به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون استان اردبیل، در ابتدای این نشست تخصصی حسین یوسفی، کارشناس مسوول آفرینشهای فرهنگی، هنری و ادبی کانون استان ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع اعضای انجمن و مشارکت فعال آنها در نقد، گفت: انجمنهای ادبی علاوه برافزایش دانش و توان ادبی، اعتمادبهنفس و قدرت بیان اعضا را تقویت کرده و نقش مهمی در اشاعهی تفکر و نگاه انتقادی دارند.
یوسفی از خدمات سمیه حسینزاده از مربی آفرینشهای ادبی و نماینده انجمن نویسندگان کانون استان تشکر کرده و یادآور شد: حضور فعال و افزایش توان ادبی اعضا نشاندهنده تلاش مربیان به ویژه مسوولان انجمن در کارگاهها است.
همچنین سمیه حسینزاده به عنوان کارشناس برنامه، به اهمیت شخصیتپردازی در داستان پرداخته و گفت: هر داستانی برای خلق شدن نیاز به شخصیت دارد و این شخصیتها باید باورکردنی باشند؛ بنابراین نویسنده در داستانش روابط شخصیتها را تشریح و مواجههی آنها با وقایع و حوادث را به تصویر میکشد.
این نویسنده و منتقد ادبی به تفاوتهای تیپ و شخصیت اشارهکرده و افزود: تیپها نمایندگان یک گروه یا طبقه هستند که رفتارهای مشترکی دارند، یعنی آنجایی که کاراکترها بسط و گسترش داده نشدهاند و نویسنده به خصوصیات و حالات روحی و روانی و رفتارهای فردی نپرداخته، کاراکترها در حد یک تیپ مانده و به شخصیت داستانی تبدیل نخواهند شد.
او در ادامهی سخنان خود به تکنیکها و روشهای شخصیتپردازی اشارهکرده و از اعضا خواست تا با وسواس و دقت بیشتری در این زمینه قلم آزمایی کنند.
گفتنیاست پریناز ستونه مربی ادبی مرکز شماره یک و سه کانون اردبیل، مهدیه علیقلیزاده کارشناس آفرینشهای ادبی کانون استان و کارشناس برنامه، اثر نرگس دانش با عنوان «کارت واکسن»، طوبی حسینزاده با عنوان «من کیهستم؟» و هستی جهانی با عنوان «چادر» را مورد نقد و بررسی قراردادند و همچنین جوایز و لوح تقدیر مهرواره داستان آفرینش به برگزیدگان آنها اهداء شد.