به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، به مناسبت روز شعر و ادبیات آیینی، سیونهمین نشست انجمن شاعران نوجوان اردبیل به منظور بررسی مفاهیم شعر جنگ، نقش احساس در سرودههای مقاومت و ویژگیهای شعر آیینی برگزار شد.
در بخش نخست برنامه، با توجه به تحولات اخیر و جنگ میان ایران و اسرائیل، ستونه مربی کارگاههای ادبی و شعر درباره اثرگذاری این وقایع بر ذهن نوجوانان گفت: جنگ، زخم است، اما زخمها زبان دارند. شاعران نوجوان میتوانند با شعرهایشان به بازتاب درد و بیداری اجتماعی کمک کنند. شعر شما میتواند صدای کودکانی باشد که کسی فریادشان را نمیشنود.
وی تأکید کرد که در عین پرهیز از شعارزدگی، میتوان با زبان شاعرانه، صدای مقاومت، میهنپرستی، صلح و همدلی را بلندتر کرد.
در ادامه مهدیه علیقلیزاده کارشناس آفرینشهای ادبی کانون استان ضمن اشاره به روز شعر و ادبیات آیینی و تقارن آن با حماسه حسینی که یکی از موضوعات شعر آیینی است گفت: شعر آیینی، تنها مدح یا مرثیه نیست. وقتی شما از زاویه انسانی و عاشقانه به مفاهیم دینی نگاه میکنید، شعرتان زنده و باورپذیر میشود.
وی نمونههایی از اشعار آیینی را خواند و راهکارهایی برای پرهیز از تقلید و کلیشه در این نوع شعر ارائه کرد.
علیقلیزاده در ادامه به عنصر عاطفه در شعر به عنوان عنصر مشترک بین محورهای شعری به ویژه شعر جنگ و آیینی اشاره کرد و گفت: عاطفه، روح زندهی شعر است. نوجوانان شاعر باید از احساسات واقعی خود بنویسند. وقتی درد، شادی یا امیدی را درک کردهاید، آنگاه کلمات هم صادقانه جاری میشوند.
وی در ادامه اظهار داشت: آنچه امروز شما از جنگ لمس کردید اگرچه تجربه تلخ و ناگواری بود اما باعث تغییر نگاه و اندیشهتان نسبت به این موضوع شد و آثاری که تولید کردهاید، گواه این گفته است.
کارشناس آفرینشهای ادبی کانون استان افزود: شعر بیعاطفه، چیزی جز آرایش سطحی واژهها نیست و شعر خوب از دل برمیخیزد، نه چینش ظاهری کلمات موزون در کنار هم.
گفتنی است، در این نشست ضمن اثر خوانی توسط دلسا خضوعی، اشعار النا عسگری و نرجس احمدی نقد و بررسی شد.