به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، سومین باشگاه مربیان کتابخوان روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت 1404 با حضور ۲۰ نفر از اعضا، کارشناسان فرهنگی، هنری و ادبی باشگاه در محل کتابخانه ۴۳ برگزارشد.
در سومین باشگاه مربیان کتابخوان، کتاب " عاشقانه های یونس در شکم ماهی " نوشتهی جمشید خانیان، مورد نقد و بررسی اعضای باشگاه قرار گرفت.
در ابتدا آزاده جعفری معاون پژوهشی اداره کل آموزش و پژوهش و مدرس باشگاه در مورد نقدِ آثار مکتوب اعضا صحبت کرد و با ارائه توضیحاتی در خصوص تاثیر تحولات اجتماعی بر سبکهای داستاننویسی و نقش نقدنویسی در چارچوبهای نظاممند و به دور از هیجان را در ارتقای داستاننویسی و فهم مخاطب بیان کرد.
نرجس مقیمی مربی ادبی استان به سبک داستاننویسی جمشید خانیان در کتاب عاشقانههای یونس در شکم ماهی اشاره کرد و گفت: خانیان در عین تلاش برای مدرننویسی، از یک متن کهن ۱۴۰۰ ساله (قرآن کریم) الگوبرداری داشته و با ترکیب این دو توانسته اثر فاخری را خلق کند.
اعظم حیدرپور مربی فرهنگی مرکز شماره ۲ نقدی را با رویکرد علمی- روانشناختی با تکیه بر شخصیتشناسی دوران نوجوانی بنا بر نظریه بحران هویت اریکسون ارائه کرد.
طیبه کرمیان مربی فرهنگی- ادبی استان، تجربه زیسته نویسندگان در حوزه جنگ را جزو عناصر تاثیرگذار در این بخش دانست و افزود: جنگها شروع میشوند اما هیچ گاه تمام نمیشوند. همچنین بر اثرات مخرب جنگ بر روح و روان کودک و نوجوان اشاره کرد که جز با تجربه زیسته امکان درک عمیق از آن وجود ندارد.
مریم شفیعزاده مربی فرهنگی پردیس ضمن اشاره به مراحل رشد عضو نوجوان، به مولفه دلبستگی و از دست دادن توجه کرد و این مفهوم را در کتاب عاشقانههای یونس بررسی کرده و گفت: «خانیان به خوبی توانسته این دو مفهوم را در شخصیت نوجوان داستان، به تصویر درآورد.
معصومه رجبی مربی فرهنگی مرکز ۲۲ نقد خود را با تکیه بر کلیه آثار مکتوب خانیان ارائه کرد. در ادامه نسرین اسکندریان مربی فرهنگی مرکز ۲۲ نیز نقدی با رویکرد بررسی ساختار داستان نویسی متشکل بر نقد محتوایی و ظاهری ارائه کرد.
مهناز حبیبی، آرزو جیرودی، میترا مهندس سامانی، فاطمه روحی، لیلا احمدعلیزاده و محبوبه محرابی نیز با تاکید بر مخاطب شناسی مناسب و صحیح توسط خانیان، عاشقانه های یونس را تحسین کردند.
ویدا ملکی سرپرست استان به همراه املیلا شعبانی کارشناس مسئول فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، ضمن حضور در این جلسهی باشگاه با تاکید بر خواندن، بر ضرورت وجود نقد و بررسی کتاب در میان مربیان، اهل خرد و فرهنگ بر گسترش و بازنشر آن افزوده و تشکیل چنین محافلی را مایه مباهات و فخر مربیان و اولیای تربیتی دانستند.
باشگاه مربیان کتابخوان به همت واحد فرهنگی و با هدایت معصومه کرمی کارشناس فرهنگی استان بهصورت دوره ای و ماهانه برگزار میشود.