-
همزمان با روز مبارزه با استکبار جهانی؛
اعلام آمادگی بیش از ۱۵۰ مربی کانون پرورش فکری برای یاری به کودکان جنگزده غزه و لبنان
سیده عالیه قوامی اعلام کرد که بیش از ۱۵۰ مربی از سراسر کشور در یک پویش انسانی با هدف حمایت از کودکان آسیبدیده در غزه و لبنان، آمادگی خود را برای اعزام به این مناطق اعلام کردهاند. این پویش با هدف پایان دادن به خشونت و حمایت از حقوق کودکان تشکیل شده است.
-
اسدالله شکرانه آذرپژوه و نخستین مدیر کانون استان یزد:
آذر، مردی میان گریه و خنده بود
گفتگویی با رفیق گرمابه و گلستان استاد مهدی آذر یزدی کردیم و اینکه قرار است سال ۱۴۰۸ کار جدید و جنبهای از استاد آذریزدی رونمایی شود که تاکنون معرفی نشده است.
-
گفتگو با عضو نوجوان کانون یزد و باشگاه قاف؛
عضویت در قاف، نوشتن رو برام یه کار مداوم کرده
قاف یعنی قله ادبیات فرهنگ؛ به همین منظور با مونا میرجلیلی، یکی از فاتحان این قله گفتگویی کردیم تا از مسیر رسیدن به قله و حال و هوای آن جویا شویم.
-
غلامرضا محمدی مشاور فرهنگی استاندار یزد؛
استاد مهدی آذر یزدی نقطه اتصال کتاب، کودک و قصه بود
غلامرضا محمدی شاعر نام آشنای یزدی با تخلص کویر که بیشتر با عنوان محمدی کویر میشناسیمش که مشاور فرهنگی استاندار یزد است. وی از زندگی استاد مهدی آذر یزدی می گوید، از بازه زمانی که او از تهران به یزد میآید تا برای همیشه در زادگاهش زندگی کند. انگار بخواهد گوشهای بنشیند کتابش را بخواند و بنویسد و بنویسد. پای گفت و گوی این شاعر و فعال فرهنگی استان مینشینیم.
-
روح الله زارع، فیلم ساز "لحظاتی با مهدی آذر یزدی"؛
استاد مهدی آذر یزدی یک شخصیت منحصر به فرد بود
"آن روزها جشنواره منطقهای قصهگویی در یزد برگزار میشد سال ۱۳۸۵ مسئولین وقت کانون استان یزد تصمیم گرفتند شخصیت استاد مهدی آذر یزدی را معرفی کنیم. هرکی به سراغ آذر رفته بود از او غولی ساخته بود که نمیشه باهاش ارتباط برقرار کرد و از این حرف و حدیثها، خانم دوست فاطمیها مربی مجتمع فرهنگی هنری کانون بود. آمد پیش من و گفت: شخصیت آذر واقعا حیفه باید یه معرفی کانونی از این مرد بزرگ داشته باشیم."
-
دیدگاه مهدی خرمیان برای رشد پویانمایی؛
جشنواره باید روی برخی آثار سرمایه گذاری کند
داور سومین جشنواره پویانمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد معتقد است برای رشد این رشته می بایست هنرمندان را به لحاظ مالی و آموزشی حمایت کرد.
-
جزئیات برگزاری جشنواره بینالمللی قصه گویی در پایتخت قصه و قصهگویی ایران
رقابت ۶۰ قصهگو در بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصه گویی در یزد
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد از رقابت ۶۰ قصهگو در مرحله پایانی جشنواره بینالمللی قصه گویی خبر داد و گفت: بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصه گویی برای دومین سال متوالی به میزبانی استان یزد برگزار میشود.
-
روایت شناسی قصص قرآنی در یزد صورت گرفت؛
قرآن جمیع گونههای ادبی
در آستانه برگزاری بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصهگویی، نشست تخصصی کمیته علمی پژوهشی روایت شناسی در قصه های قرآنی با حضور ابوالفضل حری در یزد برگزار شد.
-
آزاده آقامیربها داور مرحله استانی بیست وپنجمین جشنواره ملی قصهگویی؛
بیانیه هیئت داوران مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی را قرائت کرد
داور مرحله استانی بیست وپنجمین جشنواره ملی قصه گویی، بیانیه هیئت داوران این بخش را در اختتامیه قرائت کرد.
-
بیانیه هیئت داوران پنجمین جشنواره بومی و محلی چله قصهها
رییس گروه پژوهش و ترویج قصه های ایرانی در یزد بیانیهی هیات داوران پنجمین جشنوارهی قصه گویی بومی محلی چلهی قصهها را قرائت کرد.
