به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی، محمد باقر آدوسی پس از افتتاح دومین جشنواره کتیبههای سفالی ونقوش اسلامی، هنرمندی اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون خراسان جنوبی را تحسین کرد و طی سخنانی این نوید را به آنها داد که ازنقوش آثار برتر، در طراحی دفتر و نوشت افزار تولیدی کانون استفاده شود.
وی هنر را یک امر ذاتی دانست و گفت: حس زیباشناسی و علاقه به هنر، همان استعداد درونی است که در وجود همهی انسانها از طرف خداوند به ودیعه گذاشته شده و اگر این استعدادها شکوفا شود، جهان زیبا میشود.
آدوسی با بیان اینکه برگزاری اینگونه جشنوارههای هنری برای کودکان و نوجوانان ضروری است گفت: یکی از روشهایی که میتواند هجمه فرهنگی استعمارگران را کمرنگ کند دستیابی به هویت اسلامی و ملی است.
وی افزود: هویت ملی جامعه را تضمین میکند و ما برای احیای هویت ملی باید ازهمین کارهای هنری شروع کنیم.
معاون فرهنگی کانون در همین حال تأکید کرد: شرکت کنندگان این جشنواره در زمینه کتیبههای سفالی و نقوش اسلامی کارهای تحقیقی و پژوهشی انجام دهند و با مکتوب کردن مجموعه پژوهشها و مستندات به ماندگاری این جشنواره کمک کنند.
آدوسی در عین حال گفت: این جشنواره هنری زیبا ظرفیت برگزاری در سطوح بالاتر را دارد که با شکل گرفتن یک تیم تخصصی و نوشتن شیوه نامهای جامع برای برگزاری این جشنواره در سطوح منطقهای ، کشوری و در سالهای آینده بین کشورهای اسلامی برنامهریزی خواهیم کرد.
معاون فرهنگی کانون در ادامه سخنانش از مشارکت و همراهی دیگر سازمانها به ویژه شهرداری و شورای شهر برای برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و گفت: توجه شورا و شهرداری بشرویه به مسایل فرهنگی و کودکان و نوجوانان شایسته تقدیر است.
وی به مسوولین شهرستان پیشنهاد داد: از طرح ها و نقوش کتیبههای سفالی که با دستان توانمند شهروندان کودک و نوجوان تولید شده است در زیبا سازی شهر استفاده کنند.
عبدالرضا صمدی مدیر کل کانون خراسان جنوبی نیز در مراسم افتتاح دومین جشنواره کتیبههای سفالی و نقوش اسلامی گفت: زیبایی یکی از پدیدههای نظام هستی است که در همهی ابعاد زندگی بشر نقش دارد.
مدیر کل کانون استان با اشاره به این حدیث پیامبر مکرم اسلام (ص) که خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد خاطر نشان کرد: خداوند دوست دارد آثار نعمتهای خود در بندگانش ببیند و امروز مصداق این حدیث را در آثاری که حاصل ایدهها و افکاری زیبا بود، به نظاره نشستیم.
صمدی با بیان اینکه برقراری ارتباط با طبیعت، آشنایی معبود با خالق و شناخت واقعی انسان از وظایف هنر است، گفت: تلاش برای ترویجِ انتخاب زیباییهای سازنده، زندگی سالم را در جامعهای زیبا رقم میزند.
وی آشنایی کودکان و نوجوانان را با بناهای تاریخی اسلامی، پرورش حس دینی و خلاقیت را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد و گفت: این حرکت فرهنگی هنری از شهرستان بشرویه آغاز شد و برگزاری موفق دو جشنواره ثابت کرد این شهرستان شایستگی برگزاری جشنواره کتیبههای سفالی و نقوش اسلامی را دارد.
صمدی با آرزوی اینکه همه انسانها هنرمند، هنر دوست و زیباپسند باشند از همراهی همه مسوولین در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد.
در ادامه این مراسم عباس جعفرزاده مسوول کمیسیون فرهنگی شورای شهر بشرویه گفت: شهرستان بشرویه از نظر تاریخی، وجود ابنیه و آثارتاریخی سابقه درخشانی دارد.
