بازی در جشنواره اسباب‌بازی، فضایی برای تقویت خلاقیت و تفکر انتقادی

بخش ترویجی نهمین جشنواره اسباب‌بازی، در کنار نمایشگاه و فروشگاه، فضایی را برای دست‌ورزی و انجام بازی‌های مختلف فردی و گروهی فراهم کرده است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، کانون پرورش فکری از سال ۱۳۹۷ بخش ترویجی را به منظور فرهنگ‌سازی در حوزه بازی و اسباب‌بازی به برنامه‌های خود اضافه کرد. این تجربه در جشنواره اسباب‌بازی در سال ۱۳۹۸ تکرار شد. با شیوع ویروس کرونا از سال ۱۳۹۹، این بخش با برگزاری مجازی نمایشگاه حذف و امسال دوباره احیا شد.

«آسمان نما» و «اتاق فرار» غرفه‌های جذاب و متفاوت بخش ترویجی

ارائه خدمات آموزشی، مهارتی، مهیج و پرنشاط در یک محیط مفرح فرهنگی با مربیان حرفه‌ای ذاز مهم‌ترین اقدام‌های بخش ترویجی جشنواره اسباب‌بازی است. فعالیت‌های این بخش از رده سنی یک سال به بالا را شامل می‌شود. غرفه‌هایی که بر اساس تقویت هوش‌های چندگانه شکل گرفته ‌است، به همراه غرفه انجمن علمی بازی و سرگرمی که به طور تخصصی فعالیت‌های حرکتی را طراحی و به صورت مشترک برای کودک و والد اجرا می‌کند، در این بخش حضور دارند.

غرفه «آسمان‌نما» به‌عنوان بخشی متفاوت در جشنواره جذاب و چالش‌برانگیز است، هم‌چنین، تولید آثار هنری با ابزارهای نوین در غرفه‌های مجاور و شرکت در مسابقه‌های متنوع غرفه‌ها همراه با جوایز متعدد، برای کودکان دبستانی و متوسطه اول جذابیت ویژه‌ای دارد. غرفه بازی‌های فکری و رومیزی با مدیریت انجمن طراحان ایران با کیفیت ستودنی و با حضور طراحان شناخته‌شده به نوجوانان، جوانان، اولیا و مربیان شرکت‌کننده در نمایشگاه خدمات می‌دهد.

غرفه بسیار متفاوت و جدید بخش ترویجی جشنواره اسباب‌بازی، اتاق فراری است که برای ارائه خدمات ویژه به نوجوانان علاقه‌مند به حل معماهای پیچیده و هیجان‌انگیز با طراحی مناسب به بهترین شکل نیاز مخاطب نوجوان را پاسخ می‌دهد.

بازی در جشنواره اسباب‌بازی، فضایی برای تقویت خلاقیت و تفکر انتقادی

بخش ترویجی پل ارتباطی بین خدمات‌دهندگان اسباب‌بازی و مخاطبان

این بخش پل ارتباطی بین خدمات‌دهندگان بازی و اسباب‌بازی و مخاطبان است و بازی با مغناطیس، اوستا بنا، هلال‌احمر، کانون زبان، انجمن نان و گندم، آتش‌نشانی، کورن هل، اوریگامی، علوم‌شناختی و خدمات گریم کودک از جمله غرفه‌های این بخش است.

بخش ترویجی جشنواره اسباب‌بازی فضایی را فراهم می‌آورد تا مربیان پرورشی، معلمان و سایر فعالان حوزه کودک و نوجوان بتوانند در یک محیط جذاب و متنوع گردهم آیند. در این فضا، فرصتی برای تجربه بازی‌های مختلف فردی و گروهی فراهم می‌شود که می‌تواند به تقویت روحیه همکاری، خلاقیت و تفکر انتقادی در کودکان کمک کند.

بخش ترویجی به منزله کارگاه آموزشی و تجربی است

بخش ترویجی در امتداد عدالت آموزشی فرصتی را برای کودکان و نوجوانان فراهم می‌آورد تا با یک‌دیگر تعامل کنند و مهارت‌های اجتماعی خود را تقویت کنند، فعالیت‌های متنوع به تقویت هوش منطقی، زبانی و حرکتی بچه‌ها کمک می‌کند. از طرفی با استفاده از مربیان و متخصصان، کیفیت خدمات آموزشی و تربیتی ارتقا داده شده است.

مهم‌ترین دستاوردهای بخش ترویجی جشنواره اسباب‌بازی تقویت مهارت‌های اجتماعی و شناختی شامل تعاملات اجتماعی و توسعه هوش‌های چندگانه، همکاری با نهادهای آموزشی و فرهنگی با مربیان حرفه‌ای و مجموعه‌های علمی، ایجاد فضای خلاقیت و نوآوری با تولید آثار هنری و مسابقه‌ها و چالش‌ها، توسعه فرهنگ بازی و سرگرمی با آموزش به خانواده‌ها و ترویج بازی‌های فکری و خلاق است.

این جشنواره نه تنها به معرفی بازی‌ها و اسباب‌بازی‌های نوین و خلاقانه می‌پردازد، بلکه به عنوان یک کارگاه آموزشی و تجربی عمل می‌کند که در آن کودکان و نوجوانان می‌توانند با بازی‌های مختلف آشنا شوند و از این طریق، مهارت‌های اجتماعی و شناختی خود را تقویت کنند.

جشنواره اسباب‌بازی،یک سکوی آموزشی و فرهنگی است

همکاری با مجموعه‌های خوش‌نام علمی و فرهنگی به غنای محتوای نمایشگاه و ارائه فعالیت‌های تخصصی کمک کرده و استفاده از ابزارهای نوین، فضایی برای خلاقیت و نوآوری ایجاد کرده است. در پایان، برگزاری مسابقه‌های متنوع، انگیزه‌ای برای رقابت سالم فراهم کرده و به دنبال آن، هدف توسعه فرهنگ بازی و اسباب‌بازی با آموزش خانواده‌ها و ترویج بازی و اسباب‌بازی رقم خورده است.

جشنواره اسباب‌بازی نه تنها به عنوان یک رویداد سرگرم‌کننده، بلکه به عنوان یک سکوی آموزشی و فرهنگی نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی کودکان و نوجوانان ایفا می‌کند، همکاری‌های متعدد با مجموعه‌های مختلف، به تحقق این اهداف کمک شایانی می‌کند و زمینه‌ساز آینده‌ای روشن برای نسل آینده خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =