بزرگداشت فردوسی با نوای پهلوانی کودکان و نوجوانان

بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با نوای پهلوانی کودکان و نوجوانان توسط کانون پرورش فکری خراسان جنوبی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با نوای پهلوانی کودکان و نوجوانان توسط کانون پرورش فکری خراسان جنوبی برگزار شد.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی،  به پاسداشت زبان پارسی و گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، ویژه برنامه پهلوان واژه‌ها را در زورخانه‌ی امیر عرب بیرجند عصر ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار کرد.

 این مراسم که با حضور پرشور کودکان و نوجوانان عضو کانون و جمعی از علاقه‌مندان به فرهنگ و ادب فارسی برگزار شد، جلوه‌ای از پیوند عمیق نسل امروز با میراث گرانبهای ایران زمین را به نمایش گذاشت. مهدی مظهری مدیرکل کانون پرورش فکری خراسان جنوبی در این مراسم ضمن خیر مقدم به حاضران، بر اهمیت بزرگداشت فرهنگ اصیل ایرانی تاکید کرد و گفت: «برگزاری این محفل، کمترین کاری است که برای بزرگداشت مقام شامخ فردوسی می‌توان انجام داد. شایسته است که ما به عنوان ایرانی، هر روز و هر هفته هویت خود را پاس بداریم، چرا که در هر کجای جهان که قدم می‌گذاریم، ما را با زبان و فرهنگ غنی‌مان می‌شناسند.»

وی با اشاره به جایگاه والای زبان فارسی و مردم خراسان در حفظ و پاسداشت این زبان، افزود: «ما فارسی زبانان و به ویژه خراسانی‌ها باید قدر خود را بیش از پیش بدانیم. امروز شاهد آن هستیم که نقل‌های پهلوانی با شور و حرارت در بازوان هنرمند مرشد و احساس ناب از زبان نقالان جوان جاری می‌شود و این نشان از زنده بودن روح حماسی شاهنامه در میان نسل جدید دارد.»

در ادامه این مراسم، استاد نقالی و شاهنامه پژوه، حسین عباس زاده، ضمن قدردانی از کانون پرورش فکری برای برگزاری این رویداد فرهنگی، به اهمیت پاسداشت اثر جاودان فردوسی تاکید کرد.

وی اظهار داشت: «حکیم ابوالقاسم فردوسی با خلق شاهنامه، این اثر بی‌نظیر را برای ما به یادگار گذاشته است و وظیفه ماست که از این گنجینه ارزشمند به نحو شایسته پاسداری کنیم. برگزاری نشست‌ها و تشویق کودکان و نوجوانان که آینده فرهنگ و هنر این مرز و بوم در دستان آنهاست، از جمله راهکارهای مهم در این زمینه است.» عباس زاده، کانون پرورش فکری را فضایی صمیمی و مناسب برای آشنایی کودکان با فرهنگ ناب ایرانی، به ویژه شاهنامه فردوسی دانست و گفت: «بسیار خرسندم که کانون پرورش فکری، هنر نقالی را به طور جدی مورد توجه قرار داده است و شاهد آن هستیم که کودکان و نوجوانان با ذوق و استعداد خود، داستان‌های شاهنامه و کلمات آن را به تصویر می‌کشند و به زیبایی روایت می‌کنند.»

این استاد نقالی با اشاره به آموزه‌های ارزشمند شاهنامه، تصریح کرد: «ما تنها پهلوانی و زورآزمایی را در شاهنامه یاد نمی‌گیریم، بلکه درس‌هایی همچون شجاعت، از خودگذشتگی، دلیری، سخاوت و شناخت ساختار خیر و شر را نیز از این اثر گرانبها می‌آموزیم و باید این حس غرور ملی نسبت به فرهنگ خود را به فرزندانمان منتقل کنیم.»

گفتنی است، اجرای نقالی توسط کودکان و نوجوانان عضو کانون پرورش فکری وتقدیر از نقالان کودک و نوجوان از بخش‌های دیگر این مراسم بود که با استقبال پرشور حاضران روبرو شد و نشان از استعداد و علاقه این نسل به هنر اصیل نقالی و داستان‌های حماسی شاهنامه داشت. این برنامه، بار دیگر بر نقش مهم کانون پرورش فکری در تربیت نسلی آشنا با فرهنگ و هویت ایرانی تاکید کرد.



ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha