نشست سراچه با موضوع سکوت زنان در شاهنامه، از آغاز تا پادشاهی منوچهر

نشست سراچه به صورت حضوری و مجازی با حضور مرجان ریاحی نویسنده، کارگردان و مهمان برنامه و اعضای نوجوان به همراه پدرها و مادرها روز سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های باغ غدیر اصفهان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان، مرجان ریاحی، نویسنده، کارگردان و مهمان برنامه سراچه، در اولین کلام خود،
درباره موضوع سکوت زنان در شاهنامه از آغاز تا پادشاهی منوچهر، به تعریف سکوت که قطع شدن کلام است، پرداخت و یادآوری نمود که با سکوت دنبال یک کنش نمایشی هستیم و به نوعی خود سکوت قدرت نمایشی دارد و قدرتمند است .
ریاحی، اشاره داشت که سخن امروز درباره زنان از آغاز تا پادشاهی منوچهر است و زنان در شاهنامه یک شبح گذرا نیستند و تاثیر گذارند. در ابتدای شاهنامه که زنان وارد قصه می‌شوند و سکوت می کنند این سکوت تاثیر گذار است و کم‌کم زنان در داستان‌های شاهنامه رشد می‌کنند به همان صورتی که داستان‌ها در شاهنامه شکل می‌گیرد و به جلو می‌رود قدرت زنان هم زیاد می‌شود و بعد از دوران منوچهر ، زنان کنشگر می‌شوند و نقش‌های بزرگی بازی می‌کنند و حکیم ابوالقاسم فردوسی، کم‌کم کنشگری زنان را وارد داستان‌ها می‌کند؛ چرا که جامعه‌ در حال شکل‌گیری فرهنگی است و زنان هم به نوع خود کنشگر می‌شوند و نقش‌های بزرگی را در این فرهنگ بازی می‌کنند.
 برنامه نشست سراچه با شاهنامه خوانی زیبای بعضی از نوجوانان شرکت کننده، با همراهی پدرها و مادرهایشان پایان یافت.

نشست سراچه با موضوع سکوت زنان در شاهنامه، از آغاز تا پادشاهی منوچهر

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =