کانون در صف نخست خدمت به کودکان معلول/نشست هم‌اندیشی با حضور زهرا ساعی

نشست هم‌اندیشی «سهم من» و ویژه برنامه «من یار پند دانم» با حضور مشاوراستاندار و مدیرکل امور بانوان در مرکز فراگیر 20 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان تهران، عصر دوشنبه 25 آبان زهرا ساعی مشاوراستاندار و مدیرکل امور بانوان به همراه هیاتی در مرکز فراگیر 20 حضور یافتند.
 
خوشامدگویی توسط عطیه ضرابی و فاطمه جعفری عضو فراگیر صورت گرفت.
 
سپس سعیده عزیزیان مربی مسوول مرکز، درباره شکل‌گیری مرکز فراگیر 20 توضیح داد و از برپایی تمام فعالیت‌ها فرهنگی، هنری و ادبی با حضور اعضای کودک ونوجوان عادی در کنار عضوهای فراگیر گفت.
 
این مرکز مجهز به دستگاه برجسته‌نگار برای اعضای نابینا، دستگاه بهدید (درشت‌نمایی) برای اعضای کم بینا، آثار بریل ویژه عضوهای نابینا، کتاب‌های ساده‌سازی شده برای ناشنوایان، سی‌دی‌های قصه و نوار ویدیویی به زبان اشاره است.
 
در ادامه مسوولان از نمایشگاه فعالیت تابستان اعضا دیدن کردند و در سالن مرکز 20 جمع شدند تا شاهد اجرای ویژه برنامه طرح «من یار پند دانم» باشند.
 
تلاوت قرآن توسط علیرضا اخطاری انجام شد. سپس حاضران سرود گروه «عروسک» را شنیدند.
اهدای کتاب با حضور رضا قمرزاده مشاورمدیرعامل و مدیرکل کانون استان تهران، زهرا ساعی و مهیار یاری عضو فراگیر به
 
مریم پورسید رئیس گروه مطالعه و نظارت بر مراکز روزانه توان‌بخشی بهزیستی بخش دیگری از برنامه بود. او به نمایندگی از بهزیستی در مرکز حضور داشت. در این راستا 2هزار جلد کتاب به مراکز بهزیستی اختصاص یافت.
پورسید با ابراز خرسندی از حضور در این برنامه، اظهار داشت: دفتر بهزیستی متولی هزار مرکز توان‌بخشی ویژه انواع معلولیت‌ها است.
 
وی با اشاره به فعالیت اعضای عادی و فراگیر مرکز 20، تصریح کرد: در این مرکز هم راستا با نهضت فراگیرسازی شاهد فعالیت افراد عادی در کنار معلولان هستیم. همگی شما در صف اول خدمت به کودکان معلول در این مرز و بوم محسوب می‌شوید و این مرکز جلوه‌های بروز آرزهای ما است. امیدوارم جداسازی نداشته باشیم و به سمت فراگیرسازی پیش برویم.
 
پورسید افزود: خوشحالم در این زمینه بهزیستی را در کنار خودتان می‌بینید. کتاب‌های که در اختیار بهزیستی قرار دادید به دست بچه‌های معلول می‌رسد.
 
سپس کیکی که به مناسبت هفته ملی «کتاب و کتاب‌خوانی» تدارک دیده شده بود توسط ثنا و سما فرهادی با همراهی
عزیزیان داخل سالن آورده شد و با حضور ساره کاظمی و محدثه کریمی از اعضای فراگیر برش خورد.
 
اجرای دکلمه توسط نفیسه حسن‌خراسانی درباره کتاب و کتاب‌خوانی نیز بخش دیگری از برنامه بود.
 
در ادامه حاضران در نشست هم‌اندیشی (سهم من) با محوریت «دختران امروز زنان و مادران فردا» گردآمدند و از فاطمه جعفری عضو فراگیر فعال توسط رضا قمرزاده قدردانی شد.
 
در ابتدای نشست مشاوراستاندار و مدیرکل امور بانوان با ابراز خرسندی از حضور در کانون و آشنایی با بخش‌های مختلف از زحمات مربیان و مسوولانی که در حوزه فرهنگ و هنر پرتوان مشغول انجام فعالیت‌های ارزشمند هستند تشکر کرد.
وی از تفاوت فعالیت‌ها در کانون گفت و تاکید کرد با مشاهده این جریان به روند حرکت فرهنگی در استان با وجود مربیان دلسوز و نوجوانانی که وقت خود را در این مراکز سپری می‌کنند امیدوار شدم.
 
ساعی با بیان این که در کانون فضای خوب، صمیمی و آرامی حاکم است، افزود: بچه‌ها در این مکان فارغ از مسایل و مشکلات در کنار هم جمع می‌شوند. مطالعه می‌کنند و در فعالیت‌ها مشارکت دارند که منجر به پرورش فکر و خلاقیت می‌شود. بچه‌ها اینجا آموزش می‌بینند که برای زندگی آینده و پذیرفتن مسوولیت‌ در خانواده و اجتماع توان‌مند شوند.
 
