به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، امسال همچنین جایزهی ویژهی فنآوری از سوی معاونت فنآوری ریاست جمهوری نیز برای آثار مرتبط با این حوزه در نظر گرفته شد.
در مجموع 177 پروندهی ثبتی، 78 پروندهی مجوز تولیدی و 20 پروندهی ایدهبازار از سوی داوران این جشنواره، دکتر محمدعلی شامانی، محسن حموله، امیرحسن سلامزاده، حسین علیجانی، مصطفی میرفندرسکی و محمدحسین فرجو، حامد تأملی و لیلا کفاشزاده بررسی شد.
گروه داوری جشنواره در کنار بیانیهی تحلیلی خود، اسامی برترینها در بخشهای حرکتی مهارتی، آموزشی و کمک آموزشی، فکری، فرهنگی هنری، الکترونیکی و رایانهای اعلام کردهاند که در مراسم پایانی این جشنواره جوایز خود را از مسوولان و دستاندرکاران جشنواره دریافت کردند.
بر اساس این گزارش، در بخش «ایدهبازار» هیات داوران از میان آثار رسیده به این بخش، هیچ اثری را برگزیده تشخیص نداد و تنها از سه اثر تقدیر کرد.
بر همین اساس لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ یک میلیون تومان به امین غلامی، علی بهشتیزواره و ملیحه نعیمیکیا برای اثر «بندچین رشد حرکتی کودکان»، شهرزاد صالحی برای اثر «کیف و سرگرمی حلزون» و مژده دانشپژوه، هنگامه حکیمیان و نرگس تیموری برای اثر «عروسک معطر باجی (جنوبی)» اهدا شد.
در بخش طرحهای ثبت اسباببازی آثار رسیده برای داوری در دو بخش «طرحهای ثبتی» و «مجوز تولیدی» همگی مربوط به سال 1395 بودند.
در گروه «حرکتیمهارتی» آثار دریافتی هر چند از نظر داوران دارای محدودیتهای کیفی بود، اما لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ 500هزار تومان به روحاله امینرعایا برای اثر «دومینو آدمکی (96 عددی)» اهدا شد. همچنین رتبهی دوم به محمدحسن سراج صادقی برای اثر «کشبال» تعلق گرفت که شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر، کارت هدیهی یک میلیون و 500هزار تومانی و 3هزار عدد هولوگرام (برای دو محصول) میشود. در این گروه هیچ اثری حائز رتبهی نخست و سوم نشد.
در گروه «آموزشی و کمک آموزشی» از شرکت کارابال فریار برای اثر سری «دینو کیت من» با لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ 500هزار تومان تقدیر شد.
لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ یک میلیون تومان و 2هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول) برای کسب رتبهی سوم به شرکت مهارت پژوهان اشل برای مجموعهی آثار «پودمان پرورش و نگهداری گیاهان، پودمان نقشهکشی، پودمان معماری و سازه» اهدا شد.
همچنین نگار رضایی و غزل اسماعیلی برای اثر «مکاریزه» از سوی هیات دوران رتبهی نخست در این گروه را کسب کردند. از همین روی تندیس جشنواره، لوح تقدیر، کارت هدیه به مبلغ دو میلیون تومان و 5هزار عدد هولوگرام (برای دو محصول) به آنها اهدا شد. اما در این بخش هیات داوران برای کسب رتبهی دوم اثری را حائز شرایط ندانست.
در گروه اسباببازی «فکری» با توجه به تنوع سرگرمیهای ارایهشده، رتبهی سوم به دو اثر یکی انتشارات نوبهار برای اثر «نمدچین آبی» و دیگری موسسهی میراث و فرهنگ و تمدن پارس برای مجموعهی آثار »جورچین سه بعدی پل خواجو، منارجنبان، کاخ شمسالعماره، سقاخانهی اسماعیل طلایی و سردر باغ ملی» تعلق گرفت. جایزهی این بخش شامل لوح تقدیر، کارت هدیه به مبلغ یک میلیون تومان و 2هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول) است.
همچنین تندیس جشنواره، لوح تقدیر، کارت هدیه به مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان و 3هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول) برای کسب رتبهی دوم به نادر گیاهی برای اثر «مکانیک کوچولو» اهدا شد. اما در این گروه هیچ اثری شایستهی کسب رتبهی اول شناخته نشد.
در گروه «فرهنگیهنری» از فرزانه بابایی برای مجموعه «عروسکهای آیینی و سنتی (عروسک لیلی)» با اهدای لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ 500هزار تومان اهدا شد.
همچنین در این بخش از محمد اسمعیلپور و مسعود صباحی برای مجموعه «عروسکهای انگشتی جیرتدان (از نظر قصه)» با اهدای لوح تقدیر ویژه و کارت هدیه به مبلغ 500هزار تومان تقدیر شد. در همین بخش تندیس جشنواره، لوح تقدیر، کارت هدیه به مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان و 3هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول) برای کسب رتبهی دوم به فاطمه هاشمیان برای اثر «جادوی سایهها» اهدا شد.
