به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، هایده حجا در این جشنواره که روزهای ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در شهر یزد برگزار شد، قصهاش را برای حاضران روایت کرد و درباره آن توضیح داد: همه ما با هدفی به این جهان آمدهایم و راهنمایی خداوند مسیر درست را به ما نشان میدهد. قصه من درباره گروهی از ارواح است که توسط خداوند از آسمان میآیند، البته نه بهصورت مستقیم، بلکه از سوی یک روح بزرگ، آنها ماجراجویی را شروع میکنند تا دروازهای بهسوی سعادت و راه امن پیدا کنند. این گروه سفر خود را آغاز میکنند و با کمک و راهنمایی خدای خود، میخواهند مسیر درست به سمت این دروازه را پیدا کنند.
او درباره مفهوم قصه خود گفت: همه ما به دنبال مسیر هستیم و با هدفی به این جهان آمدهایم. خداوند ما را با هدفی ویژه به این جهان آورده است، نه فقط برای خوردن و خوابیدن! همه ما راهنماییهای مختص خود را داریم، مانند انجیل و قرآن، که راهنماییهای خداوند هستند. این راه آسان نیست، اما این مسیر و هدف من است و من عاشق آن هستم و درواقع کسی که با راهنمایی درست و سخن خداوند همراه شود، به هدف خود دست خواهد یافت. به همین دلیل نام این قصه خود را «دروازه» گذاشتم، زیرا همه ما در جستوجوی دروازهای برای رسیدن به سعادت هستیم.
هایده حجا درباره دلیل حضور خود در این جشنواره در ایران که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزارکننده آن است، گفت: ایران خود قصهای ویژه و استثنایی دارد، ما در ایران امنیت داریم و همچنین میتوانیم تحصیل کنیم، قبل از آمدن به اینجا درباره ایران و پیشرفتهای آن شنیده بودم و بههمین دلیل تصمیم گرفتم در این جشنواره شرکت کنم.
او افزود: من به این جشنواره آمدم چون عاشق قصه و قصهگویی هستم و همچنین میتوانم قصههای خوبی بنویسم، سطح این جشنواره بسیار بالا بود و دختر و پسرهای کوچکی را دیدم که بسیار با استعداد بودند. تشکیلات و سازماندهی همه چیز بسیار عالی بود.
این قصهگوی سوریهای درباره تجربه خود از حضور در این جشنواره گفت: من دیگر شرکتکنندگان و قصهگوها را مشاهده کردم اگرچه از آنجایی که فارسی بلد نیستم، باید از طریق مترجم متوجه صحبتهایشان میشدم.
بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی که با شعار «راز قصهها ساز زندگیست» پس از چهار روز، شامگاه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ با معرفی برگزیدگان خود در تالار مرکزی شهر یزد پایان یافت.