-
اردکان؛ میزبان دو جشنواره بزرگ قصهگویی
استان یزد، پرچمدار قصه و قصهگویی در بیست و سه جشنواره بینالمللی
یک داور بین المللی قصهگویی گفت: استان یزد از بیست و پنج دوره جشنواره بین المللی قصهگویی، بیست و سه دوره پرچمدار بوده و کارنامه بسیار درخشانی دارد.
-
نقش خانه آذریزدی در تقویت پایههای فرهنگ ملی ایران؛
احیا و باز زندهسازی خانه آذریزدی در یزد
مدیر مؤسسه فرهنگی هنری خانه آذریزدی با بیان اینکه توجه به نویسندگان، هنرمندان و بزرگان عرصه ادب و هنر کشور، اهمیت بسیار زیادی در تقویت پایههای فرهنگ ملی ایران دارد گفت: با باز زندهسازی و احیاء خانه آذریزدی فصلی جدید در حوزه قصهگویی ایرانی، نویسندگی و هنر آغاز میشود.
-
بهار در بهار
در روزهای آغازین سال 1402 توفیقی حاصل شد تا بهار طبیعت و بهار قرآن دست به دست هم دهند تا کودکان و نوجوانان در فصل شکفتن، از میهمانی سراسر معنویت با سنت باستانی نوروز بهرهمند شوند.
-
«دیویا سرکار» قصهگوی هندی مطرح کرد؛
ما انسانها معتاد به قصه هستیم/ قصهگویی روشی برای حفظ فرهنگ و باورها و انتقال آن به نسل بعدی است
دیویا سرکار قصهگوی هندی از اعتیاد انسانها به قصهها میگوید و معتقداست که قصهها راهی ساده برای همسان شدن هستند که در دوران کرونا به کمک انسانها آمدند.
-
مفهومی دیگر از قصه!
قصه در لغت میتواند تمامی روایتها، سرگذشتها، حماسهها و... اتفاقهای طبیعی، غیرطبیعی، واقعی و تخیلی را شامل شود که در روند جریانها و اتفاقهای ممتد و متوالی به سرانجامی منتهی گردند، اما هر واقعه و توالی و هر سرگذشتی نیز نمیتواند دارای مشخصههای یک قصه باشد! بنابراین، واژه قصه بسیار بسیط و پر دامنه است.
-
گفتگو با رئیس بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی مرحله استانی؛
جشنواره امسال رویکرد بر کیفیت و محتوای قصه ها بوده است
هم زمان با هفته ملی کودک بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی مرحله استانی از 24 تا 28 مهر 1401 در حال برگزاری است. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سال های سال است که سکاندار قصه گویی کشور است و توانسته مسیر قصه گو و قصه گویی را برای همه اقشار، دختران و پسران، زنان و مردان، پدربزرگ ها و مادربزرگ ها روشن و سبز نگه دارد و جای بسی خرسندی است که به گفته رئیس بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی مرحله استانی دو سوم قصه گویان امسال کودک و نوجوان هستند. آن چه در ادامه می خوانید گفت و گو با سیده عالیه قوامی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد در خصوص کم و کیف جشنواره بیست و چهارم است.
-
مسئول مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ ابرکوه؛
احمدزاده برگزیده رویداد ادبی "سلام بر خورشید"شد
موفقیت بیبی فاطمه احمدزاده بهانه خوبی شد تا با ایشان گفتوگوی کوتاهی داشته باشیم.
-
گفتگو با سمیه فلاح تفتی؛
خانم رییس
کسب رتبه برتر کشوری در قصهگویی یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی بهانهای شد تا با سرکار خانم سمیه فلاح تفتی مسوول مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان تفت مصاحبهای کنیم.
-
گفتگو با فریبا قیومیزاده، عضو قدیمی و مربی ادبی کانون؛
بانوی غزل ابرکوه
انتخاب سرکار خانم فریبا قیومی زاده به عنوان شاعر برگزیده در چهارمین کنگره بینالمللی شعر توحیدی، بهانه خوبی شد تا با این مربی ادبی پر استعداد، سختکوش و عاشق بیشتر آشنا شویم و از حال و هوای این همکار عزیز بیشتر با خبر شویم. سرکار خانم فریبا قیومیزاده، سلام؛ ممنونم که در گفتگو شرکت کردید، لطفا خودتان را برای مخاطبان این گفتگو بیشتر معرفی کنید، از خانوادهتان و اینکه فرزند چندم هستید، آیا از خانواده شما هم شاعرانی بودند یا هستند، چند فرزند دارید، چه کتابی میخوانید و چه کتابی را توصیه میکنید تا دیگران بخوانند؟ خودتان و فرزندانتان عضو کانون بودید، چه خاطراتی از کانون دارید، با دیدن نشان مرغک چه حسی به شما دست میدهد و به نظر شما کانون چه قابلیتهایی دارد که کشف نشده؟ در چه سبک و قالبی شعر میسرایید و از چه شاعری بیشتر الهام میگیرید؟ آیا کتابی هم چاپ یا در دست چاپ دارید و از افتخارات کسب کرده بیشتر بگویید.
