به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، کانون کرمانشاه مسابقه بزرگ کتابخوانی "فصل پنجم سکوت" را ویژه مربیان فرهنگی، هنری و ادبی مراکز استان، به مناسبت چهلو ششمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار میکند.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان ضمن تبریک دهه فجر و تبیین برنامههای کانون کرمانشاه در این ایام، بیان داشت: با توجه به اهمیت ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تبیین این مهم برای تمامی اقشار جامعه بهخصوص کودکان و نوجوانان؛ همچنین اجرای فعالیتهایی با این محوریت؛ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه هم ویژهبرنامههای مختلفی را به مناسبت این ایام برنامهریزی و تدارک دیده است که نظر به اهمیت موضوع، فرآیند اجرایی کار از ماههای پیش آغاز و از اول ماه بهمن ۱۴۰۳ با نمایش "دورهگردها" و حضور عموهای فتیلهای در استان، بهطور رسمی آغاز شد.
وی افزود: در همین راستا مسابقه بزرگ کتابخوانی "فصل پنجم سکوت" به مناسبت چهلو ششمین سالگرد انقلاب اسلامی، ویژه مربیان فرهنگی، هنری و ادبی مراکز استان کرمانشاه از جمله ویژهبرنامههایی است که برای این ایام و از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، اجرایی شده، که آزمون نهایی این مسابقه کتابخوانی هم در پایان ماه بهمن ۱۴۰۳ برگزار میشود و اعلام نتایج در این زمان خواهد بود.
گفتنیاست کتاب "فصل پنجم: سکوت" ماجرای پسر نوجوانی به نام مرتضی است که ناخواسته درگیر اتقاقهای مهم سیاسی میشود. «مرتضی» پسر هفدهساله و ملقب به «مرتضی گاری» است که در جنوب شهر در منطقه فقیرنشین به اتفاق پدر و مادرش زندگی میکند. پدر و مادر نسبت به تحصیل وی بیتفاوت هستند و مرتضی در کلاس چهارم مشغول به تحصیل است. او بیشتر اوقات خود را به همراه دوستانش به خوشگذرانی، فوتبال، خلافهای کوچک و... میگذراند که روزی به طور اتفاقی «فرشته»، دختر نوجوان محلّه را میبیند و او را ناخواسته تعقیب میکند. فرشته به بازار و سینما سر میزند. در فرصتی، مرتضی فرشته را از وجود موتورسواری که در تعقیب وی است مطلع میکند و باعث فرار فرشته میشود. مأموران رژیم شاه مرتضی را دستگیر میکنند، بیآنکه بداند موضوع چیست؟ او مورد بازجویی قرار میگیرد و کمکم به اسرار مهم فعالیت سیاسی فرشته پی میبرد. او کمکم با مرور خاطرات خود و بازبینی اتفاقاتی که ساده از آنها چشمپوشی کرده بود، به حقایق جدیدی میرسد.
شایان ذکر است کتاب حاضر برای گروه سنی (د) و (ه) تهیه شده و از نکات برجسته کتاب، پایانبندی متفاوت آن است که برای بسیاری از خوانندگان قابل پیشبینی نیست و همین بر جذابیت داستان افزوده است.
محمدرضا بایرامی (متولد ۱۳۴۰ در اردبیل) نویسنده معاصر ایرانی این کتاب است. بایرامی با کتاب "کوه مرا صدا زد" از قصههای سبلان توانست جایزه "خرس طلایی" و جایزه "کبرای آبی سوییس" و نیز جایزه "کتاب سال سوییس" را از آن خود کند؛ همچنین بایرامی برای نگارش رمانِ "لمیزرع" جایزه "کتاب سال جمهوری اسلامی ایران" را کسب کرد.