کد خبر: 288143
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸
حس‌آمیزی، لازمه‌ی سُرایش شعر است

میهمان آیین «دوپنجره» استانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان گفت: نوآوری، ایجاد شگفتی در مخاطب و حس‌آمیزی، از ویژگی‌های یک شاعر و نویسنده موفق است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، این بخشی از سخنان «علی علیزاده» شاعر، نویسنده و پژوهش‌گر گیلانی در آیین «دوپنجره» و در جمع کارشناسان، مربیان و اعضای کارگاه‌های ادبی مرکز فرهنگی هنری کانون رستم‌آباد است.

علیزاده در این آیین که با هدف هم‌نشینی کودکان و نوجوانان با شاعران و نویسندگان و به‌منظور بهره‌گیری از دیدگاه‌های سازنده آنان برای حضور اثربخش آینده‌سازان در عرصه‌ی ادبیات برگزارشد، با تبیین تفاوت‌های زبان ادبی و کاربردی افزود: در نگارش و سُرایش، رساندن مطلب، منظور نظر نیست و آن‌چه یک اثر را برجسته‌ می‌کند، لطایف و ظرایف ادبی آن است.

شاعر مجموعه‌ی «تا چشمه‌های شاید» در توضیح سخنان خود گفت: نوآوری، ایجاد شگفتی در مخاطب و حس‌آمیزی واژه‌ها از شاخصه‌های یک شاعر و نویسنده است و متمایزکننده وی از دیگران به‌شمار می‌رود.

عضو پیشین مرکز فرهنگی هنری شهرستان رودبار در عین‌حال یکی از رسالت‌های هر انسان را کشف استعدادهای درونی، تلاش برای پرورش آن و به تعبیری، «زحمت قرین لذت» عنوان‌کرد و اولویت‌های یک شاعر و نویسنده را پس از شناخت ظرفیت و توان‌مندی‌های خود، نشر مثبت‌اندیشی و حرکتی فایده‌بخش در جامعه دانست.

نویسنده کتاب «فرهنگ تاتی رودبار» در ادامه، به پرسش‌های حاضران پاسخ ‌گفت و در پاسخ به پرسش یکی از اعضا در ارتباط با قالب‌های شعری اظهارکرد: شعر در دوره‌های مختلف همواره با نگاهی ویژه به نیازهای جامعه و متناسب با ذائقه‌ی مخاطبان به حرکت خود ادامه داده و بخش تغییر ناپذیر آن همواره خیال‌انگیزی و تعابیر شاعرانه است.

این پژوهش‌گر هم‌چنین دیدگاه خود را درباره‌ی شعر عام پسند و خاص پسند ابراز داشت و با بیان این که هیچ یک از این‌گونه‌ها را نمی‌توان برتر و بهتر از دیگری شمرد، گفت: آن‌چه در این میان دارای اهمیت است، توانایی خالق اثر در تاثیرگذاری بیشتر بر خواننده است.

تاکید بر ضرورت مطالعه، بهره‌گیری از دیدگاه‌های صاحبان قلم و اندیشه و حضور در کارگاه‌های ادبی مربیان کانون پرورش فکری، بخش پایانی سخنان میهمان برنامه به‌شمار می‌رفت.

کارشناس مسوول کانون استان گیلان نیز برگزاری این آیین را زمینه‌ساز ثبت خاطره‌ای سبز و ماندگار در ذهن حاضران توصیف‌کرد و با اشاره به رسالت کانون در کشف استعدادها و معرفی شخصیت‌های برجسته به جامعه گفت: محوریت کتاب در فعالیت‌های کانون و پیوند دادن کودکان و نوجوانان با مطالعه، از دلایل این موفقیت‌محسوب می‌شود.

اکرم‌السادات حسینی در همین‌حال توصیه‌ای به حاضران داشت و ضمن دعوت از آنان برای حضور در فعالیت‌های تابستانی‌ کانون گفت: «اگر بخواهیم موفق عمل کنیم، بایستی علاقه‌مند باشیم و این میسر نیست جز با مطالعه و ممارست.»

کارشناس مسوول واحد آفرینش‌های ادبی کانون هم سخنان خود را با ارایه‌ی گزارشی از روند برگزاری آیین «دوپنجره استانی» طی هشت سال گذشته آغاز کرد و آشناسازی کودکان و نوجوانان با چهره‌های شاخص فرهنگی استان را از دست‌آوردها برشمرد.

حمیراخدابنده هم‌چنین نگاهی به خوانش آثار از سوی اعضا داشت و ضمن رو به پیشرفت ارزیابی‌کردن این آثار تصریح‌کرد: گسترش دایره واژگانی، واژه‌سازی و فراهم‌آوردن بسترهای مناسب برای تراوش ذهنی، از ویژگی‌های این اثرها به شمار می‌رود و لازم است تا در سایه‌ی باورمندی به استعدادها، این روند رو به رشد ادامه ‌یابد.

سیده‌مریم حسینی، مربی مسوول کانون رستم‌آباد نیز از ادبیات به‌عنوان منبعی غنی برای افزایش آگاهی‌ها و ارتقای سطح توان‌مندی کودکان و نوجوانان یاد کرد و با اشاره به برگزاری آیین «دوپنجره استانی» گفت: امیدوارم هم‌نشینی اعضای این کانون با شخصیت‌های برجسته استان زمینه افزایش آگاهی‌های ادبی آنان را فراهم ‌کند.

برپایه این گزارش، خوانش آثار از سوی اعضای برگزیده کارگاه‌های ادبی، نقد آثار شاعران و نویسندگان نوجوان از سوی میهمان برنامه، جشن امضا و قدردانی از اعضای موفق و برگزیده مرکز رستم‌آباد در فراخوان‌های استانی و کشوری، پایان‌بخش این نشست به‌شمار می‌رفت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =