کد خبر: 354241
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۱
حکایت‌های عطار با قلم و نگاه نوجوانان در رویداد "هفت شهر عشق"

در آستانه‌ی دومین همایش استانی «هفت شهر عشق» به میزبانی مؤسسه آموزش عالی عطار، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی نیز با همراهی کارشناسان و مربیان، رویدادی ادبی_ هنری با محوریت بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، این برنامه در روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ با حضور جمعی از نوجوانان علاقه‌مند به نویسندگی و تصویرگری در قالب کارگاه‌های بازآفرینی ادبی و  فعالیت‌های هنری برگزار شد.

سمیه سلامی‌راد، کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی کانون، ضمن اشاره به اهمیت آشنایی نوجوانان با متون کهن و ظرفیت‌های بازآفرینی در آثار کلاسیک فارسی گفت: «ادبیات کهن ما سرشار از ظرفیت‌های مفهومی، روایی و تخیلی است و آموزش شیوه‌های بازآفرینی این آثار به نوجوانان  نه‌تنها خلاقیت آنان را پرورش می‌دهد، بلکه باعث تداوم حیات فرهنگی این میراث ارزشمند در زبان نسل امروز شود. در این رویداد، شاهد آن بودیم که نوجوانان با نگاهی نو و بیانی تازه به سراغ حکایت‌های عطار رفتند و توانستند از دل مفاهیم عرفانی، داستان‌هایی با رنگ و بوی معاصر خلق کنند.

در بخش ادبی، مربیان با بهره‌گیری از حکایت‌هایی برگرفته از «منطق‌الطیر» عطار، نوجوانان را در مسیر تبدیل مفاهیم عرفانی به داستان‌های کوتاه راهنمایی کردند. هم‌زمان، در بخش هنری نیز تصویرگران نوجوان با هدایت مربیان، آثار داستانی را به زبان تصویر ارائه دادند.

دکتر رضا اشرف‌زاده، عطارپژوه نام‌آشنای کشور، که در این رویداد حضور یافت، درباره اهمیت این حرکت فرهنگی چنین گفت: «عطار نیشابوری شخصیتی است که در تمام آثارش، معنویت، عشق و سلوک موج می‌زند. او در پی آن بود که انسان را از لایه‌های سطحی زندگی به عمق معنا رهنمون سازد. اینکه امروز نوجوانان ما با این شخصیت والا و آثارش آشنا می‌شوند، اتفاق بسیار مهمی است. بازآفرینی حکایت‌های عطار توسط نوجوانان، نوعی پیوند میان گذشته و آینده است؛ گذشته‌ای سرشار از حکمت و آینده‌ای که با خلاقیت نوجوانان ساخته خواهد شد. بسیار خوشحالم که در این رویداد حضور دارم، جایی که ادبیات کهن با زبان نسل امروز پیوند می‌خورد.»

نویسنده‌ی کتاب شرح گزیده منطق‌الطیر یا مقامات طیور همچنین افزود: «منطق‌الطیر کتابی مقدس است. عطار، رسیدن مرغان تا سیمرغ را وادی به وادی و منزل به منزل با زبان تمثیل بیان می‌کند. برای همین عطار می‌گوید: سلیمانی لازم است تا این زبان تمثیل را توضیح دهد. منطق‌الطیر ۸۵۲ داستان دارد که می‌تواند ۸۵۲ مطلب هنری از آن دربیاید. شما نوجوانان که کار هنری می‌کنید، هرچه بهتر بتوانید مفاهیم منطق‌الطیر را درک کنید، از وجه هنری، شما را کمک می‌کند؛ اما اگر به لفظ توجه داشته باشید، کار سطحی می‌شود. داستان‌های عطار مقدمه و موخره دارند. نتیجه در دو بیت اول داستان دیگر است و این‌ها را با هم ببینید.»

حضور پررنگ اعضای فعال انجمن سیمرغ مشهد، همچنین تعدادی از برگزیدگان باشگاه «قاف»، از نقاط قوت این رویداد به‌شمار می‌رفت. در این میان، نقش تسهیل‌گرانه‌ی الهام دهقان، مربی باسابقه و توانمند ادبی، در هدایت اعضای نویسنده و کمک به بارور شدن ایده‌های ذهنی آنان، برجسته بود.

الهام دهقان در این برنامه، توضیحی درباره بازنویسی و بازآفرینی داد و اعضا داستان‌نویس را در تهیه ده داستان بر اساس هفت وادی منطق‌الطیر عطار راهنمایی کرد.

حکایت‌های عطار با قلم و نگاه نوجوانان در رویداد "هفت شهر عشق"

مقرر است آثار تولیدشده در این رویداد، در روز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴، در اختتامیه‌ی دومین همایش استانی «هفت شهر عشق» در محل سالن شهدای سلامت (خاقانی) به نمایش گذاشته شود و فرصتی فراهم گردد تا روایت‌های نوجوانانه از جهان عرفانی عطار، در معرض دید فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان قرار گیرد.

کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی استان در پایان گفت: برگزاری این گونه برنامه‌های مشترک، گامی مؤثر در جهت تعامل سازنده میان نهادهای فرهنگی و آموزشی و بستری برای کشف و پرورش استعدادهای نوجوانان در حوزه ادبیات و هنر به‌شمار می‌رود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =