به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، نشست ادبی «دوپنجره» با حضور بیش از ۶۰ عضو از مراکز فرهنگی هنری مجتمع، شماره ۱، ۲، ۳ شهرکرد، فرخشهر، بن، گندمان، به صورت حضوری و اعضای دیگر مراکز استان به صورت غیر حضوری، پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ در مرکز شماره ۳ شهرکرد برگزار شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، در این جلسه، ضمن قدردانی از تمامی افراد موثر در برگزاری این نشست گفت: این قبیل نشستها، یکی از راهکارهای مهم و موثر در جهت رشد تفکر انتقادی در میان نوجوانان است وی افزود: این نشستهای گفتگو محور پایههای رشد فکری اندیشمند شدن در اعضا را به وجود میآورند و این نشستها نه تنها در بخش ادبی، بلکه در بخشهای فرهنگی و هنری نیز میتواند برای کودکان و نوجوانان مفید و موثر باشند.
روحالله واحد، ادبیات فارسی را یکی از ستونهای محکم کشور دانست و گفت: در کتاب پاسداشت زبان و ادبیات فارسی از دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی؛ ایران کشوری است که در مقابل تمامی حملههای دشمنان به خاطر زبان و ادبیات فارسی زنده نگه داشته شده است و برنامه دو پنجره فرصت جدیدی برای بچهها است که به واسطه آن، اعضا میتوانند هم با دیدگاههای یک شاعر آشنا شوند و هم دیدگاههایشان را به شاعران مطرح کشوری منتقل کنند.
در این نشست اسماعیل اللهدادی، شاعر برجستهی کشوری، با بیان اینکه شاعر باید واقعیتهای زندگی خود را بیان کند و بیان صادقانه بهترین خصوصیت شعر و شاعر است؛ به اعضای شاعر کانون استان گفت: شاعر دغدغهمند با دقت و نگاه دقیق به مسائل پیرامون خود میتواند دست به کشفهای خلاقانه و نو در جهان شعر بزند.
وی کشف تازه در شعر، بدون مرز بودن شعر، بیان واقعیتها، ایجاز و اختصار در نوشتن، فکر کردن به مفاهیم عمیق زندگی در شعر و تاثیرگذاری آن بر مخاطب را از موارد مهم در نوشتن عنوان کرد و افزود: برای نوشتن، غیر از خواندن مطالب شعری و علمی نیاز است با شاعران و افراد دغدغهمند در حوزهی شعر نیز ارتباط داشت، که این خصوصیت، کمک شایانی به رشد شعر در شاعر میکند.
اللهدادی، استان چهارمحال و بختیاری را جزو استانهای شعرخیز عنوان کرد و در نقد آثار اعضای ادبی مراکز، ضمن اشاره به دانش ادبی اعضا، استفاده از قالبهای سنتی و کلاسیک را یک نکتهی مثبت در اشعار اعضای استان دانست و افزود: انتقادها و دیدگاههای اعضای مراکز استان، نشاندهندهی سواد ادبی اعضای مراکز و تلاش مربیان برای رشد آنان است؛ که این سواد بهخوبی در نقدها و اشعار خواندهشده نمایان است.
در ادامه اعضای مراکز حاضر در جلسه، به نقد کتاب «بعضی از پرندهها شاعرند» پرداختند.
اشاره به مواردی نظیر تقابل صنعت، سنت و طبیعت، مشکلات زیستمحیطی، اجتماعی، اقتصادی، تربیتی، دردها و شادیها، یاس و امید، دغدغههای نوجوانی، تصاویر و صناعهای ادبی، عناوین و موضوعهای اشعار، وزن و قالبهای شعری، جراتمندی، معنویت در شعر، غم و اندوه در اشعار و... از جمله مطالبی بود که اعضا در نقد اشعار این کتاب ارائه دادند.
پرسش و پاسخ در خصوص بعضی از اشعار، سوالهای اعضای حاضر در جلسه از طریق فضای مجازی، اشاره به احساسهای متاثر در اشعار توسط اعضا، از دیگر موارد عنوان شده در بخش نقد کتاب اسماعیل اللهدادی به شمار میرفت.
جشن امضا توسط شاعر کتاب، اهدای پرندههای یادبود دستساز از طرف واحد آفرینشهای هنری و مرکز فرادنبه و برگزاری نمایشگاه جنبی اشعار کتاب «بعضی از پرندهها شاعرند» در قالب نمایشگاه آثار خوشنویسی، تهیهی ماگ یادبود از طرح جلد این کتاب و... از برنامههای جنبی این نشست بود.
قرار است در ادامهی این برنامه، نشست آموزشی آشنایی با شیوههای نوین داستاننویسی در کارگاههای ادبی با تدریس اسماعیل اللهدادی با حضور تمامی فعالان ادبی کانون استان در نوبت بعدازظهر برگزار شود.
برای دیدن گزارش تصویری کلیک کنید