به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، هنرمندان و صاحبنظران در نشست هماندیشی استادان هنرهای تجسمی با مدیرعامل کانون با ارائه پیشنهادهایی سازنده، بر لزوم توجه به خط نستعلیق، از دوران کودکی تأکید کردند.
رسول مرادی، هنرمند خوشنویس، با بیان اینکه خط نستعلیق به عنوان خط ملی ایران شناخته میشود، خواستار توجه بیشتر به این خط در کتابهای کودکان شد.
وی گفت: «خط نستعلیق عروس خطوط جهان است و جهان آن را به نام ایران میشناسد. باید این خط را از کودکی در ذهن بچهها نهادینه کنیم. کتابهای کانون باید با خط نستعلیق منتشر شوند تا چشم کودکان به خوانش این خط عادت کند.»
وی همچنین با اشاره به تجربههای گذشته، افزود: «در زمان ما، کتابهای درسی از کلاس دوم ابتدایی با خط نستعلیق نوشته و این باعث میشد بچهها خوشخط شوند. امروز خوانش خط بچهها سخت شده و این مسئله نیاز به بازنگری دارد.»
اهمیت سرمایهگذاری فرهنگی برای کودکان
الهه خاتمی، استاد انجمن خوشنویسان ایران، نیز در این نشست با بیان اینکه دغدغه فرهنگی و هنری دلیل اصلی حضور هنرمندان در این جمع است، گفت: «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همواره جایگاهی ویژه در قلب ما داشته است. همه ما خاطرههای عمیقی از فعالیتهای کانون داریم و این نشاندهنده اهمیت این نهاد در فرهنگ و هنر کشور است.»
وی با اشاره به اهمیت آموزش از دوران کودکی، افزود: «در همه جای دنیا، سرمایهگذاری فرهنگی و علمی از مدارس پایه شروع میشود. بهترین معلمها با مدارج بالای علمی برای کلاس اول انتخاب میشوند، زیرا این دوره تأثیر بهسزایی در شکلگیری شخصیت کودکان دارد. ما نیز باید از بچهها شروع کنیم و برای آنها سرمایهگذاری فرهنگی انجام دهیم.»
خاتمی با تأکید بر اهمیت خط نستعلیق به عنوان شناسنامه فرهنگی ایران، گفت: «خط نستعلیق برای ما یک میراث فرهنگی است و باید آن را به نسلهای بعد انتقال دهیم. متأسفانه در سالهای گذشته، انرژی زیادی صرف کردیم تا مسئولان را متوجه اهمیت این موضوع کنیم. باید تلاش کنیم تا بچههای ما از همان ابتدا با خط نستعلیق آشنا شوند و خوشخطی را بیاموزند.»
خاتمی در پایان با اشاره به روحیه خدمترسانی در کانون پرورش فکری، گفت: باید هر آنچه در توان داریم برای خدمت به کودکان و نوجوانان این مرز و بوم به کار بگیریم. این نسل، سرمایههای آینده کشور هستند و باید برای رشد و بالندگی آنها تلاش کنیم.