به گزارش روابطعمومی اداره کل کانون استان گیلان، این ویژهبرنامه به مناسبت روزجهانی تالابها و با همراهی و مشارکت ادارهکل حفاظت از محیط زیست استان گیلان و جمعیت مردم نهاد زنان و جوانان حافظ محیطزیست شهر رشت برنامهریزی و برگزارشد.
طی این ویژهبرنامه که همزمان با چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی ایران صورتگرفت، علی همراز، کارشناس مسئول آموزش اداره حفاظت محیط زیست استان به ارایه آموزشهایی در ارتباط با اهمیت محیطزیست در زندگی موجودات پرداخت و از راهکارهای انسان برای صیانت از تالابها صحبتکرد.
وی درهمین زمینه به امضای پیماننامه(کنوانسیون) حفاظت از تالاب انزلی در ۱۳ بهمن ۱۳۴۹ با حضور مسوولان ۱۸ کشور جهان و نهادهای غیر دولتی در رامسر اشاره و این مهم را نقطهآغازی برای حفاظت از این تالاب ارزیابیکرد.
علی همراز در ادامه، به دیگر موهبتهای خدادادی گیلان اشاره و با بیان اینکه جنگلهای هیرکانی به همراه دریا، رودخانه و تالابها، نقش بهسزایی در تنوع زیستی و شکلدهی به آب و هوای مطبوع استان دارد، گفت: گوزن زرد ایرانی و ببر هیرکانی نیز از گونههای کمیاب و رهاورد محیطزیست غنی این استان شمالی بهشمارمیرود.
او درهمینحال با نمایش فیلم و کلیپهای آموزشی، به معرفی طبیعت بکر گیلان پرداخت و به پرسشهای کودکان و نوجوانان پاسخ گفت.
معصومه ابراری، مربیمسوول مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رشت هم ضمن تبریک ایامالله دهه فجر، کتابهای «خاطرات بچههای انقلاب» و «در پناه خانه دوست» را به حاضران معرفیکرد.
برگزاری مسابقه حضوری، اهدای مداد کاشتنی به برگزیدگان و بازدید کودکان و نوجوانان از نمایشگاه دستآوردهای فرهنگی، هنری، ادبی و پژوهشی اعضا و مربیان مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون رشت، پایانبخش این مراسم در دهه فجر سال ۱۴۰۳ بود.
خاطرنشانمیشود، ۱۳ بهمن سال ۱۳۴۹ شمسی، برابر با ۲ فوریه ۱۹۷۱ میلادی در شهر رامسر ایران، پیمانی جهانی برای حفاظت از تالابها در دنیا با امضای ۱۸ کشور به تصویب رسید که «کنوانسیون رامسر» نام گرفت . این روز به نام روز جهانی تالابها نامگذاری شد و امروزه ۱۶۹ کشور جهان عضو این پیمان هستند.