آثار مصور عاشورایی  باید فرهنگ مخاطب کودک را بالا ببرد

آثار مصور عاشورایی در حوزه کودک و نوجوان باید در عین کودکانه بودن باید شناخت، فرهنگ و شخصیت مخاطب را بالا ببرد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، محسن غلامی هنرمند و کارگردان واقع‌گرایی نمایشی پرفورمنس جنگ و صلح در نشست تخصصی «نگاهی به آثار مصور در حوزه کودک و نوجوان با موضوع فرهنگ عاشورایی» با اشاره به این جمله حضرت زینب (س) که می‌فرمایند: «ما رأیت الا جمیلا» در کربلا چیزی جز زیبایی ندیدم. افزود: در موضوع آثار مصور حوزه کودک و نوجوان در فرهنگ عاشورایی با سه کلید واژه «فرهنگ عاشورایی»، «کودک و نوجوان» و «آثار مصور» مواجه‌ایم که هر یک در جای خود بسیار با اهمیت است و باید به آن توجه کرد.

آثار مصور عاشورایی  باید فرهنگ مخاطب کودک را بالا ببرد

غلامی خاطرنشان کرد: در تعریف فرهنگ عاشورایی باید مجموعه ارزش‌ها، باورها، رفتارها و سنت‌هایی را که در قیام امام حسین علیه السلام مطرح شده و در ماه محرم بر آن‌ها تاکید می‌کنیم، توجه داشته باشیم.

او ادامه داد: ارزش‌هایی چون امر به معروف و نهی از منکر ترویج عدالت، ظلم‌ستیزی و شهادت‌طلبی از موارد مهم و بارز قیام امام حسین علیه‌السلام است.

این مدرس دانشگاه در این نشست یادآور شد: در بحث نقد و بررسی و ارزش‌گذاری آثار مصور در حوزه فرهنگ عاشورایی باید به این سه موضوع و تاثیر آن  توجه کرد.

او هم‌چنین اظهار داشت: درباره مخاطب کودک و نوجوان باید به این نکته توجه کنیم که آثار مصوری که با موضوع فرهنگ عاشورایی برای این قشر از مخاطبان تولید می‌شود تنها نباید محتوای کودکانه داشته باشد بلکه در عین کودکانه بودن باید در اعتلای شناخت فرهنگ و شخصیت مخاطب اثرگذار، توسعه بخش  و به اصول و ارزش‌هایی که در اندیشه ائمه بزرگوار ما نیز مطرح شده، پایبند باشد.

آثار مصور عاشورایی  باید فرهنگ مخاطب کودک را بالا ببرد

غلامی در ادامه گفت: امام علی علیه‌السلام می‌فرمایند: «خداوند است که نور را ضد ظلمت و آشکار را ضد پنهان و گرمی را ضد سردی قرار داده است و بین اضداد همبستگی ایجاد کرد»، در واقع ایشان به زیبایی، حس تضاد را مطرح می‌کنند قانون تضاد که یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که باعث بهتر دیده‌شدن و بهتر شناخته‌شدن موضوع مورد نظر می‌شود.

او افزود: در واقع تضاد میان اندیشه و فعل امام حسین و سپاهیانی که در مقابل ایشان بودند را باید در به کارگیری رنگ‌ها برای خلق آثار مصور عاشورایی مورد توجه قرار داد و به تمام ابعاد واقعی عاشورا از قبیل: «دعاها»، «رجزخوانی‌ها»، «لباس‌ها»، «تجهیزات»، «پرچم‌ها»، «خیمه‌ها» و...  نگاه کرد.

نشست تخصص «نگاهی به آثار مصور در حوزه کودک و نوجوان با محوریت موضوعی فرهنگ عاشورایی» از سوی اداره کل آموزش و پژوهش با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی روز سه‌شنبه ۱۰ تیر۱۴۰۴ برای مربیان کانون سراسر کشور در بستر مجازی برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha