به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حجتالاسلام اللهنور کریمیتبار در دیدار با امین کمالوندی معاون توسعه و مدیریت منابع کانون که به همراه هیاتی به ایلام سفر کرده بود، افزود: دشمن در تمام زمینههای فرهنگی کار کرده، که باید در این زمینهها تمام توان خود را برای تعلیم کودکان و نوجوانان به سمت اسلام به کار گیریم.
نماینده ولیفقیه در استان بر دیده شدن نوجوانان و کودکان و صرف وقت برای ارزشمند بودن کار آنان تاکید کرد و ادامه داد: نسبت به فرزندان خود غافل نباشیم، همانطور که برای یاد گرفتن زبان انگلیسِی آنها، وقت میگذاریم آنها را با فرهنگ نماز و مسجد آشنا و مرتبط کنیم و برای روح آنها نیز هزینه کنیم که این کمبود متاسفانه مشهود است.
حجتالاسلام کریمیتبار خاطرنشان کرد: یک دوره مهارتافزایی برای مربیان مهدهای کودک برگزار شده است که در سطح مراکز استان و شهرستانها براساس آموزههای قرآنی، دانشآموزان را آموزش دهند که استقبال مربیان را در پی داشته است.
وی تصریح کرد: اعتکاف امسال یک اتمام حجت الهی و روحیهبخش برای ما بود چراکه بیش از یک میلیون جمعیت دانشآموزی معتکف شده بودند.
نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: کمبودی که در درون خانوادهها احساس میشود باید از سوی کانون حل شود که هزینه خاص خود را میطلبد، کانون پرورش فکری در بسیاری از زمینهها میتواند به عنوان سرعتکاه عمل کند که مسئولیتزا است، برای تربیت نسل جدید باید نگاه کارسازانه داشته باشیم و زمینه را برای ظهور آقا امام زمان مهیا کنیم.
مراکز کانون باید چندین برابر شود
در ادامه امین کمالوندی معاون توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری و نوجوانان گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و هدایتهای حکیمانه امام راحل اهداف کانون تغییر پیدا کرد و در اختیار پرورش نسل انقلابی و متعهد قرار گرفت.
او ادامه داد: طبق بیانات مقام معظم رهبری باید تعداد مراکز کانون در سراسر کشور چندین برابر شود ضمن اینکه بسیاری از مراکز کنونی از محل هدایای سفرهای پربرکت ایشان به استانها راهاندازی شده است.
کمالوندی خاطرنشان کرد: در مجموع و با احتساب شعب کانون زبان در کشور حدود ۱۴۰۰ مرکز در سراسر کشور فعالیت دارد که سهم استان ایلام ۲۲ مرکز شامل ۱۸ شعبه مرکز ثابت، ۳ مرکز سیار و یک کتابخانه پستی است که نسبت به جمعیت دانشآموزی و فرهنگی و تمدن غنی استان بسیار اندک است.
او تصریح کرد: بزرگترین شبکه نجوم، رصد و استهلال به صورت حاکمیتی و غیررسمی در اختیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
معاون توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری و نوجوانان اظهار داشت: کانون در سال گذشته هر ۸ ساعت کاری یک عنوان کتاب چاپ کرده و اردیبهشت امسال نیز در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیش از یک هزار عنوان حضور داشته است.
او یادآور شد: در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتاب به عنوان محور تمام برنامهها قرار داده شده و محور تمام عملیات فرهنگی و علمی برای کودکان و نوجوانان بر پایه کتاب بوده است.
معاون کانون پرورش فکری اضافه کرد: برای دومین بار یک فیلم بلند سینمایی از کانون بهعنوان یک اثر اجتماعی با عنوان «در آغوش درخت» به اسکار راه یافت، همچنین در مرحله نهایی جایزه اسکار ۲۰۲۵ پویانمایی ۲۰ دقیقهای «در سایه سرو» در جمع ۵ اثر نهایی بخش انیمیشن کوتاه قرار گرفت.
کانون ایلام در میان استانهای برتر
فاطمه رستگار مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام در این دیدار گفت: کانون پرورش فکری کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۳ در راستای برنامههای ابلاغی مدیریت از مرکز، حول محور مخاطب محوری، مرکز محوری و نوجوان محوری برنامههای خود را انجام داده است.
وی افزود: یکی از برنامههای ویژه در ۳ سال اخیر بحث نماز در حوزه کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری بوده است که در این زمینه ۲ سال رتبه برتر و امسال نیز رتبه شایسته تقدیر را کسب کردهایم.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ادامه داد: در ارزیابیهای تخصصی و در بررسی ۱هزار شاخص مدنظر مرکز، کانون پرورش فکری استان ایلام صاحب رتبه هزار شد و از این حیث جزو استانهای برتر قرار گرفت.
رستگار خاطرنشان کرد: اهدای کتاب مناطق محروم از سوی همکاران مراکز سیار روستایی با عنوان «پیک امید» انجام میشود، و بستههای فرهنگی نیز اهدا میشود و ارسال کتاب جدید به مراکز و مناطق کمتر توسعه یافته از دیگر برنامههای کانون است که با همکاری اداره کل امور عشایری، آموزش و پرورش و سپاه استان انجام میگیرد.
او تصریح کرد: پس از ۱۳ سال بلاتکلیفی، خوشبختانه مراکز نجوم و رصدخانه ایلام بازسازی و تجهیز شده و مورد استقبال جامعه علمی استان قرار گرفته است همچنین مرکز سرابباغ بعد از ۱۲ سال افتتاح شد.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یادآور شد: نبود خیّر فرهنگی با توجه به شرایط اقتصادی مردم ایلام بهعنوان یک استان محروم،از کمبودهای محسوس در استان است و از اینرو کمک خیران فرهنگی را میطلبد.
معاون توسعه کانون و هیات همراه در ادامه سفر خود به استان ایلام روز ۳ بهمن ۱۴۰۳ ضمن دیدار با رئیس سازمان مدیریت برنامهریزی این استان از برخی مراکز فرهنگیهنری کانون نیز بازدید و با مربیان کانون گفتوگو کرد.