روایتی از دفاع قوم ترکمن از تمامیت ارضی در «روز حمله گرگ»

نویسنده «روز حمله گرگ» موضوع این کتاب را نقش و مشارکت قوم ترکمن در دفاع از تمامیت ارضی ذکر و بر لزوم تبیین فرهنگ بومی برای بچه‌ها از سوی نویسندگان شهرهای مختلف تاکید کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، یوسف قوجُق در مورد اثر جدید خود با عنوان «روز حمله گرگ» که به تازگی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده و به نمایشگاه کتاب رسیده است، گفت: درونمایه این اثر دفاع مقدسی است، دفاع مقدسی که به آزادی خرمشهر می‌پردازد.

«روز حمله گرگ» داستانی دفاع مقدسی استقوجُق درباره داستان «روز حمله گرگ» بیان کرد: پیرمردی ترکمن از روستایی از صحرای ترکمن به گنبد می‌رود و اصرار می‌کند که او را به جبهه اعزام کنند زیرا از رادیو شنیده است که خرمشهر را تسخیر کردند.

او به اعزام‌کنندگان می‌گوید که همه کار می‌تواند، انجام دهد از زدن دوتار و نی گرفته تا ساخت سنگر.وی ادامه داد: پیرمرد قصه که زمانی با روس‌ها جنگیده بود به خرمشهر اعزام می‌شود و نامه‌هایی با مضمون اتفاقاتی که برایش می‌افتد و حوادث خرمشهر به یاشار، دستیار خود می‌نویسد و در نهایت وقتی خرمشهر آزاد می‌شود، به شهرش برمی‌گردد.

روایتی از دفاع قوم ترکمن از تمامیت ارضی در «روز حمله گرگ»

«روز حمله گرگ» با موضوع مشارکت قوم ترکمن در دفاع از تمامیت ارضی نویسنده «روز حمله گرگ» مخاطب این اثر ۶۸ صفحه‌ای را نوجوانان دانست و افزود: مهم‌ترین پیام این کتاب که نوشتن آن چهار ماه طول کشید، تبیین نقش و مشارکت قوم ترکمن در دفاع از تمامیت ارضی است.

قوجُق تصریح کرد: خوب است که کانون با موضوع دفاع مقدس برای مخاطبانش که کودک و نوجوان هستند، کتاب منتشر کند. علاوه بر این داستان‌های بومی اقلیمی نیز می‌تواند مخاطبان زیادی را جذب کند. ضرورت تبیین مسائل مختلف طبق فرهنگ بومی برای بچه‌ها او که خود را نویسنده‌ای بومی‌نویس می‌داند بر لزوم تبیین فرهنگ قومی و بومی برای بچه‌ها تاکید کرد و افزود: ادبیات داستانی و به ویژه ادبیات بومی اقلیمی پتانسیل بالایی دارد که باید از آن استفاده کرد. تمام استان‌ها از جمله کردستان و بلوچستان جاذبه‌هایی بسیار دارند که باید تبیین شود.

قوجُق که اصالتا ترکمن است و در بیشتر آثارش فرهنگ و باورهای ترکمن نمود دارد، اظهار داشت: نویسنده‌های شهرهای مختلف که با زیست بوم منطقه آشنا هستند، می‌توانند با استفاده از فرهنگ بومی خود به مسائل کودک و نوجوان و موضوع‌هایی مثل دفاع مقدس بپردازند. داستان‌های بومی برای نوجوانان جذابیت دارد نویسنده «لالو» و «آلتین» نوشتن داستان‌های بومی را در جذب مخاطب اثرگذار دانست و افزود: جهان داستانی، فضا و شخصیت‌هایی که نویسندگان بومی‌نویس در ذهنشان می‌آفرینند و توصیف می‌کنند، بکر است. این مولفه‌ها برای مخاطب نوجوانی که گریزان از فضای شهری است، جذابیت خاصی دارد.

او که نویسندگی را از دهه شصت به‌طور جدی آغاز کرده است با اشاره به این‌که «مردان فردا» بومی و در زمینه دفاع از تمامیت ارضی و «لالو» کاملاً بومی و اقلیمی است، گفت: مجموعه داستانی «بادبادک‌ها در شهر» که برای نوجوانان و در مورد انقلاب است سه، چهار بار منتشر شده است.

چاپ «در بقچه‌ات چه داری دختر ترکمن؟» در آینده نزدیک

قوجُق با بیان این‌که کتاب جدیدم با عنوان «یاد یوسف» از سوی کانون منتشر شده است، افزود: «در بقچه‌ات چه داری دختر ترکمن؟» که با فضای بومی نوشته شده و تلفیقی از افسانه و واقعیت است و فکر می‌کنم حال و هوای جدیدی دارد و جذابیت بسیار خاصی داشته باشد.

کتاب «روز حمله گرگ» نوشته یوسف قوجُق با تصویرگری میترا یزدانی‌فر در شمارگان ۲هزار نسخه با قیمت ۸۰ هزار تومان برای گروه سنی نوجوان (۱۵+) به تازگی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان منتشر شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha