به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان سمنان، زهرا علیزاده، مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرمسار، به مشکلات و دغدغههای پیش روی ادبیات کودک و نوجوان در برهه کنونی اشاره و تأکید کرد که دنیای کودکان در حال تغییر بوده و نیازمند توجه بیشتر به مسائل فرهنگی و کتابخوانی است.
وی گفت: کودکان دنیای متفاوتی دارند که پر از چالشها و افکار زیباست. آنها از رؤیاهای درونی خود لذت میبرند و در دنیای خود غرق میشوند؛ اما متأسفانه امروز دنیای رنگارنگ کودکان بیشتر در فضای مجازی خلاصه و افکار و ذهنیت کودکان بهنوعی ماشینی شده است.
مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرمسار با اشاره به دسترسی آسان کودکان به مطالب و داستانها در فضای مجازی بیان کرد: در نگاه کودکان، بسیاری از مباحث آموزشی، علمی، داستانها و شعرها بهراحتی در اینترنت قابلدسترسی است؛ اما باید گفت که وقتی مطالب و داستانها وارد فضای مجازی میشوند، دیگر کتاب نیستند و این بزرگترین معضل ادبیات است.
علیزاده همچنین به اهمیت فرهنگ کتابخوانی در میان خانوادهها اشاره کرد و گفت: فرهنگ کتابخوانی باید در خانوادهها پررنگتر شود. باید به دنبال راهکارهایی باشیم که کودکان و نوجوانان را به کتابخوانی تشویق کند.
وی افزود: در حال حاضر، کودکان از کتاب و مطالعه دور شدهاند و بیشتر به سمت فضای مجازی گرایش پیدا کردهاند. خانوادههایی که برای ثبتنام در کارگاههای فرهنگی و هنری به مراکز کانون پرورش فکری مراجعه میکنند، از عضویت در کتابخانهها امتناع میکنند.
مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرمسار گفت: متأسفانه بسیاری از این اعضا حتی در طول سال برای امانت کتاب به کتابخانهها مراجعه نمیکنند.
علیزاده بیان کرد: کتابهای با محتوای غنی و کیفیت بالا که متناسب با نیازهای کودکان و نوجوانان نوشته شده باشند، میتوانند بیشترین تأثیر را بر مخاطب بگذارند وه آنچه به مراکز عرضه کتاب ارائه میشود، از نظر محتوایی باید تقویت شود.
وی تصریح کرد: زبان کتابها تغییر کرده و پیامها در راستای سبک زندگی بسیار ضعیف شده است. بیشتر به سمت تنوع و ظاهر کتابها توجه شده و این موضوع باعث شده که کودکان نتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند.
مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرمسار ادامه داد: این معضل باعث میشود که والدینی که به دنبال کتابهای خوب و هدفمند برای فرزندان خود هستند، از کتاب دور شوند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در کتابخانههای مراکز کانون پرورش فکری وجود دارد، کمبود تجهیزات بهروز و بهروز نبودن کتابخانهه است که باعث عدم جذب کودکان و نوجوانان به مطالعه کتاب میشود.
مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرمسار بر لزوم توجه به ارتقای کیفیت کتابها و بهروزرسانی کتابخانهها تأکید کرد و افزود: اگر ما میخواهیم کودکان و نوجوانان را به مطالعه و کتابخوانی علاقهمند کنیم، باید کتابهایی با محتوای مفید و جذاب بهویژه در زمینههای فرهنگی و اجتماعی ارائه دهیم و همچنین کتابخانهها را از نظر تجهیزات و فضای مناسب برای مطالعه بهروز کنیم.