وی پرداختن به میراث و ارزش‌های فرهنگی ناملموس کشور را توسط کانون مهم دانست و تصریح کرد: میراث فرهنگی ناملموس آثاری است که به صورت سینه به سینه منتقل می‌شود. سال گذشته نیز همایشی بین‌المللی در اصفهان در این رابطه برگزار شد و به شکل خاص به این موضوع پرداخته شد. باید این میراث را رواج دهیم تا دچار انحطاط نشود. یکی از همین ارزش‌ها عروسک‌های باستانی و ایرانی کشور است.
 
مشاوراستاندار و مدیرکل امور بانوان با اشاره به اجرای سرود گروه «عروسک» مرکز 20 ، ادامه داد: کانون در این راستا قدم برداشته و به این موضوع اهمیت نشان داده است. موزه عروسک‌های ملل نیز یکی از مکان‌های است که تلاش دارد این میراث را حفظ و نگهداری کند. عروسک‌های در این مجموعه جمع شده که قصه‌های شیرینی دارند یا دارای آداب و روسم مراسم خاصی هستند و باورهای بومی و محلی ملل را در دل خود جای دادند و یا حتی بازگوکننده واقعیات تاریخی ملت‌ها هستند. سرگذشت قدیمی برخی عروسک‌ها ریشه در نیاکان ما دارد و حفظ آن‌ها لازم است.
 
در ادامه ساعی از عضوهای حاضر در مرکز 20 خواست پرسش‌های خود را مطرح کنند. در این نشست اعضای مراکز 5، 2، 41 و 18 نیز حضور داشتند.
 
اشتغال، عدم امنیت شغلی، عدم امنیت، حضور اجتماعی زنان، بحث حقوق و تکالیف زنان، مردسالاری، بحث اقتصادی، کمبود امکانات و وسایل برای اعضای فراگیر در سطح جامعه، تهاجم فرهنگی ماهواره و فضاهای مجازی و فراهم شدن شرایط حضور اعضای فراگیر در مشاغل از جمله پرسش‌های عنوان شده توسط اعضای پسر و دختر مراکز بود.
 
مشاوراستاندار و مدیرکل امور بانوان نیز به برخی پرسش‌ها هم‌زمان با مطرح شدن و در مواردی به صورت کلی پاسخ داد.
 
وی درباره اشتغال زنان که بیشتر پرسش‌ها با این محوریت عنوان شد، گفت: موضوع اشتغال همیشه مطرح است. درباره خانم‌ها شاهد میزان مشارکت پایین‌تری هستیم که آسیب‌شناسی شده. نگاه مردانه در تمام حوزه‌ها در جامعه حاکم است. بررسی جریان حضور بانوان طی 8 سال گذشته روند رو به رشدی داشته است. زنان باید توان‌مندی خود را تقویت کنند و بحث اعتماد به نفس در ورود به عرصه‌های کلان را داشته باشند.
 
ساعی اضافه کرد: خانم‌ها توانستند حضور جدی در عرصه جامعه داشته باشند. در جوامع مختلف علمی درخشیدند و مسوولیت‌های مهمی به عهده گرفتند. با کمک نسل شما باید این جریان با شتاب بیشتری هدایت شود. توجه به حقوق و تکالیف در خانواده نیز اهمیت زیادی دارد. نباید از نقش پدر، مادر و فرزند و تقسیم وظایف همچنین همسرداری و تربیت فرزندان که بسیار مهم هستند به سادگی عبود کرد.
 
وی درباره انتقادها به فضای مجازی نیز اظهار داشت: در عصر ارتباطات و تکنولوژی که اطلاعات در ثانیه مخابره می‌شود باید بومی سازی انجام شود. نحو استفاده از فضای مجازی نیز مهم است که بچه‌ها باید توسط خانواده‌ها آموزش ببینند.
 
گفتنی است در این نشست مشاورانی از آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران، آموزش و پرورش استان تهران، سازمان تبلیغات اسلامی، تعاون کارورفاه اجتماعی، بهزیستی، دستگاه‌های اجرایی و امور بانوان فرماندار تهران حضور داشتند که با توجه به نکات مطرح شده توضیحاتی ارائه دادند.
 
نشست با تقدیر از زهرا ساعی  با حضور زهرا باباپورعضو فراگیر پایان یافت. مدیرکل کانون استان تهران نیز از این عضو ویژه قدردانی کرد.
 
اجرای پرفورمنس نیز توسط مرکز فراگیر 20 تدارک دیده شده بود که اجرای آن را دانیال حجاری به عهده داشت.
 
ویژه برنامه «من یار پند دانم» و نشست هم‌اندیشی توسط زینب صباغ اجرا شد.