هویت و توجه به جنسیت از نکات مهم در امر تربیت هستند

زینب‌عاشری، مدیرکل کانون البرز و مدرس سومین نشست از سلسله نشست‌های هویت تربیتی بر ضرورت توجه به هویت و روانشناسی اسلامی در تربیت جنسیتی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری استان البرز، زینب عاشری،مدیرکل کانون استان و  پژوهشگر و محقق حوزه مطالعات زنان و جامعه‌شناسی جنسیت در این نشست که به صورت مجازی و با حضور جمعی از علاقه‌مندلن حوزه تعلیم و تربیت برگزا شد، به بررسی موضوع هویت و توجه به جنسیت در تربیت پرداخت. 
ایشان با معرفی خود به عنوان خادم کودکان و نوجوانان در کانون پرورش فکری، به سوابق تحصیلی و پژوهشی خود در زمینه مطالعات زنان و به طور خاص، مطالعه تخصصی در حوزه ترنس‌ها اشاره کرد.
عاشری  در تعریف هویت، به این نکته اشاره کرد که هویت، تعریف فرد از خود به عنوان یک انسان با ویژگی‌های خاص است. ایشان با بیان اینکه سه نوع خود (خود واقعی، خود پنداره و خود ایده‌آل) وجود دارد، به اهمیت توجه به این سه نوع خود در تربیت اشاره کرده و  با ذکر مثال‌هایی، به تاثیر خودپنداره بر رفتار افراد پرداخت و به تفاوت بین هویت دینی و غیردینی و همچنین تفاوت دیدگاه روانشناسی غرب و روانشناسی دینی به هویت انسان اشاره کرده و افزود روانشناسی غرب از حوزه انسان‌گرایی  و توجه دادن انسان به نیازهای خود پیشتر نرفته در حالی که روانشناسی اسلامی بر انسان به عنوان بنده‌ای برای خدا تاکید دارد که انسان بداند بدون خواست خدا هیچ است.
در ادامه، این ندرس به تعریف جنسیت پرداخت و تفاوت بین جنس و جنسیت را تشریح کرد. ایشان با تاکید بر اینکه جنسیت به فطرت برمی‌گردد، به تفاوت‌های خلقت دختر و پسر اشاره کرد و بر اهمیت توجه به این تفاوت‌ها در تربیت تاکید کرد.
 مدیرکل کانون البرز  همچنین به موضوع تربیت جنسیتی پرداخت و به نقش والدین در شکل‌گیری هویت جنسیتی فرزندان اشاره کرد.

ابن محقق در ادامه، به نکات مهمی در تربیت جنسیتی فرزندان اشاره کرد برخی از این نکات عبارتند از:
توجه به تفاوت‌های خلقت دختر و پسر،پرهیز از کلیشه‌های جنسیتی، توجه ویژه به تعالیم و الگوهای اسلامی، ایجاد رابطه سالم و محرمانه بین فرزندان و والدین، پر کردن جای خالی یکی از والدین با محارم سالم و پاسخگویی به سوالات جنسی فرزندان .
عاشری  در پایان، بر اهمیت توجه به هویت و جنسیت در تربیت تاکید کرد و خواستار توجه بیشتر والدین و مربیان به این موضوع شد.
در پایان  حاضران در این نشست که شامگاه روز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد،  سوالات خود را از ایشان پرسیدند .

گفتنی است  این نشست سومین نشئست تخصصی از سلسله نشست‌های دهمین دوره تربیت مربی با موضوع "تربیت هویتی" بود که به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

در هویت جنسیتی به الگوهای اسلامی توجه داشته باشیم

این دوره با حضور اساتید مطرح از سراسر کشور و هم‌افزایی با کانون‌ استان‌های البرز و مرکزی و حلقه‌های میانی کانون استان کرمانشاه برگزار می‌شود و حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عالمزاده نوری، عباس خسروانی، ناصر معینی نقده و محمد خیاط زنجانی دیگر اساتید این دوره هستند.

به شرکت کنندگان در این دوره گواهی اعطا خواهد شد و موضوعات معنای تربیت هویتی، تربیت هویت انقلابی، هویت جنسیتی، تربیت هویت فکری، نقش سبک زندگی شهری در تربیت هویتی کودک و نوجوان، محورهای اصلی این دوره هستند و زمان برگزاری آن ۲۱ بهمن الی ۱۹ اسفند است.

در هویت جنسیتی به الگوهای اسلامی توجه داشته باشیم

علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره به کانال 

https://eitaa.com/tarbiyat_kodak_k

مراجعه کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =