به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، مناف یحییپور در آیین پایانی سومین جشنواره ملی اسباببازی با بیان این مطلب افزود: تمام تلاش شورای سیاستگذاری، شورای هماهنگی و ستاد برگزاری جشنواره و دیگر بخشهای کمک کننده بر این مبتنی بود که با توجه به تجربهی دو دورهی گذشته و بهرهمندی از توان فکری همراهان همدل و استقبال از نظرها، انتقادها و پیشنهادهای دریافتی، کیفیت فعالیت جشنواره را در حد توان ارتقا ببخشیم و از شمار کاستیها بکاهیم.
وی با اشاره به رویکرد فرهنگی، آموزشی برای جشنواره و تاکید بر تداوم فعالیت بخش بازیهای ایرانی و به ویژه ایجاد فرصت تجربهی بازیهای جمعی و حرکتی که این روزها در زندگی معمول آپارتمان چندان امکان تجربهی آنها را نداریم، ادامه داد: محلهی اسباببازیها با دعوت از 9 مربی باتجربهی کانون از پنج استان کشور دایر شد، در این غرفه، مربیان هنرمند، عروسکهای کوچک و سادهی بومی محلی خود را پیش چشم بازدیدکنندگان و با مشارکت آنان تولید و عروسک ساخته شده را به کودکی که مهمان غرفه شده، اهدا میکردند.
دبیر سومین جشنواره ملی اسباببازی با اشاره به فعالیت غرفهی مرکز تجربیات هنری و ایدههای نو، افزود: این غرفه فرصتی برای نگاه متفاوت به ابزار و وسایل معمول پیرامون را فراهم کرد تا نگاهی تازه به مقولهی بازی و سرگرمی و اسباببازی بیندازیم و در غرفههای دیگر امکان دریافت مشاورهی رایگان از متخصصان کارآزموده و باتجربه در زمینهی بازی و اسباببازی مهیا شد.
معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: حمایت از حضور فعالان دلسوز و هنرمند برای عرضهی عروسکهای دستساز محلی که عمدتاً یا بهتر است بگویم همهی آنها به دست اهالی روستاها و شهرهای کوچک در اقصی نقاط کشور و با مواد اولیهی محلی و نه صنعتی ساخته شده، گامی دیگر در ترویج فرهنگ بومی و پاسداشت میراث فرهنگی کشور در این جشنواره به شمار میآید.
وی با اشاره به تشکیل هفت کارگاه عمومی و اختصاصی و برپایی هشت نشست علمی ـ کاربردی با مشارکت و حضور شخصیتهای حقیقی و حقوقی معتبر و مرتبط به عنوان بخش علمی جشنواره گفت: مایهی مسرت و دلگرمی است که امسال شماری از نوجوانان خوشفکر، علاقهمند و ایدهپرداز از استان البرز، که زیر نظر آقای مهدی کافی، مربیای دلسوز و هنرمند تربیت شدهاند، با هشت فکر و طرح تازه، در بخش ایده بازار شرکت کردند. امیدوارم با چنین استقبالی، در جشنوارهی بعدی بتوان فصلی مستقل برای طراحان نوجوان و جوان باز کرد و زمینهی شکوفایی استعداد و پرورش خلاقیت این گروه را بیش از پیش فراهم ساخت.
یحییپور همچنین از داوری آثار در سه بخش ایده بازار، طرحهای ثبتی و مجوز تولید که تماماً بر حمایت از تولید داخلی مبتنی بود، اشاره کرد و افزود: هم مقدمات فعالیت مستمر و جدی دبیرخانهی دائمی جشنواره فراهم شده و هم گامهای نخست طرح ساماندهی صنعت اسباببازی کشور برداشته و اسناد اولیه و چارچوب کار تدوین شده و امیدوارم در سال جاری با شکلگیری کمیتههای تخصصی کار تدوین پیشنویس شیوهنامههای عملیاتی، استانداردهای جامع و دیگر اسناد مورد نیاز آغاز شود و به سرانجام برسد.
