به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، علیرضا حاجیانزاده، در آیین پایانی نهمین جشنواره پویانمایی تهران افزود: به نظر میرسد بشر در این روزگار به رغم پیشرفتهای علمی و فنآوری، بیش از پیش نیاز دارد که چشم به روی معنویت و زیبایی و هنر ناب، باز کند تا بتواند جهان را و مخصوصا دنیای پاک و رویایی کودکان و نوجوانان را در برابر لبههای تیز خشونت و برخوردهای افراطی و نمایشهای خشن و غیراخلاقی حفظ کند.
وی ادامه داد: بشر امروز، به طور جدی نیاز دارد با پشتوانه امید به یاری خداوند مهربان، افق تخیل و رویا را، به ویژه به روی کودکان و نوجوانان گسترش دهد، تا سختیها و ناملایمات زندگی را تحمل پذیر سازد و راهی به سوی روشنایی، فرآوری انسان معاصر باز کند.
مدیرعامل کانون با بیان اینکه در جهان کنونی که انسان با چالشها و مخاطرات پرشماری روبهروست تاکید کرد: سخن گفتن به زبان هنر و ترسیم زیباییهای هستی، کاری است که تنها از دست و زبان هنرمندان برمیآید و میتواند خوبیها و مهربانیها را به انسان بازگرداند. هنر میتواند با حرکت در مسیر فطرت الهی بشر، او را به رستگاری و نیکفرجامی زندگی امیدوار کند. از چنین منظری می توان گفت هنرمند با نگاهی منطبق بر فطرت انسان و به مدد سرانگشت اعجاز و اکسیر جادویی هنر، قادر است در کالبد جهان روح زندگی بدمد و به آدمی کمک کند تا رویاهایش را به یاد آورد، رویاهای تازه بسازد و باز هم بتواند رویا ببیند.
حاجیانزاده ادامه داد: از این منظر هنرمند میتواند اسطورهها را باز آفریند، به جای دلمردگیها به زندگی، شادابی و پویایی ببخشد، از رنج و حرمان آدمی بکاهد و در ساختن دنیایی شایستهتر و زیباتر راهنمای او باشد.
وی اظهارداشت: میدانیم که از گذشتههای دور، در هنگامه رنجها، شکستها و ناامیدیها، رویا، گریزگاهی مناسب برای انسان بوده است. تا تلخکامیها را تاب آورد، در این میان سینما بیش از هنرهای دیگر، انسانها را به سرزمین رویاها کوچ داد و در این هنگامه شگفت، هنر پویانمایی، در به تصویر کشیدن رویاهای آدمی، از دستی بازتر و توانی بیشتر برخوردار بوده و پرنده خیال انسان را تا دورترین رویاها همراهی خواهد کرد. این ویژگی، هنر پویانمایی را در شمار تاثیرگذارترین هنرهای امروز قرار داده است.
وی همچنین گفت: تواناییهای بیپایان هنر پویانمایی در به تصویر کشیدن و تشریح پیچیدهترین مفاهیم علمی، آموزش علمی و فلسفی و تبلیغی، تجانس و هماهنگی ویژگیهای سینمای پویانمایی با دنیای فانتزی، رنگارنگ و خیالانگیز کودکان امکانات گسترده صنعت پویانمایی، در تولید و ارایه بازیهای رایانهای و بهرهگیری از عنصر ایجاز در بیان مفاهیم، این شاخه شگفتانگیز از هنر سینما را از اهمیتی روزافزون برخوردار ساخته است. به تعبیر دیگر، فیلمهای پویانمایی را میتوان از کارآمدترین رسانهها برای طرح و انتقال مفاهیم و ارزشهای فرهنگی به شمار آورد و میتوان از این آثار هنری برای معرفی نمادها و نشانههای فرهنگی کشور، هم به فرزندان میهن و هم به کودکان و نوجوانان دیگر کشورها، به خوبی بهره گرفت.
