آموزش‌های زیست محیطی به کودکان شاخصه توسعه‌یافتگی است

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: در دنیا، آموزش‌های زیست محیطی به کودکان، یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی، است که از راه‌های مختلفی چون ساخت پویانمایی، بازی و سرگرمی همچنین آموزش مستقیم از سوی مربیان، معلمان، پدران و مادران و... صورت می‌گیرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، رونمایی از بازی رومیزی لیپار بخشی از برنامه سفر حامد علامتی و هیات همراه او به استان سیستان و بلوچستان و بندر راهبردی چابهار بود که در مرکز فرهنگی هنری کانون این شهر انجام شد.

علامتی در این آیین که صبح روز 25 بهمن 1403 برگزار شد، بر اهمیت حفاظت از محیط زیست، گونه‌های جانوری ارزشمند در معرض انقراض به‌ویژه وضعیت لاک‌پشت‌ها تاکید کرد و با اشاره به توجه ایران به محیط زیست، در قالب برنامه‌های توسعه، گفت: اگر می‌خواهیم گزاره‌های توسعه یافتگی را در خودمان ایجاد کنیم بایستی در حوزه‌ی محیط زیست سرمایه‌گذاری بیشتری کنیم.

برپایی این آیین از آن رو در چابهار انجام شد که نام بازی لیپار برگرفته از نام تالابی است با همین عنوان که در استان سیستان و بلوچستان و در ۲۰ کیلومتری جاده چابهار واقع شده است و به خاطر رنگ قرمز و صورتی خود با نام دریاچه صورتی چابهار نیز شناخته می‌شود.

در این میان، بازی رومیزی لیپار با هدف بالابردن درک بازی‌کنندگان از محیط‌زیست و حیوانات در معرض خطر انقراض به‌ویژه لاک‌پشت‌های کوچک تولید شده است.

مدیرعامل کانون در این آیین بر لزوم فرهنگ‌سازی در حوزه حفاظت از محیط زیست تاکید کرد و افزود: فرهنگ و هنر، بخش مهمی از عمق‌بخشی به هویت یک جامعه است و ما اگر سرمایه‌گذاری مطلوبی در این حوزه داشته باشیم در واقع به هویت خودمان کمک کرده‌ایم.

علامتی در بیان اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی کودک گفت: وقتی یک بازی، سرگرمی یا آموزش تولید می‌شود، نخستین بازخورد آن بالا بردن حس مسوولیت پذیری در مخاطب است، به‌عنوان مثال در بازی لیپار کودک مسوولیت دارد که لاک‌پشت‌های دریایی را نجات دهد.

متفاوت‌شدن رفتار و سبک زندگی کودک، دیگر نتیجه‌ی این سرمایه‌گذاری است که مدیرعامل کانون به آن اشاره کرد و ادامه داد: امروزه در دنیا به دنبال تفکر انتقادی یا خردورزی هستند و این در حوزه‌ی محیط زیست هم کاربرد دارد هنگامی که کودک آموزش می‌بیند، نسبت به بحران‌های محیط زیست حساس خواهد شد و محافظ محیط زیست می‌شود.

بالا بردن مشارکت اجتماعی کودکان، دیگر پیآمد این سرمایه‌گذاری بود که حامد علامتی از آن نام برد و ادامه داد: بهتر است در کانون بازدیدها و اردوهای علمی بیشتری برگزار شود.

او هم‌چنین گفت: در کانون بیشتر از چهل سال است این فرهنگ‌سازی آغاز شده که قصه‌گویی و بازی دو ابزار مهم آن هستند.

او درباره بازی لیپار گفت: این بازی هدیه‌ای است برای بچه‌ها تا بازی کنند و با محیط زیست انس بگیرند.

علامتی گفت: لاک‌پشت‌ها وضعیت زیستی مناسبی ندارند و ما باید با فرهنگ‌سازی آن‌ها را حفظ کنیم.

او درباره اسم‌گذاری بازی هم عنوان کرد در تولید بازی‌ها تاکید داریم که از اسم‌های محلی استفاده شود زیرا باعث می‌شود کودک مطالعه کند و به دنبال معنی آن برود و با فرهنگ بومی هم آشناتر شود.

بر اساس این گزارش در بازی لیپار، بازیکنان در نقش لاک‌پشت‌های کوچک در معرض انقراض و در دنیای ساحلی زیبای «لیپار» ظاهر می‌شوند، تالابی با همین نام در استان سیستان و بلوچستان و در ۲۰ کیلومتری جاده چابهار به خلیج گواتر که به خاطر رنگ قرمز و صورتی با نام دریاچه صورتی چابهار نیز شناخته می‌شود.

این سرگرمی رومیزی شامل یک صفحه و بیش از صد توکن و مهره است که کودکان را وارد دنیای خارق‌العاده لاک‌پشت‌ها می‌کند، به گونه‌ای که در جریان بازی، بچه‌ها با واقعیت زندگی لاک‌پشت‌ها و اتفاق‌ها جلو می‌روند و درک آن‌ها از محیط‌زیست و حیوانات در معرض خطر انقراض بیشتر می‌شود و در پایان، این علاقه و مراقبت از طبیعت در آن‌ها نهادینه خواهد شد.

یادآوری می‌شود در این سفر یک روزه حجت‌الاسلام حمید محمدی مشاور عالی مدیرعامل، محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون، لیلا بابایی، مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای، لیلا شویدی، مسوول تماشاخانه‌های سیار کانون و محمدرضا سالاری مدیرکل کانون استان سیستان و بلوچستان مدیرعامل کانون را همراهی کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =