به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، با حضور در نشستی که به مناسبت دهه فجر در مرکز کنگاور برگزار شد، موضوع بازی و نقش تربیتی آن را تبیین و شریح کرد.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان، ضمن تبریک ایام شعبانیه و دهه فجر در نشست تربیتی والدین که به درخواست آنها و در مرکز کنگاور برگزار شد، بیان داشت: یکی از رسالتهای ما در حوزه کانون پرورش فکری، توجه به همه اضلاع تربیت هست. یکی از برنامههایی که کانون استان در سالهای اخیر تعریف کرده نشستهای ویژه والدین است به دلیل اینکه والدین ضلع کلیدی و موثر حوزه تربیت هستند.
وی با تبیین موضوع این نشست که بازی و نقش تربیتی آن بود، افزود: بین کودکانی که باورهای معنوی دارند با کودکانی که این باور را ندارند تفاوتهای زیادی وجود دارد؛ لذا باید به یاد داشته باشیم که رشد معنوی در فضای تربیتی کودک دارای جایگاه ویژهای است. رشد معنوی کودکان هم از اهمیت زیادی برخوردار است چون کودکان معنویتگرا بیشتر اهل تفکر هستند و انسان بدون معنویت با ربات یا موجود بدون روح فرقی ندارد.
مدیرکل کانون استان همچنین از خانوادهها خواستار شد که به مناسبتهای معنوی به عنوان یک فرصت تربیتی برای بچهها بنگرند و برای حل بحرانهای روانی و روانشناختی از فرصتهای معنوی استفاده کنند و خاطرنشان کرد : آمار آسیبهای اجتماعی در کودکانی که با مساجد در ارتباط هستند کمتر است زیرا این ارتباط معنوی باعث میشود کودک و نوجوان راه درست را پیدا و به سمت خدا گام بردارد.
زنجانی تاکید کرد: کودکان ما امروز از هویت سنتی و ایرانی فاصله گرفته در صورتی که روح و هنر و معماری ما آغشته از معنویت است که اگر آن را پر رنگ کنیم به رشد هویت کودکان ما کمک میکند و ما باید کاری کنیم که کودکان و نوجوانان ما از بودن با ما احساس لذت کنند؛ همچنین باید سعی کنیم فضای ذهنی کودکان خود را با فضای سنتی وفق دهیم و آن را در مسیر صحیح هدایت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت بازی عنوان نمود: بازی یکی از ابزارهای مهم تربیتی ماست زیرا محیط بازی محیطی است که قرار است تربیت را انجام دهد و لذا برخلاف اینکه فکر میکنیم نیاز اساسی بچه ها خوراک و پوشاک و مسکن است کودکان ما نیاز اساسی به بازی کردن دارند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اهل بیت و پیامبر (ص) اهل بازی کردن با بچهها بودند عنوان کرد: در قالب بازی میتوان عالیترین مفاهیم را به کودک یاد داد به همین جهت است که هیچوقت اسباببازی جایگزین بازی با پدر و مادر نخواهد شد، حتی بازی با همسالان هم جایگزین بازی با پدر و مادر نمیشود چون بازی عنصر محبت است و کودک بازی با پدر و مادر را نشانه علاقه آنها میداند.
خیاط زنجانی ابراز داشت : رکن کلیدی تربیتی برای کودکان محبت است و لذا بازیدرمانی امروز یکی از روشهای درمانی است که در قالب آن میتوان مفاهیم زیادی را به بچه یاد داد، بازی با طبیعت هم در روایت ما توصیه شده است.
در ادامه این نشست صمن تبیین و تشریح موضوع از سوی مدیرکل کانون کرمانشاه، والدین هم سوالات و ابهامات خود را در این زمینه بیان داشتند و پاسخها و نکات لازم را دریافت نمودند.