دبیر سومین جشنواره ملی اسباببازی تاکید کرد: به گمانم شیرینترین لحظههای این رویداد فرهنگی برای من و مجموعهی همکاران و همراهان در برگزاری جشنواره، تماشای ذوق کردن کودکان و به هیجان آمدن نوجوانان در گوشهگوشهی نمایشگاه بود. بروز احساسات این عزیزان، چنان لذتبخش بود که بهترین پاداش برای تلاشگران این عرصه به شمار آید و گاه آرزو میکردم کاش میشد در همه جای فضای داخلی و بیرونی نمایشگاه دوربینها همیشه حضور داشته باشند و این لحظههای کمنظیر را ثبت کنند؛ مانند لحظهای که کودکی خردسال از مادرش قول میگرفت که «مامان از اینجا دیر بریم» یا وقتی کودکی دیگر با ذوق و هیجان پیش از ورود به فضای نمایشگاه به پدرش خبر میداد که «اینجا پر از اسباببازیه» یا به هوا پریدن نوجوانها هنگامی که در بازی طنابکشی برنده میشدند و بسیاری لحظههای مشابه.
وی با بیان اینکه این همه میسر نمیشد، مگر به لطف خداوند متعال افزود: از حمایت و مدیریت آقای حاجیانزاده، مدیرعامل و همراهی معاونان، مشاوران، مدیران و همکاران دلسوز و ارجمند کانون و یاری نمایندگان دستگاهها و نهادهای مشارکت کننده به ویژه معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد فنآوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری، سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، صندوق کارآفرینی امید، معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران و اتحادیهی صنف خرازیها صمیمانه تشکر میکنم.
یحییپور ادامه داد: به طور خاص قدردان و سپاسگزار داوران بزرگوار و همکارانم در ستاد برگزاری جشنواره باشم که مسئولیت کمیتهها، دبیرخانه و بخشهای مرتبط را بر عهده گرفتند و پرتلاش و فعال وظایف خود را به خوبی انجام دادند و ناگفته نماند ایجاد فرصت و امکان فعالیت گستردهتر و تعامل جدیتر کمیتهی تبلیغات و اطلاعرسانی با رسانهها، به ویژه صدا و سیما که با حمایت و تأیید مدیرعامل مقدور شد، چه در فضای مجازی و یا رسانههای مکتوب و چه در شبکههای صدا و سیما، تجربهی تازهای از ثمربخشی تعامل مؤثر و حضور فعال برای فعالیتهای فرهنگی مفید و مناسب برای کودکان و نوجوانان پیشرویمان قرار داد که در استقبال کودکان و خانوادهها از برنامههای جشنواره و تأثیرگذاری بهتر فعالیت دیگر بخشها تأثیر چشمگیری داشت و باید بهطور ویژه این فرصتها را قدر بشناسیم و به تکرارشان همت بگماریم.
دبیر سومین جشنواره ملی اسباببازی با بیان اینکه بیتردید چون هر کار انسانی دیگر، بروز اشکالها و ضعفهایی در این رویداد محتمل و بلکه قطعی است، گفت: میکوشیم صمیمانه نقدها را بشنویم و ثبت کنیم تا به تدریج از ضعفها بکاهیم. تلاش خالصانهی ما ایجاد لحظههایی لذتبخش برای کودکان و نوجوانان میهن عزیزمان، شکلگیری خاطرههایی شیرین برای آنان و خانوادههایشان، کمک به ترویج فرهنگ استفاده از اسباببازی و تقویت تعامل و ارتباط ایدهپردازان، فعالان، متخصصان و تولیدکنندگان این صنعت با افکار عمومی و مخاطبان خود بوده است.
سومین جشنواره ملی اسباببازی از 24 تا 28 مرداد 1396در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
کد خبر: 271357
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۴
- چاپ
دبیر سومین جشنواره ملی اسباببازی گفت: درحالی که شمار غرفههای جشنواره رشد 30 درصدی داشت، بیآن که محدودیتی برای واردکنندگان ایجاد کنیم، تولید کنندگان برای بیش از 90 درصد غرفهها ثبتنام کردند.