-
داور بیست و دومین جشنواره قصهگویی یزد:
باید قصههای یزدی را برجسته کرد
داور بخش پدربزرگها و مادربزرگها مرحله استانی بیست و دومین جشنواره قصهگویی یزد و پیشکسوت تئاتر یزد معتقد است که باید در فرهنگ و ادبیات بومی یزد سرشار از قصههای ارزشمند، غنی همراه با محتوای مدارا و جوانمردی هستند. باید گشت و قصههای یزدی را پیدا کرد و برجستهاش کرد تا حرمت این مردم حفظ شود
-
داور مرحلهی استانی جشنوارهی قصهگویی یزد :
توجه به مخاطب امروزی یکی از وجوه قصهی امروز است
از نظر داور مرحله استانی بیست و دومین جشنوارهی قصهگویی و کارشناس فرهنگی کانون استان یزد، مخاطب امروز باید در قصهگویی یکی از وجوه مهم قصه باشد. گاهی بعضی از قصههای قدیمی نیاز به روز کردن دارند تا اثر خود را در زمان بگذارند
-
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری استان یزد:
قصهها، شناسنامهی ملی ما هستند
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری استان یزد: اگر میخواهیم هویت دار و شناسنامهدار باشیم، باید قصههایمان را احیا و حفظ کنیم
-
فرماندار یزد:
شرایط فیزیکی در شهر یزد، برای ترویج قصهگویی مهیا است
سید محمد رستگاری یکی از مدیران جوان و خوش فکر استان است که چندی است بعد از فرمانداری مهریز در کسوت فرماندار یزد فعالیت دارد.
-
سامان قاسمی:
قصه در فرهنگ ما اصیل و کهن است
گفتوگویی با عضو هیات علمی گروه ایرانشناسی دانشگاه میبد استان یزد و یکی از اعضای هیات داوران بیست و دومین جشنوارهی قصهگویی در یزد که در خصوص روایتگری و جایگاه اسطورهها در قصههای کودکان مطالبی را گفته است و اعتقاد دارد، تمام ابزار قصهگو لحن اوست و باید بتواند در هر شرایطی قصه بگوید
-
اسدالله شکرانه :
قصه، فصل مشترک همهی فرهنگهاست
اسدالله شکرانه پیشکسوت فرهنگی عرصهی ادبیات کودک و دارای تجارب ارزنده مدیریتی در بخش امور فرهنگی کودکان و نوجوانان است. شکرانه کارشناس ادبیات داستانی، داستاننویس و مدیرکل اسبق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد است
-
مدیر کل صدا و سیمای مرکز یزد:
مدیر کل صدا و سیمای مرکز یزد: قصهگویی، یک رسانهی کلاسیک است
مدیر کل صدا و سیمای مرکز یزد معتقد است راه نجات همهی جوامع از بدخلقی، انحراف و تنشهای اجتماعی، هنر است. وی میگوید قصه از اولین هنرهای بشری بوده است و مردم ما قصه شنیدن و قصه گفتن را دوست دارند
-
گفتوگو با زهرا خورشیدنام از اساتید شاهنامهخوانی
زهرا خورشیدنام از اساتید نشستهای شاهنامهخوانی کانون پرورش فکری یزد، دارای مدرک کارشناسیارشد زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه فردوسی مشهد که دوسال تدریس در دانشگاه را در کارنامهی کاری خود دارد و هماکنون مدرس دبیرستانهای حضرت امام حسین(ع) و حضرت جوادالائمه (ع) و حضرت امام حسنمجتبی (ع) است
-
گفتگویی کوتاه با الهه رحیم نژاد
گفتگو با الهه رحیم نژاد عضوارشد مرکز فرهنگی هنری شمارهی یک کانون پرورش فکری یزد، که از اعضای فعال ادبی به شمار میرود و افتخار حضور درمهروارهی«شعرآفرینش» را نیز، داشته است