نویسندگان پذیرای اقتباس آثارشان باشند

نشست «دو پنجره» در مرکز فرهنگی هنری شماره سه کانون پرورش فکری یزد با حضور علی‌اصغر عزتی‌پاک نویسنده کتاب «باغ کیانوش» برگزار شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، در این نشست ادبی نوجوانان فعال ادبی مراکز کانون، اعضای انجمن داستان آفرینش و اعضای کانون‌یار در کنار علی‌اصغر عزتی‌پاک نویسنده کتاب «باغ کیانوش» حضور داشتند.

در این نشست، نخست رمان «باغ کیانوش» از سوی اعضای حاضر از دیدگاه‌های مختلف مورد نقد و بررسی قرار گرفت. از جمله ویژگی‌های مثبت اثر از نگاه منتقدان نوجوان این بود که این رمان از کشش داستانی بالایی برخوردار است که مخاطب را مجاب می‌کند داستان را ادامه دهد.

موضوع دیگری که از سوی اعضا مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مطرح شد؛ انتخاب شخصیت‌های نوجوان، جسارت آن‌ها و تحول شخصیت‌ها در پایان داستان بود که سبب شده تا نوجوانان ارتباط بهتری با اثر بگیرند.

هم‌چنین پایان‌بندی منطقی و قابل باور این رمان از دیگر نکاتی بود که مورد تحسین نوجوانان این نشست قرار گرفت.

در ادامه در بخشی از گفت‌وگوها منتقدان نوجوان، نکاتی را درباره لزوم ارائه توصیف بیشتر از شخصیت‌ها و مشخص‌کردن انگیزه برخی از شخصیت‌ها برای کارهای‌شان مورد نقد قرار دادند.

داستان‌های سرزمین خود را دستمایه نوشتن قرار دهیم

عزتی پاک نیز در مورد الهام‌گیری از اتفاق‌های واقعی و تجربه زیسته خود در خلق اثر «باغ کیانوش» با اعضا و مربیان به گفت‌وگو نشست و یادآور شد: چه بهتر است راویان قصه‌های خودمان باشیم و داستان‌ها و ماجراهای دیار و سرزمین خود را دستمایه نوشتن قرار دهیم.

نویسنده کتاب «باغ کیانوش» با اشاره به فیلم «باغ کیانوش» و اقتباس موفقی که از این کتاب صورت گرفته عنوان کرد: نویسندگان باید پذیرای اقتباس از آثارشان باشند. یک اثر ادبی وقتی نوشته می‌شود، هم‌چون درختی است که رشد می‌کند و در ساحت‌های هنری دیگر نیز میوه می‌دهد و لازمه رشد در گونه‌های ادبی هنری دیگر، تغییراتی است که اعمال می‌شود و این طبیعی است.

نویسندگان پذیرای اقتباس آثارشان باشند

در ادامه این نشست دو داستان «حلقه پنجم» از حدیث زحمتکش و «پوک آخر» از مانی حاتمی اعضای کانون خوانده شد و از سوی نویسنده میهمان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این نشست سیده‌عالیه قوامی، مدیرکل کانون استان یزد ضمن خوش‌آمدگویی به میهمان ویژه این برنامه ادبی و اعضای نوجوان یادآور شد: واحد آفرینش‌های ادبی با برنامه‌ریزی و تدوین برنامه‌های نقد و بررسی کتاب و کارگاه‌های داستان و شعر و برگزاری نشست‌های انجمن‌های ادبی، اردوهای قاف و سیمرغ تلاش می‌کند تا فعالیت ادبی اعضا در مراکز استان را به سطح قابل توجهی برساند.

وی با اشاره به تقویت گروه‌های کانون‌یار در مراکز فرهنگی هنری گفت: قطعا در میان شما اعضای ادبی فعال، جمعی از کانون‌یاران حضور دارند؛ درواقع کانون‌یاران هر مرکز از حلقه‌های میانی و بازوان مراکز فرهنگی هنری به حساب می‌آیند که هر کدام آن‌ها می‌توانند دوستان خود را به این حلقه دعوت و نشان کانون‌یاری را دریافت کنند.

در ادامه معاون فرهنگی استان یزد ضمن خیرمقدم به میهمان برنامه گفت: ‌آقای عزتی‌پاک نویسنده‌ای توانا، متعهد و خوش قریحه است که با قلمی آراسته و پیراسته و با کمال تواضع در برخورد با نقد و نظرهای اعضای نوقلم کانون، مشی نویسندگی را به جویندگان و پویندگان راه داستان‌پردازی نشان دادند.

محمدرضا آخوندی افزود: ویژه‌برنامه ادبی «دو پنجره» نقطه عطفی در برنامه‌ها و فعالیت‌های کانون است که علاوه بر مهارت‌آموزی به اعضا در حوزه داستان‌نویسی به ترویج و تقویت تفکر نقاد در نوجوانان می‌پردازد و اخلاق و منش نقد کردن و نقد شدن را به آنها یاد می‌دهد. همچنین افق‌های جدیدی را در جهان داستان به روی بچه‌ها می‌گشاید. برنامه «دو پنجره» به نوعی جشن تولد کتاب و نویسنده است.

همچنین جشن امضای کتاب «باغ کیانوش» با تقدیر از میهمان این ویژه‌برنامه و گرفتن عکس یادگاری از برنامه‌های جنبی این ویژه‌برنامه ادبی بود.

یادآوری می‌شود مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون یزد از مراکز الگوی استان به شمار می‌رود و در نشست «دو پنجره» میزبان علی‌اصغر عزتی‌پاک، اعضای نوجوان و مربیان و کارشناسان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد بود.

نویسندگان پذیرای اقتباس آثارشان باشند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =