به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، رونمایی از پوستر قصهگویی محلی و آغاز به کار بیست و هفتمین جشنواره بین المللی قصهگویی در کانون همدان با حضور محمد رضا عراقچیان، پژوهشگر در خصوص گویشها و آداب و رسوم همدان و نیز عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا، مدیرکل کانون و کارشناسان، اعضا و والدین آنها در مرکز 3 همدان صورت گرفت.
در این برنامه عراقچیان به اهمیت زبان و گویش محلی در هر شهر و دیاری اشاره و اظهار کرد: ما با لهجه و گویش محلی خود هویت جغرافیایی خود را معرفی میکنیم و باید به آنها بها بدهیم و آن را به خوبی حفظ کنیم.
وی افزود: کانون میتواند با وجود جشنوارههای مختلف چون جشنواره قصهگویی به ترویج آداب و رسوم هر شهر نقش مهم و موثری را ایفا کند و با هنر و خلاقیت باعث سوق دادن کودکان و نوجوانان به این سمت شود.
این استاد دانشگاه بیان کرد: یادمان باشد که ما با لهجه خود نمایانگر فرهنگ، اصالت و... شهرمان هستیم پس باید در این فرهنگ و اصالت را با انجام رفتار و کارهای درست به خوبی نشان بدهیم.
در ادامه کارشناس فرهنگی کانون همدان با بیان اینکه امروز همزمان با میلاد امام رضا (ع) از پوستر قصهگویی محلی در راستای اجرای طرح ثامر، رونمایی خواهد شد، گفت: رویداد ایدهپردازی «ثامر» سال ۱۴۰۲ همزمان با هفته پژوهش منتشر شد که بعد از انتشار فراخوان با بهرهمندی از مشاوره داوران در نهایت ۱۰۶ ایده قابل طرح به ارزیابی اولیه رسید که از این تعداد ۲۲ ایده به مرحله نیمهنهایی و ۷ ایده به مرحله نهایی رسید که از میان این 7 اثر نفرات برگزیده انتخاب شدند و بنده با ایده ایده «پویش قصهگویی محلی» از استان همدان و با هدف شناسایی و ترویج آداب و رسوم محلی و حفظ لهجههای در حال انقراض به کمک قصه رتبه سوم را کسب کردم.
فریبا عزتی حق افزود: عنوان اصلی ایده من پویش قصهگویی محلی و عنوان فرعی ایده مادربزرگ _ من و پدربزرگ من است که در راستای پاسداشت آداب و رسوم و لهجه محلی و زبان مادری نوشته شده است.
وی ادامه داد: در این ایده اعضا به اتفاق مادر بزرگ و پدربزرگ خود در پویش قصهگویی شرکت میکنند. اعضا قصههایی که مادربزرگ و پدر بزرگهایشان برایشان روایت کردهاند را به زبان محلی و با لهجه به صورت پادکست ارائه میکنند.
عزتی حق خاطرنشان کرد: این ایده از مواردی است که اهمیت ویژهای برای فرهنگستان زبان و ادب فارسی داشته و به نوعی از گنجینهها و میراث فرهنگی کشور با قدمتی طولانی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه دانش حوزههای زبان شناسی، خصوصا حوزههای مرتبط با حفظ گویشها و لهجههای محلی مورد نیاز است، اظهار کرد: مراکز فرهنگی- هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید ارتباط گیری مناسب جهت جذب و شناسایی پدربزرگها و مادربزرگها داشته باشند تا این ایده اجرایی شود و سایر نهادهای فرهنگی خصوصا نهادهایی که از هنر قصهگویی بهره میبرند گزینههای مناسبی جهت هر چه بهتر شدن اجرای این ایده خواهند بود.
در ادامه این مراسم که همراه با برگزاری جشن به مناسبت میلاد امام رضا (ع) بود اعضای کودک، نوجوان و تعدادی از والدین قصههایی را با گویش محلی همدانی برای حاضرین قصهگویی کردند.
سپس نماهنگ ایران توسط اعضای نوجوان مرکز 3 همدان اجرا شد.
مجتمع شهید مدنی همدان
همچنین در این روز به مناسبت میلاد امام رضا (ع) در مرکز فرهنگی- هنری مجتمع شهید مدنی همدان مراسم جشنی با حضور والدین و اعضای مجتمع همراه با مولودیخوانی، قصهگویی عضو کودک و اهدای جوایز به اعضای برگزیده در رویداد پروانههای بدون مرز صورت گرفت.
مرکز فرهنگی- هنری شهر دمق
جشن میلاد امام رضا (ع) با همکاری کانون این شهر و ستاد برگزاری برنامه های دهه کرامت برای ۵۰۰ عضو کودک ونوجوان و مادران آنها برگزار شد.
این جشن همراه بود با استقبال از پرچم متبرک حرم رضوی توسط خادمین حرم رضوی و اجرای سرود توسط اعضای کانون دمق که در این جشن همگانی شرکت کرده بودند.
مرکز فرهنگی- هنری شماره یک همدان
اردوی ادبی استان با حضور مربی فرهنگی- ادبی معصومه کریمی و مربی فرهنگی- هنری خانم سحر مرامی و تعدادی از اعضای ادبی مرکز فرهنگی هنری شماره یک و سه همدان با هدف ایجاد شادی، نشاط و تعامل در کار گروهی در اردوگاه برگزار شد.
در این اردوی ادبی برنامههای ادبی چون خوانش اثر، نقد و ارائه نظر توسط اعضا و مربیان در خصوص داستان با موضوع خاتم و آموزش عکاسی از طبیعت انجام گرفت.