به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، دومین نشست آموزشی گلستانخوانی در راستای توسعه و ترویج زبان و ادبیات فارسی و تقویت بنیهی ادبی و دانش تخصصی مربیان استان، از سوی واحد آفرینشهای ادبی برگزار گردید.
مدرس این نشست که در فضای مجازی به آموزش میپرداخت، گفت: در یک فرایند آموزشی شور و اشتیاق مربی یا معلم میتواند در جذب اعضا و علاقمندسازی آنها بسیار موثر باشد، بنابراین مربی کارگاه گلستانخوانی در ابتدا باید علاقهمند به برگزاری این کارگاه باشد و مطالعاتی در خصوص گلستان داشته باشد.
اسماعیل اللهدادی در ادامه افزود: مواردی که مربی در برگزاری یک کارگاه باید مد نظر قرار دهد میتوان به جذب اعضا جهت ورود و پایدار سازی و داشتن خلاقیت اشاره کرد. وی در ادامه گفت: ارتباط حکایتهای انتخابی با دغدغهها و تجربههای زیستی اعضا میتواند موثر باشد.
الله دادی در ادامه گفت: عدم انتخاب اعضا برای خوانش و داشتن آزادی عمل(داوطلبانه بودن) در کارگاه گلستانخوانی میتواند به پایدارسازی آنها کمک کند.
وی تشکیل گروه در فضای مجازی و انتخاب و انتشار چند حکایت (در قدم اول حکایت های کوتاه و ساده) در گروه را بسیار موثر توصیف کرد و گفت: آزادی اعضا در انتخاب و خوانش حکایتها در کلاسهای حضوری میتواند به دیدهشدن و نقشپذیری اعضا نوجوان که یکی از نیازهای مهم آنها است بیانجامد.
مدرس این نشست در ادامه گفت: مربی در این میان یک تسهیلگر و رهبر است و متکلموحده بودن او حتی اگر سخنور ماهری باشد به دلزدگی نوجوان ختم می شود.
این شاعر کودک و نوجوان ادامه داد: گلستان از نظر نثر و زیباییشناسی یک اثر درخشان است اما مربی باید توجه داشته باشد که در کارگاه به خوانش درست متن، تحلیل و ارتباط بخشی مفهوم و موضوع حکایتها با زندگی روزمره نوجوان دقت کند، چرا که تمرکز صرف بر زیباییهای کلامی و آرایههای به کار رفته در اشعار جز خستگی و ایجاد ملالت در نوجوان حاصلی ندارند.
وی تاکید کرد: اشاره به تلمیحها در جایگاه معرفی شخصیتها و وقایع نیز از دیگر مواردی است که باید به آن توجه داشت.
اللهدادی گفت: همچنین نوجوان امروز باید از کارگاه گلستانخوانی لذت ببرد و حس دیدهشدن پیدا کند و این تجربه را به دیگران نیز انتقال دهد. وی گفت: به خاطر داشته باشید بعد از اینکه نوجوان با خوانش و تحلیل چندین حکایت آشنا شد دیگر کلام سعدی برایش مستعمل و سخت نخواهد بود و خود به راحتی در حکایتهای بعدی منظور سعدی را درک خواهد کرد .
شاعر کودک و نوجوان گفت: برگزاری نشست، برپایی جشنهای کتابخانهای و ... با حضور اعضای گلستانخوان و خانوادهها و خوانش ایشان در حضور والدین میتواند در پایان کارگاهها به شدت انگیزهبخش باشد.
اسماعیل اللهدادی در ادامه افزود: لابهلای فعالیتهای متنوع کانون که گاه حالت نمایشی دارند علاقهمند کردن اعضا نوجوان به کتاب گلستان به عنوان یک اثر جذاب و پیادهکردن مفاهیم آن در بستر زندگی میتواند شگفتآور باشد.
او یادآور شد: رسالت مربی این است که بتواند نوجوانان را به خوانش گلستان، این گنجینه ی تاثیر گذار علاقهمند کند تا خود نوجوانان نیز خانواده و دیگران را به خوانش گلستان علاقهمند سازند.
وی تاکید کرد: بیدار کردن یک حس ماندگار در وجود نوجوانان به واسطهی کتاب گلستان، امری جذاب و تاثیرگذار است و این بیداری محال است که از ذهن و روان نوجوان پاک شود.
گفتنی است؛ دومین نشست دو ساعته با حکایتخوانی تعدادی از مربیان حاضر در نشست، بر اساس طرح درسهای مدرس دوره به پایان رسید.