حاجیانزاده عنوان کرد: خوب است به یاد بیاوریم که در جهان امروز، هنر پویانمایی، مخاطبان گسترده، تقریبا در همه گروههای سنی و همه عرصههای زندگی پیدا کرده و علاوه بر سرگرم کردن مخاطب و لذت بخشیدن به او از امکان و قابلیتی کم نظیر برای ترویج و معرفی فرهنگ و تمدن کشورها، آشنا کردن مخاطب با میراث فرهنگی و همچنین کمک به شکلگیری، تثبیت و تقویت هویت ملی، برخوردار است.
به اعتقاد مدیرعامل کانون در چنین فضایی، هنرمندان چیرهدست کشور، میتوانند با ساخت آثاری جذاب و قوی، عرصهای برای خیالپردازی کودک و نوجوان باز کند و با درگیر کردن ذهن مخاطب، او را با نمادهای فرهنگی و دینی آشنا سازند و جانش را با عناصر سبک زندگی ایرانی – اسلامی و نظامهای ارزشی جامعه انس دهند.
وی ادامه داد: از این رو خواهران و برادران هنرمند و مسلمان خود را به همفکری و همکاری در یک حرکت عظیم فرهنگی دعوت مینمایم تا با بهرهگیری از زبان جهانشمول هنر و ظرفیتهای هنر پویانمایی با به تصویرکشیدن فرازهایی از زندگی پیامبر عظیمالشان اسلام و استفاده از مفاهیم داستان های قرآنی به معرفی انبیای عظام و شخصیتهای مورد وثوق مذاهب اسلامی بپردازند و نقش ممتاز هنر و هنرمندان را در هدایت جامعه بشری به سوی رستگاری نمایان سازند.
مدیرعامل کانون با اشاره به نقش جشنواره پویانمایی تهران در نمایش آثار پویانمایی و ایجاد امکان تبادل تجربیات هنرمندان و کارشناسان و دستاندرکاران این صنعت در سطح جهان خاطر نشان کرد: خوشبختانه، درک درست مسوولان و برگزارکنندگان جشنواره نسبت به ویژگیها و شرایط پویانمایی ایران و جهان در هر دوره و شناخت کامل موقعیت و تواناییهای خود در عرصه جهانی، باعث شده که این جشنواره بتواند با رعایت دقیق استانداردهای جهانی، در مجامع جهانی تثبیت شود و با معرفی استعدادهای درخشان ایرانی به مجامع جهانی و همچنین نمایش برجستهترین آثار پویانمایی، نام خود را در شمار جشنوارههای معتبر جهان قرار دهد.
حاجیانزاده در عین حال گفت: خوشحالم در این جمع صمیمی اعلام کنم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سالهای پیش رو در حد توان و امکانات خود به گسترش تولیدات پویانمایی خواهد پرداخت و علاوه بر تولید آثار کوتاه به تولید فیلم سینمایی پویانمایی نیز همت خواهد گماشت و تلاش خواهد کرد با برنامهریزی برای استفاده مناسب از سالنهای کانون در سراسر کشور و برقراری ارتباط با مدارس، زمینههای نمایش گستردهتر آثار پویانمایی را برای کودکان فراهم سازد.
مدیرعامل کانون در پایان از همه دستاندرکاران این جشنواره و همه کسانی که ماهها تلاش کردند تا این جشنواره و رویداد بینالمللی به نحو مطلوب برگزار شود تشکر و قدردانی کرد.
در آیین پایانی نهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران که روز 21 اسفند 1393 در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون برگزار شد جمع زیادی از پیشکسوتان و جوانان هنرمند عرصهی پویانمایی کشور، مسوولان کانون و نمایندگان سفارتخانههای کشورهای خارجی در تهران حضور داشتند.
در این آیین جوایز برگزیدگان بخشهای اصلی مسابقه ایران، مسابقه بینالملل، دانشجویی، پایاننامههای دانشجویی و ارزشهای دینی و انقلاب اسلامی به صاحبان این آثار هنری اهدا شد.
نمایش فیلم ایرانی «سیمرغ» یکی از آثار برگزیده جشنواره بخش دیگری از این رویداد هنری بود که هر دو سال یک بار در تهران برگزار میشود.