به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، بیست و پنجمین دوره تربیت مربی مربیان کانون حوزههای دو همدان با حضور مدیر کل کانون، کارشناسان فرهنگی، مربیان کانون در مرکز فرهنگی-هنری نهاوند، تویسرکان، سرکان، ملایر، فیروزان، ازندریان در مرکز شهر جوکار با موضوع سواد رسانه، آسیبهای اجتماعی و توضیح طرح نماد (نظام مراقیت اجتماعی و روانی دانشآموزان) برگزار شد.
علی زنگنه، مدرس و محقق در حوزه سواد رسانه با معرفی خانوادههای ایرانی بیان کرد: خانوادهها در ایران به ۴ گروه تقسیم میشوند که اولین خانواده متظاهر است که در آن اعضای خانواده طوری رفتار و تظاهر میکنندکه هیچ مشکلی در داخل خانه ندارند و همهچیز خوب است.
وی به خانواده گریزان اشاره و ادامه داد: در این خانوادهها طلاق عاطفی بین زن وشوهر وجود دارد و بیشتر دخترهایی که از خانه فرار میکنند در این خانوادهها رشد پیدا کردهاند.
این مدرس دانشگاه خانواده سوم را ستیزهجو خواند و گفت: این خانوادهها دائم در حال بحث و جدل و کشمکش با هم هستند.
وی با بیان اینکه خانواده چهارم خانواده خردمند است، اظهار کرد: طبق نظر کارشناسان با افرادی که در یکی از این چهار دسته هستند نباید ازدواج کرد اول دختر یا پسری که سابقه دوستی با جنس مخالف دارد. دوم وقتی دختر وپسر هم کفو نباشند، سوم وقتی یکی از طرفین معتاد باشد و چهارم اینکه وقتی فاصله سنی بین زن و مرد در زیر سی سال بیش از ۸ باشد و کمتر از ۲ سال.
زنگنه با بیان اینکه اصل ازدواج روی شناخت است گفت: دختران و پسران ما باید بدانند که شناخت هرگز در دوستیها حاصل نمیشود.
این استاد سواد رسانه در بخش دیگری از صحبتهای خود به ۶ آسیب اجتماعی جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: اعتیاد، گرایش به لوازم آرایشی، فیلم وداستان مستهجن، موسیقی و رابطه دختر و پسر از جمله آسیب ها هستند.
وی با بیان اینکه ماهواره، شبکههای مجازی، تلویزیون و... کار خود را میکنند، گفت: سال ۹۸ به دست بچهها موبایل دادیم. از ۱۶ میلیون دانشآموز ۱۲ میلیون صاحب گوشی و فعال در شبکههای اجتماعی هستند بقیه هم با گوشی والدین به این فضا دسترسی دارند.
زنگنه بیان کرد: والدین باید بدانند بچههائی که موبایل دارند با کسانی که موبایل ندارند با هم فرق دارند و زیر ۱۸ سال نباید برای آنها گوشی تهیه کرد.
وی با بیان اینکه امروزه با پدیدهای به نام عتیاد بهگوشی روبرو هستیم، خاطرنشان کرد : ۴۰ میلیون نفر درگیر بازیهای اندرویدی هستند. زنگنه در پاسخ به سوال یکی از مربیان که راهکار چیست؟ گفت: اولین راهکار کنترل و خود کنترلی است، دومین راهکار افزایش مهارت والدین در استفاده از علوم و فناوری روز خصوصا در فضای مجازی است و سومین راهکار تربیت است.
وی در پایان چند حدیث در خصوص تربیت و چگونگی رفتار با فرزندان را بیان کرد و به معرفی چند کتاب تربیتی چون امیل، من دیگرمان و... پرداخت.
در ادامه مدیر کل کانون همدان به بیان شیوه نامه ایام دهه فجر و چگونگی برگزاری برنامهها اشاره و اظهار کرد: دهه فجر پیش رو بسیار مهم است و باید کار مردمی و با کانون یار در مراکز صورت بگیرد و حتما به نوجوانان مسئولیت بدهید.
معصومه ابراهیمی هژیر اضافه کرد: طرح نماد یکی از طرح های مهم کشوری است که کانون در کنار دستگاههای دیگر باید در اجرایی شدن هر چه بهتر آن به آموزش و پرورش و دانش آموزان کمک کند.
وی با بیان اینکه امروز با آمارهای نگران کننده در حوزه آسیبهای اجتماعی در بین نوجوانان روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: مربیان کانون باید بیش از گذشته با مدارس خصوصا مدارش متوسطه ارتباط بگیرند و نوجوانان را به کانون بکشند و به آنها هنر و مهارت یاد بدهند.
در ادامه آموزش کلاژ توسط کارشناس فرهنگی کانون با موضوع گیاهان دارویی اجرا شد و مربیان شرکت کننده در جلسه با توجه به ملزومات همراه خود تابلوهای زیبایی را خلق کردند.
در پایان نیز از مربیانی که در جشنواره قصهگویی و اعتکاف شرکت کرده بودند توسط مدیر کل تقدیر صورت گرفت.