در عین حال تندیس جشنواره، لوح تقدیر، کارت هدیه به مبلغ 2میلیون تومان و 5هزار عدد هولوگرام (برای دو محصول) برای کسب رتبهی نخست به سعید، مهدی، ابوالفضل و نفیسه شکوری برای اثر «سکروچین دو و سه (راز نقوش)» اهدا شد. اما در این گروه هیچ اثری نتوانست رتبهی سوم را کسب کند.
در گروه «الکترونیکی و رایانهای» هیات داوران از موسسهی فن گستران رباتیک بارمان برای اثر «بستهی ربات امداد کوچولو» با اهدای لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ 500هزار تومان تقدیر شد.
همچنین رتبهی سوم به شرکت فنآوری پیشرفتهی کاوشگر نیاز فردا برای «مجموعهی بازیهای الکترومغناطیسی» با اهدای لوح تقدیر، کارتهدیه به مبلغ یک میلیون تومان و 2هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول) و رتبهی دوم به امیر حیدریفراهانی و محمدجواد ابراهیمیبسابی برای اثر «مدرسهی انرژی خورشیدی»، با اهدای تندیس جشنواره، لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان و 3هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول) اختصاص یافت. در این بخش هیات داوران هیچ اثری را حائز رتبهی اول ندانست.
ملاک ارزشیابی آثار در بخش «مجوز تولید اسباببازی» از سوی هیات داوران سومین جشنوارهی ملی اسباببازی فارغ از انتخاب محتوای مناسب برای تولید، کیفیت تولید محصول، عوامل بصری، دیداری، بروشور و راهنما و همچنین کیفیت بستهبندی و شیوهی عرضهی آن بود.
برهمین اساس از سیامک محیالدینبناب برای اثر، «قطار چوبی» و صادق کمیلینژاد برای «مجموعهی تولیدات چوبی» (به دلیل کیفیت آثار و توجه به محیط زیست) با اهدای لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ 500هزار تومان تقدیر شد. در این گروه رتبهی سوم به شرکت «ایران پتک» برای مجموعهی تولیدات و سرگرمیهای چوبی با اهدای لوح تقدیر، کارت هدیه به مبلغ یک میلیون تومان و 2هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول)، رتبهی دوم به انتشارات عسل نشر برای «مجموعهی تولیدات با پنج عنوان سرگرمی فکری» با اهدای تندیس جشنواره، لوح تقدیر، کارت هدیه به مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان و 3هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول) و رتبهی دوم به شرکت بازی تا برای «مجموعهی تولیدات با 16 عنوان سرگرمی» با اهدای تندیس جشنواره، لوح تقدیر، کارت هدیه به مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان و 3هزار عدد هولوگرام (برای یک محصول) اهدا شد.
امسال همچنین ستاد توسعهی فنآوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری با هدف توسعهی اقتصاد دانشبنیان در زمینهی فنآوریهای نرم و هویتساز در کشور، حمایت از فرایند تجاریسازی ایدههای برتر اسباببازی را به عنوان یکی از موضوعهای فنآوریهای اصلی فرهنگی سرلوحهی فعالیتهای خود قرار داده است و در این راستا از دو اثر به دلیل نوآوری در ایده و طراحی و بهرهمندی از فنآوریهای نوین متناسب با ظرفیتها و نیاز کشور با عنوان «جایزهی فنآوری» در سومین جشنواره و نمایشگاه ملی اسباببازی تقدیر کرد. این دو اثر در دو گروه آموزشی و کمک آموزشی و الکترونیکی و رایانهای رتبه کسب کردهاند. جایزهی دوم فنآوری در این حوزه شامل لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ 2میلیون تومان به امیر حیدری فراهانی و محمدجواد بسابی برای اثر «مدرسهی انرژی خورشیدی» و جایزهی اول فنآوری شامل لوح تقدیر و کارت هدیه به مبلغ 3میلیون تومان به نگار رضایی و غزل اسماعیلی برای اثر «مکاریزه» اهدا شد.
این آثار برتر در حالی معرفی شدند که سومین جشنوارهی ملی اسباببازی از 24 تا 28 مرداد در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری با بخشهای نمایشگاهی، کارگاهی، نشست و... پذیرای مردم و مسوولان بود.
در مراسم تقدیر از برگزیدههای این جشنواره، علیرضا حاجیانزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مناف یحییپور دبیر سومین جشنواره اسباببازی سخنرانی کردند.
کد خبر: 271353
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۳
- چاپ
سومین جشنوارهی ملی اسباببازی با معرفی برترینها در بخشهای «ایدهبازار»، «مجوز تولید» و «طرحهای ثبتشده» روز 28 مرداد به کار خود پایان داد.