به گزارش روابط عمومی کانون استان گیلان، کارشناس فرهنگی کانون استان در این نشست گفت: قصه به لحاظ نیاز فطری انسان همیشه یکی از برنامه های مورد علاقه کودکان و نوجوانان است و قصه و قصه گویی، تقسیم تجارب و انتقال فرهنگ و اندیشه است.
خدیجه تقی پور افزود:کودکان، با گوش سپردن به قصه ، با افسون موسیقی آواها و کلمات، بر گنجینه ی لغات خود می افزایند و از این طریق خوب شنیدن را در خود تقویت می کنند کودک به طور ناخودآگاه به دنبال برقراری ارتباط با نمادها در قصه است .
تقی پور خاطر نشان کرد: قصه نه تنها به کودک در کسب مهارت های کلامی یاری می رساند بلکه با تصویرهایی که در ذهن او ایجاد می کند به درکی صحیح از جهان پیرامونش منجر می شود .
در ادامه نشست آناهیتا آروان از مربیان فرهنگی مرکز املش نیز عنوان کرد: قصه های قرآنی از ساختاری امروزی برخوردار هستند دقیقا مثل رمان های جدیدی که بسیار مورد توجه کودکان و نوجوانان می باشد در نتیجه قرآن یکی از مهمترین و غنی ترین منبع برای قصه گویی است.
آروان افزود: قصه های پریان چون با پایان شیرین تمام می شوند بسیار مورد علاقه کودکان است از نظر روانشناسان، کودکان از طریق این قصه ها بسیاری از گره های ناگشوده درون خودشان را حل می کنند .
وی خاطر نشان کرد:کودکانی که در زمان کودکی، خانواده مانع تخیل پردازی آنها می شوند در بزرگسالی دنبال جادو می روند چون ذات بچه ها جادو را دوست دارد و آنها خواهان تجربه افسانه های کودکانه هستند .
فریبا موسوی مربی مسوول مرکز شماره یک انزلی عنوان کرد: قصه ها در پس رسالت ظاهری خود که سرگرم کردن کودکان است مخاطب خود را به خودشناسی سوق داده و موجبات پرورش متعالی شخصیتش را فراهم می کند و مستقیماٌ با نیازهای عاطفی او ارتباط داشته و برای رسیدن به رشد شناختی به او کمک می کند.
وی خاطر نشان کرد:کودکی که قصه می شنود و صحنه ها را در تخیل خود به تصویر می کشد آمادگی بیشتری برای درک مهارت های شخصی و اجتماعی دارد و برای ورود به دنیای نوجوانی آماده تر است.
آشنایی با بهترین و بدترین مکان های تهیه ی کتاب برای کودکان، چرا کودک قصه را دوست دارد، آیا افسانه های پریان هنوز هم برای قصه گویی مناسب هستند، ادبیات کهن منابع مناسبی برای قصه گویی کودکان محسوب می شوند، چگونه ارزشها و مفاهیم تربیتی با قصه به کودکان منتقل می شوند و معرفی نمونه کتاب هایی که می توان از آنها جهت قصه گویی برای مخاطب کودک استفاده کرد از جمله سرفصل های مطالب نشست تخصصی شانزدهمین جشنواره منطقه ای قصه گویی بود که مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست سایت های کتابک، جوان امروز و کتاب های هنر و فن قصه گویی، افسون افسانه ها، قصه گویی و اهمیت و راه و رسم آن، قصه گویی و نمایش خلاق، قصه گویی در خانه و خانواده به عنوان منابع قصه گویی جهت مطالعه به شرکت کنندگان در نشست معرفی شد.