به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، فعالیتهای مراکز کانون پرورش فکری استان در هفته نجوم به شرح زیر است:
مرکز جیرفت؛ نگاهی از نزدیک به زحل و ماه
در شامگاه جمعه ۱۲ اردیبهشت، پارک علوم پزشکی جیرفت میزبان ۱۷۰ کودک و نوجوان علاقهمند به نجوم بود. در این برنامه سهساعته، منصور بهنمی، مدرس نجوم، به معرفی سیارات زحل و ماه پرداخت و با استفاده از تلسکوپ، رصد ماه را برای حضار ممکن ساخت. علاوه بر آن، کارگاههای تخصصی و عمومی کانون و قصههای صور فلکی برای شرکتکنندگان اجرا شد.
مرکز شماره ۴؛ خورشید از قاب کودکان و نوجوانان
مرکز فرهنگیهنری شماره ۴ کانون، با اجرای برنامههای آموزشی متنوع، ۲۲۶ نفر از کودکان و نوجوانان را با آسمان آشنا کرد. در این برنامه، علاوه بر معرفی کتابهای علمی مرتبط با نجوم و قصهگویی، رصد خورشید و ساخت کاردستی ساعت خورشیدی انجام شد.
مرکز رفسنجان شماره ۲؛ نگاه به علم نجوم
در مرکز فرهنگیهنری رفسنجان شماره ۲، ۴۸ نوجوان با همراهی فاطمه زمانی، مسئول مرکز، به دنیای علم نجوم قدم گذاشتند و با استفاده از عینکهای مخصوص، خورشید را رصد کردند.
مرکز بافت؛ سفری به کهکشانها از قاب سفالها
در دو روز از هفته نجوم (۸ و ۱۱ اردیبهشت)، ۱۹۸ کودک و نوجوان در مرکز فرهنگیهنری بافت به تماشای آسمان نشستند. قصهگویی با موضوع نجوم، معرفی شخصیتهای علمی نظیر گالیله و شیخ نصیرالدین طوسی، و برپایی نمایشگاه کتابهای علمی از جمله برنامههای این مرکز بود. همچنین کودکان در کارگاه سفال، قابهای کوچک نجومی ساختند تا خاطره این هفته علمی برایشان ماندگار شود.
مرکز سیار کهنوج؛ صور فلکی در دل روستا
برای نخستین بار، مربی سیار کهنوج، علی سررشتهداری، به روستای سرریگ رفت و صور فلکی را به ۲۲ نوجوان هنرستان شهید شهسواری معرفی کرد.
مرکز سیرجان؛ افسانههای آسمان در قاب قصهها
سحر حسینی، مربی مسئول مرکز سیرجان، در روزهای ۱۰ و ۱۴ اردیبهشت، با حضور در دبستانها و هنرستانهای دخترانه، برنامههای آموزشی نجوم را برای ۸۴ کودک و نوجوان برگزار کرد. این برنامه شامل معرفی کتابهای علمی، قصهگویی افسانههای دب اکبر و دب اصغر و آشنایی با آسمان شب بود.
گفتنی است، هفته نجوم در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، فرصتی بود تا کودکان و نوجوانان، با نگاهی کنجکاوانه به آسمان، لذت کشف رازهای کهکشانها را تجربه کنند. این برنامهها نه تنها باعث افزایش آگاهی علمی شد، بلکه اشتیاق بیشتری برای جستجو و یادگیری در دل این نسل آیندهساز برانگیخت.