به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، بیست و پنجمین دوره تربیت مربی مربیان کانون حوزههای یک و سه همدان با حضور مدیر کل کانون، کارشناسان فرهنگی، مربیان کانون در مرکز فرهنگی-هنری و حسینی از آموزش و پرورش به میزبانی مرکز فرهنگی- هنری شهر مریانج با موضوع نماد (نظام مراقیت اجتماعی و روانی دانشآموزان) برگزار شد.
حسینی با توضیح طرح نماد بیان کرد: نماد یک طرح کشوری و فرآیند محور بوده که 14دستگاه باید برای ارجای آن کمک کنند.
وی در ابتدا به تعریف آسیبهای اجتماعی اشاره و اظهار کرد: مشکلات و اختلالات روانی، اجتماعی که طیفی از گرایش به مصراسیبف دخانیات و مواد مخدر، خشونت، خود آسیب زنی، انحرافات اخلاقی، بزهکاری، ترک و بازماندن از تحصیل، فرار از منزل و مدرسه، فقر شدید، آزاد، بهره کشی، بیسرپرستی و بدسرپرستی و آسیبهای متأثر از فضای مجازی را شامل میشود.
این کارشناس حوزه اجتماعی از آموزش و پرورش ادامه داد: افرادی که براساس شواهد و ابزارهای معتبر در شرایط ناپایدار فردی، خانوادگی و اجتماعی قرار دارند و منجر به ورود اجتماعی آنها به چرخه رفتار پر خطر، آسیب و جرم خواهد شد را افراد آسیب پذیر مینامند.
وی با اشاره به خط تلفن 1570 گفت: سامانه تلفنی 1570 وزارت آموزش و پرورش به عنوان خط اورژانس اجتماعی دانشآموزی معروف است. این سامانه در موارد مختلفی همچون مشکلات تحصیلی، آسیبهای اجتماعی و موارد فوریتدار به دانشآموزان و خانواده آنها از ساعت 8 صبح تا 12 شب به صورت رایگان مشاوره میدهد.
حسینی به طرح والدین پیشگام اشاره و خاطرنشان کرد: والدین پیشگام با تحصیلات مرتبط که در قالب کارگروههای انجمن اولیا و مربیان مدرسه به منظور ارتقای سلامت روان، مبارزه با اعتیاد و همچنین خود مراقبتی والدین و دانشآموزان در مناطق و مدارس مشخص شده توسط اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی اجرا میشود.
وی همچنین به کانون یاریگران زندگی اشاره و تأکید کرد: کانونی از دانشآموزان، والدین، کارکنان و ذینفعان محلی که با تحلیل وضعیت آسیب پذیری مدرسه ابتکاراتی را برای محافظت از دانشآموزان در برابر آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر طراحی کرده و با حمایت مدرسه و محله به اشتراک میگذارند.
این کارشناس هدف غایی از نماد را افزایش عوامل موفقیت آمیز و کاهش عوامل مخاطره آمیز خواند.
در ادامه مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به اهمیت طرح نماد اشاره و تصریح کرد: این طرح با همکاری مربیان کانون در مدارس همدان خصوصا مدارس نواحی کمک آموزش و پرورش در مدارس اجرا خواهد شد.
معصومه ابراهیمیهژیر ادامه داد: مربیان ما باید با آمادگی کامل را برای حضور در مدارس داشته باشند تا بتوانند به دانش اموزان کمک کنند و تا به امروز هم طرح یاریگران زندگی در مراکز کانون توسط اساتید اجرا شده و علاوه بر ان کارگاههای حال خوش زندگی میتواند در اجرایی طرح نماد کمک رسان باشد.
وی با اشاره به حساس بودن دهه فجر سال جاری افزود: دهه فجر امسال به خاطر شرایط منطقه و همسایگان اطراف ما و جنگ ترکیبی دشمن باید باشکوهتر و پرشورتر از سالهای قبل توسط مربیان در مراکز البته با همکاری کودکان، نوجوانان و والدین آنها برگزار شود.
مدیرکل کانون به معرفی دستاودرهای انقلاب به اعضا تأکید و تصریح کرد: برای معرفی از خود نوجوانان بهره بگیرید و از آنها بخواهید در کاری تحقیقاتی از دستاوردهای انقلاب برای دیگر اعضا صحبت کند.
وی به داشتن خلاقیت در اجرای برنامهها اشاره و بیان کرد: برنامههایی اجرا کنیم که حال خوب ایجاد کند و امیدآفرین باشد.
در پایان از دو نفر از برگزیدگان مسابقه عکاسی یاریگران زندگی و همچنین مسابقات بین المللی نقاشی با اهدای جوایز تقدیر شد.