ششمین نشست شورای فرهنگی کانون کرمانشاه

ششمین نشست شورای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، ضمن مروری بر برنامه‌های گذشته، با محوریت برنامه‌های مهم تابستانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، ششمین نشست شورای فرهنگی کانون استان، ضمن مروری بر برنامه‌های گذشته، با حضور اعضای این شورا در سالن جلسات اداره‌کل با محوریت برنامه‌های مهم تابستانی رو شنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴ برگزار شد.

منیژه‌السادات حسینی سرپرست کانون استان با مروری بر برنامه‌های اجرا شده ضمن تجلیل از زحمات همکاران، توجه به برنامه‌های پیش روی تابستانی را مهم برشمرد و بیان داشت: یکی از اصیل‌ترین و مهم‌ترین فعالیت‌ها، کتابخوانی هست و ما باید با کار بر روی این فعالیت ماندگار و اثرگذار، اعضا را به این سمت و سو سوق دهیم تا رسالت خود را در این زمینه به انجام برسانیم.

ششمین نشست شورای فرهنگی کانون کرمانشاه

وی افزود: پویش‌های کتابخوانی برنامه‌هایی اصلی، اساسی و اثرگذار هستند که می‌توانند شخصیت کودکان و نوجوانان بسازند و باید ما نیز با برنامه‌ریزی‌های لازم در جهت اهداف این مهم، اجرایی شدن برنامه‌های کتابخوانی را جدی بگیریم. می‌توان طبق دستورالعمل‌ها پیش رفت و در عین حال با توجه به نکات، آنها را برای اجرایی شدن با ادبیات مراکز هم‌سو و با استان، بومی‌سازی نماییم.

حسینی به تبیین بخش‌های مختلف شیوه‌نامه پرداخت و موارد مختلف آن را ارزیابی و تصریح کرد: برای اینکه کار به لحاظ کمی و کیفی، به نحو مطلوبی پیش برود، می‌توانیم برخی نکات را در اجرا تسهیل کنیم. فعالیت‌های کتاب‌محور از اصالت برخوردار است و اغلب برنامه‌های کانون پایه‌و اساسی از کتاب دارند و همین امر باعث شده شخصیت‌هایی از دل کار بیرون بیایند که در جامعه شاخص و اثرگذار هستند و بسیاری از موفقیت‌های کنونی خود را مدیون کانون می‌دانند.

ششمین نشست شورای فرهنگی کانون کرمانشاه

سرپرست کانون استان تاکید کرد: توجه با نقطه‌نظرات مربیان در خصوص شیوه‌نامه کتابخوانی مهم است و باید از تجربیات این عزیزان هم در امور اجرایی بهره‌مند شد؛ همچنین باید طیف‌های مختلف اعضا در فرایند کتابخوانی در نظر گرفته شود تا مربی رسالت خود را در این زمینه به انجام برساند و در نهایت تمامی اعضا هم به عنوان کتابخوان در فعالیت‌ها دیده شوند و بدانند حاصل کار به این معناست که مطالعه کردن به نوعی خودش ماهیت برنده شدن را دارد و از همان ابتدا باید بداند که با پا گذاشتن به این عرصه در واقع برنده شده است و هدف این است که با این پویش‌های کتابخوانی، مطالعه را در کودکان و نوجوانان و حتی خانواده‌های آنها نهادینه کنیم.

در ادامه سرپرست کانون استان به جدی گرفتن بحث اربعین و فعالیت‌ها، موکب‌ها و دست‌سازه‌های آن تاکید نمود و در مورد ساز و کار این فرآیند توضیحات لازم را ارائه داد و نکات مهم را خاطرنشان کرد؛ سپس به نهادینه نمودن فرهنگ بومی هر عضو در وجود او و نهادینه کردن آن در خانواده اشاره داشت و از کانون را به ‌عنوان مجموعه‌ای نام برد که در امور و عرصه‌های راهبردی همواره پیشگام و اثرگذار بوده هست. 

ششمین نشست شورای فرهنگی کانون کرمانشاه

وی بر طبق روایات، اساس دین را محبت دانست و به جشنواره ملی شعر محبت اشاره کرد و گفت: جشنواره محبت را علاوه بر یاد این شاعر گرانقدر و اشعار ارزنده ایشان در زمینه کودک و نوجوان، باید به سمت و سوی معنای واقعی "محبت" ببریم و در کنار آن به تمامی بزرگان شاعر به‌عنوان شخصیت‌های هویت‌بخش استانی توجه داشته باشیم و البته در سال‌های گذشته نیز این جشنواره خروجی مطلوب و اثرگذاری داشته است و هر سال تعالی پیدا کرده و باعث شده کودکان و نوجوانان در قالب شعر و داستان و متون ادبی، بیشتر با عناصر هویت‌بخش مرز و بوم خود آشنا شوند و مانوس گردند.

تزریق کتاب‌های جدید به مراکز و نحوه توزیع آنها، توجه به کارهای فرآیندی و اثرگذار با خروجی‌های مطلوب، جشنواره شعر کُردی، رویداد ملی کتابال، تبیین بخش‌های مختلف شیوه‌نامه کتابخوانی، توجه به امر حجاب و عفاف در مراکز و نهادینه کردن این مهم در اعضا، کتابخانه متری و تهیه و تامین امکانات این موضوع، جشنواره کشوری شعر محبت، سومین جشنواره کشوری فلسفه برای کودکان، برنامه‌های اربعین، برپایی موکب‌ها، ساخت دست‌سازه‌های اربعینی، اجرای پویش‌های اربعین، طرح مصورسازی قرآن کریم، بررسی روند اجرایی کارگاه‌ها و فعالیت‌های تابستانی در مراکز، فراخوان رنگ و رهایی، جشنواره سرزمین مادری و... از دیگر مواردی بود که در این نشست طرح شد و اعضای شورای فرهنگی نظرات و پیشنهادات خود را در این خصوص ارائه دادند.

ششمین نشست شورای فرهنگی کانون کرمانشاه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha