به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، در ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، کارگاه تخصصی «بازیهای ادبی» با تدریس فرزانه رحمانی کارشناس ادبیات کودک و نوجوان کشور، با دو گروه از مربیان و با هدف ارتقاء توانمندی مربیان آفرینشهای ادبی استان فارس برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه علی خواجه نژاتدیان مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، ضمن خوش آمد گویی به مهمانان برنامه، مریم اسلامی معاون آفرینش های ادبی و فزرانه رحمانی کارشناس آفرینشهای ادبی کشور، و مربیان آفرینشهای ادبی استان فارس، بر اهمیت پاسداشت زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد.
ایشان به لزوم جذب و آموزش کودکان و نوجوانان در این زمینه اشاره کردند؛ و افزودند که برای تحقق این اهداف، بهروز شدن اطلاعات مربیان ادبی ضروری است؛ تا بتوانند در راستای ترویج زبان و فرهنگ فارسی موثرتر عمل کنند.
این کارگاه با رویکردی نو و خلاقانه به نقش بازی در آموزش ادبیات کودک، با استقبال گسترده مربیان روبهرو شد.
در این نشست تخصصی، مباحثی چون «تجربه ادبی»، «نقش گفتگو در یادگیری ادبی»، و «تناسب تجربه ادبی با فضای کلاس» مورد بررسی قرار گرفت.
رحمانی تأکید کرد؛ که تجربه ادبی در گروههای سنی ۶ تا ۱۰ سال باید با فعالیتهایی مانند آشنایی با واژگان، ساخت ترکیبهای ساده و نگارش متنهای ابتدایی همراه باشد.
یکی از نکات برجسته این کارگاه، تأکید بر ضرورت استفاده از بازیهای حرکتی در آموزش ادبیات بود. بر این اساس، بازیهایی متناسب با سن و سطح نوشتاری کودکان معرفی شد.
برای گروه نوشتن خلاق، تمرکز بر تقویت تخیل و واژهسازی و برای گروههای پیشرفتهتر، پرداختن به احساسات، زاویه دید، شخصیتپردازی و نقشآفرینی در نوشتار مورد توجه قرار گرفت.
از جمله فعالیتهای جذاب این کارگاه میتوان به «بازی اسامی مندرآوردی» اشاره کرد؛ که در آن کودکان باید نامهای خیالی را توصیف کنند؛ و همچنین تمرین خلاقانه «ساخت دفترچه مکانهای عجیب» که طی آن کودکان مکانهایی خیالی را که با یک حرف خاص آغاز میشوند، نامگذاری و توصیف میکنند.
این کارگاه گامی مؤثر در مسیر تقویت مهارتهای مربیان برای بهرهگیری از روشهای خلاق در آموزش ادبیات به کودکان به شمار میرود.