وی با اشاره به سابقه تاریخی مدرسه علمیه بشرویه افزود : این مدرسه بیش از چهارصد سال سابقه فعالیت دارد که در آن مراجع عالیقدر شیعه همچون ملاعبدا.. فاضل بشروی در آن مشغول به تحصیل و تدریس بوده و در زمان خود به عنوان پل ارتباطی حوزههای علمیه منطقه خراسان، اصفهان با نجف اشرف به شمار میرفته و علاقه مندان به علوم دینی از سایر بلاد ،به گواه تاریخ از این مدرسه کسب استفتاء می نموده اند.
جعفرزاده یادآور شد: انتظار ما این بود که این جشنواره به صورت ملی برگزار شود که مـتأسفانه به دلیل برخی مشکلات میسر نشد و حال امیدواریم این جشنواره در سالهای آینده در سطح ملی برگزار شود.
در بخش دیگری از این مراسم طاهره کیانی مربی مسوول مرکز فرهنگی هنری بشرویه به ارایه گزارشی از روند اجرایی جشنواره پرداخت و گفت: برگزاری دومین جشنواره کتیبههای سفالی در مراکز فرهنگی هنری استان سبب شد تا اعضا ساعتهای متمادی کار با گِل را تجربه کنند و گذشت زمان را از یاد ببرند.
دبیر این جشنواره افزود: جشنواره کتیبه های سفالی و نقوش اسلامی با توکل به خدا آغاز شد وبا تفکر ادامه یافت و امروز میوه آن تبسم و لبخندی است که بر لبان میهمانان، اعضا و مربیان نشسته است.
کیانی در ادامه از همکاری صمیمانه میراث فرهنگی، اداره فرهنگ و ارشاد، شهرداری و شورای اسلامی شهرستان بشرویه در برگزاری این جشنواره تقدیر کرد و گفت: اگر همراهی و همدلی نبود امروز ایوان و تاقچههای خانه قدیمی مستوفی رنگ و بوی کتیبهی گِلی نمیگرفت.
کیانی تعداد آثاری که در خانه مستوفی در دومین جشنواره کتیبههای سفالی و نقوش اسلامی به نمایش در آمده است 175 اعلام کرد و گفت : این در حالی است که تعداد آثار بیشتر از این بوده است و این تعداد تنها آثار راه یافته به نمایشگاه است.
وی با بیان اینکه سال 90 فقط 102 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، افزود: امسال شاهد رشد کمی و کیفی کتیبهها بودیم و 51 اثر حاصل تلاش اعضای مرکز فرهنگی هنری بشرویه بود، 104 اثر از دیگر مراکز فرهنگی هنری استان ارسال شد که بیشترین آثار متعلق به مرکز فرهنگی هنری شماره 3 بیرجند بود.
دبیر این جشنواره اضافه کرد: بر اساس داوریهای به عمل آمده 12 اثر در سه بخش کودک، نوجوان و آزاد برگزیده شده و همچنین 8 اثر به عنوان شایسته تقدیر شناخته شده است.
مراسم افتتاحیه این جشنواره با اهدای جوایز به نفرات برتر به کار خود پایان داد.
نمایشگاه دومین جشنواره کتیبههای سفالی و نقوش اسلامی در بشرویه عصردهم اردیبهشت در خانه تاریخی مستوفی با حضور معاون فرهنگی کانون کشور، فرماندار بشرویه، مدیر کل کانون استان، شهردار و اعضای شورای شهر، کارشناسان و اعضای شورای فرهنگی کانون و جمع کثیری از مسوولین این شهرستان افتتاح شد و تا 18 اردیبهشت 92 از ساعت 16 عصر تا 30/19 میزبان هنردوستان خواهد بود.
منزل مستوفی در خیابان ملاعبدالله تونی و کوچه مستوفی شهر بشرویه قرار دارد و از جمله بناهای با ارزش در دوره قاجاریه است.
سبک معماری و بادگیرهای زیبا در جانب شمال شرقی این سازه و تزئینات گچی در بخشهای دیگر بنا از ویژگیهای بارز منزل مستوفی به شمار میرود.