کد خبر: 351097
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۸
بازدید 13
اولین کارگاه داستان‌نویسی ویژه «جشنواره خاتم» در البرز برگزار شد

کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به داستان نویسی با موضوع پیامبر اکرم (ص)،  در مجموعه کارگاه‌های داستان نویسی ویژه خلق داستان برای« جشنواره ادبی خاتم» شرکت می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز، «خسرو عباسی»، نوبسنده و پژوهشگر و مدرس کارگاه‌های  ادبی در اولین جلسه این کارگاه‌ها به تاریخچه جشنواره خاتم اشاره کرده و هدف این جشنواره را تشویق نویسنده‌ها در گروه‌های مختلف سنی برای خلق آثار مرتبط با شخصیت و زندگی پیامبر اکرم (ص) و سیره‌ عملی این شخصی بزرگ، عنوان کرد و افزود هر سال بخش‌های جدیدی به این رویداد اضافه شده که بر غنای آن افزوده و اضاقه شدن بخش کودک و نوجوان از جمله این موارد است.

این مدرس با اشاره به پیشینه ادبیات فارسی و اختصاص یافتن بخشی از ادبیات به پیامبر اعظم (ص) و سیره زندگی ایشان ، تولید اثر در این حوزه را کاری بسیار مهم و  در عین حال حساس خواند

این نویسنده خطاب به حاضران در این نشست مجازی گفت هر کدام از شما به اندازه زندگی و تجربه زیسته خود و مطالعاتی که دارید می‌توانید آثاری را خلق کنید که برای خودتان، هم سن و سالان و بزرگ‌ترها جذاب باشد.

عباسی در ادامه به لزوم پیدا کردن ایده و سپس تبدیل آن به طرح داستانی پرداخته و گفت علاقه‌مندان به نویسندگی در ابتدا باید در زمینه زندگی و شخصیت و ویژگی‌هتی برز پیامبر مانند امانت داری و ...،  بسیار مطالعه و پژوهش کنند و آثار فاخر تولید شده را بررسی کنند؛ وی ضمن معرفی دو فیلم ساخته شده در حوزه زندگی پیامبر (ص) از حاضران خواست به تماشای این دو فیلم پرداخته و ضمن مطالعه منابعی که می‌شناسند و متابعی که به مرور به آن‌ها معرفی می‌شود، موضوع مورد نظرشان را یافته و بعد آن را با زاویه دید مورد علاقه و از زبان خودشان یا یکی از شخصیت‌های داستانی که می تواند انسان و یا حتی اشیاء باشد، داستان خود را بیان کنند.

وی به لزوم قراردادن نشانه‌هایی در متن از  شخصیت، رفتار، منش و به طور کلی سیره زندکی پیامبر بزرگ اسلام (ص) اشاره کرد و گفت داستان باید به نحوی نوشته شود که مخاطب در پایان بتواند با شخصیت و ویژگی پیامبر  و همچنین آشنا شود.

مسئول واحد آفرینش‌های حوزه هنری استان البرز در بخش بعدی سخنانش ضمن اشاره به لزوم داشتن دریافت و برداشت دقیق و عمیق نویسنده، به تفاوت‌های خاطره نویسی با انواع داستان کوتاه و بلند پرداخته و از لزوم انتخاب و پرداخت درست موضوع و سپس انتخاب قالب درست برای متن به منظور تاثیرگذاری بیشتر سخن گفت و افزود در نهایت اثر تولید شده باید از دید نویسنده قابل قبول باشد و این میسر نخواهد شد مگر با تلاش و جدیت و پیگیری و آنگاه این اثر نه تنها بر نویسنده بلکه بر مخاطب هم تاثیر خواهد گذاشت.

 . مهتاب میرزاپور، کارشناس ادبی کانون البرز و برگزار کننده این نشست نیز در سخنانی از عزم جدی کانون البرز برای برگزاری مستمر جلسات نویسندگی به دو شیوه مجازی و حضوری و شرکت علاقه‌مندانه اعضا در جشنواره خاتم سخن گفت .

این کارشناس ابراز امیدواری کرد که کودکان و نوجوانان حاضر در این کارگاه، پس از بهره برداری مناسب از مطالب بیان شده بتوانند ایده‌های خود را مطرح و سپس طرح نوشتاری و قالب مناسب خود را یافته و اثرشان را با موضوع پیامبر مهر و رحمت حضرت محمد (ص) خلق کنند.

این کارشناس خواستار معرفی منابع و آثار برتر جشنواره‌های دوره‌های گذشته به کودکان و نوجوانان از سوی مدرس کارگاه شد.

گفتنی است این کارگاه‌ها که اولین جلسه آن ساعت ۱۵ تا ۱۷ روز چهارشنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۳، به صورت مجازی برگزار شد،  طی پنج تا هشت جلسه برگزار شده و کودکان و نوجوانان را برای خلق آثار راهنمایی خواهد کرد.

لازم به توضیح است دهمین دوره جشنواره ادبی «خاتم»، ویژۀ تولید آثار ادبی مرتبط با سیرۀ پیامبر اکرم(ص)، در سه حوزه «بزرگسال»، «کودک» و «نوجوان» توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری انقلاب اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

 بازنمایی، بازگویی و بازآفرینی شخصیت و شیوه زندگی پیامبر اکرم(ص)؛ نمایش تأثیر وجوه شخصیت پیامبر اکرم(ص) در زندگی نزدیکان، اصحاب و معاصران ایشان و آفرینش ابعاد و نحوه آشنایی و الفت با زندگی پیامبر(ص) در دیدگاه و زندگی دیگران در طول تاریخ تا امروز، محورهای موضوعی این جشنواره است. این جشنواره در ۴ بخش شامل «داستان کوتاه»، در حداکثر پنج هزار کلمه در سه حوزه بزرگسال، کودک و نوجوان؛ «داستان کوتاهِ کوتاه»، (داستانک، داستان کوچک، داستانِ مینیمال) در حداکثر صد کلمه؛ «طرح رمان»، (ارسال طرح رمان و شرکت در کارگاه نوشتن رمان زیر نظر اساتید مطرح کشور، پس از بررسی و گزینش طرح‌های ارسالی) و نیز بخش ویژه «نگارش رمان» برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برای ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره فرصت دارند و بررسی نهایی و اعلام نتایج تیرماه ۱۴۰۴ انجام خواهد شد . .

علاقه مندان برای اطلاع بیشتر با شماره ۰۲۶۳۴۱۶۳۰۰۰ داخلی ۱۰۶ ( واحد ادبی کانون البرز) تماس برقرار کنند.

اولین کارگاه داستان‌نویسی ویژه «جشنواره خاتم» در البرز برگزار شد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =