به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نویسنده این اثر را که به تازگی از سوی انتشارات کانون منتشر شده به سفالگران هنرمند لالهجین همدان که با سرانگشتان فیروزهای خویش جادو میآفرینند، تقدیم کرده است.
اینکتاب که با عکسهای علی خوشجام تزیین شده است، اهمیت هنر سفالگری در ایران را به شیوهای جذاب و گزارشگونه برای کودکان و نوجوانان بازگو و مراحل و ابزارهای مورد نیاز برای ساخت اشیای سفالی از ابتدا تا پایان را معرفی میکند.
در بخشی از این کتاب آمده: کار سفالگر، مهرهساز و کاشیساز هرسه یکی است و آن فخر بخشیدن به خاک است. همان کاری که در آغاز هستی خداوند کرد و به خاک افتخار داد، او را مفتخر کرد که جسم انسان شود!
و بی ربط نیست که در میان سفالگران بهترین خاک برای سفالسازی خاک گورستان است! شاید به همین علت است که نام هر قسمت از یک سفال، نامی یا نشانهای از انسان را با خود دارد. از سفالگران میشنوید: دهانه (دهان)، لبه (لب)، گردنه (گردن)، دسته(دست)، شکم، گلو و...
در این کتاب علاقهمندان به این هنر اصیل با مراحل مختلف ساخت سفال از انتخاب خاک تا کار با چرخ سفال، طراحی و رنگکاری آن به خوبی آشنا میشوند.
کتاب « چنین جام لطیف» برای گروه سنی «د» (دوره اول متوسطه) در 64 صفحه رنگی با شمارگان 5 هزار نسخه منتشر شده و علاقهمندان میتوانند آن را به قیمت 5هزار و800 تومان از فروشگاهها و غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تهیه کنند.
این نمایشگاه 10 تا 20 اردیبهشت 1393 در مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار میشود.