به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان ایلام ، در ادامه گفتگوهابا همکاران پژوهشگر استان به معرفی خانم سهرابی پرداخته شده است .
روح انگیز سهرابی مربی مسئول مرکز آبدانان،ازهمکاران پیشکسوت و خوش سابقه کانون استان ایلام است.تعاملش باهمکاران مرکزدرحوزه تحقیق وپژوهش وتربیت اعضای کنشگروکنجکاوشرکت درجشنواره های مختلف علمی وپژوهشی، همکاری مستمرباواحد کارشناسی آموزش و پژوهش مطالعه و نوشتن آثار ادبی دربرنامه ریزی های فرهنگی و ادبی واداری این همکار پرتلاش است.
گفت و گوی کارشناس آموزش و پژوهش کانون استان ایلام را با ایشان می خوانید:
هدف از انجام فعالیت های پژوهشی و تحقیقی در مراکز چیست؟
تلاش و کوشش در بهبود حل مسائل و تغییر وضعیت نامطلوب با عملیاتی کردن و قرارگرفتن در موقعیت های خاص با بررسی راه های گوناگون، گسترش مهارت های علمی و عملی با رویکردها و ابزارهای مناسب وجدید ، برای رسیدن به وضعیت مطلوب می تواند از هدف از انجام فعالیت های پژوهشی و تحقیقی در مراکز کانون باشد.
تاکنون چه اقدامات علمی و پژوهشی در مرکز آبدانان انجام داده اید؟
متناسب با فعالیت ها و نیازمندی های مرکز از جمله کم بودن سرانه ی امانت کتاب / عدم استقبال اعضا از فعالیت های خاص از جمله فعالیت های مذهبی/ عدم شرکت در فعالیت های گروهی و.... در این راستا 3 عنوان اقدام پژوهی و چندین تحقیق و مقاله در زمینه های علمی، ادبیات و متون کهن فعالیت های علمی ومذهبی، آداب و رسوم منطقه باورها... انجام داده ام.
در انجام فعالیت های پژوهشی چه موضوعاتی انتخاب می کنید؟
فعالیت هایی که به مطالعه بیشتر اعضا بیانجامد و در زمینه علمی، ادبیات و متون کهن فعالیت های علمی ومذهبی
یک اثر پژوهشی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
معمولاً یک پژوهش براساس یک هدف خاص دنبال می شود و این هدف به منظور بهبود وضعیت فعلی برنامه ریزی و به مرحله ی انجام می رسد.در یک اثر پژوهشی می بایست چالش و موضوع قابل درک و دغدغه مندی برای مخاطبین وجود داشته باشد و با انجام پژوهش به راه حل هایی که قابلیت اجرایی و امکان برای عموم فراهم و نتیجه مطلوبی نیز وجود داشته و از اعتبار کافی در پروسه ی انجام برخوردار باشد.
آیا از ظرفیت های موجود در مرکز و جغرافیای محل زندگی استفاده می کنید؟
بله.چون مخاطبان و جامعه هدف و امکانات از این مرز و بوم بوده اند، لذا می طلبد که فعالیت ها متناسب با جغرافیای محل باشد در مواردی نیز فراتر، قابل تعمیم خواهد بود. به عنوان مثال افزایش میزان مطالعه کودکان و نوجوانان مرز جغرافیایی نمی شناسد و به نوعی عمومیت دارد و هرکس در هرکجای این جغرافیا می تواند راه حل های به کار گرفته را امتحان کند و بهره ی لازم را به کار ببرد.
به یکی از تجربیات موفق خود در اجرای فعالیت های علمی و پژوهشی اشاره کنید.
اجرای اقدام پژوهی برای کار گروه نوجوان دختر که با معطوف کردن فعالیت های مرکز از جمله مطالعه منابع مذهبی، برگزاری مسابقات کتابخوانی، معرفی شخصیت، کاردستی ها، تصویرگری... با موضوع نماز و فعالیت های مخاص مذهبی موجب شد که اعضا دید مثبتی نسبت به موضوع پیدا کنند. ضمن آن که از لحاظ کمی افزایش سرانه ی امانت کتاب های مذهبی و آمار این فعالیت ها بالا برود.
سخن پایانی؟
سراسر زندگی در یک اقدام پژوهی هستیم و به نوعی خود آگاه و ناخودآگاه درحال پژوهش برای روند بهتر، در حال پویایی هستیم، بهتر و زیباتر به دنیای محیط که سراسر سوال برانگیز است، نگاه کنیم و برای دستیابی به ناشناخته ها و بهبود وضعیت نامطلوب کوشش مضاعف و دقت نظر بیشتری داشته باشیم.کودکان ونوجوانان را برای دستیابی به سوالات یاری و روحیه ی پرسشگری در آنان تقویت کنیم.