به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری که برای مراسم تکریم و معارفه مدیرکل کانون استان چهارمحال و بختیاری به این استان سفر کرده است، روز ۹ فروردین ۱۴۰۳ با غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری دیدار و گفتوگو کرد.
ترویج کتابخوانی در حوزه کودک نیاز به فرهنگسازی دارد
استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست با معاون فرهنگی کانون با تاکید بر اهمیت نهادینهسازی فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در حوزه خانواده و همچنین کودکان باید از رده سنی خردسالی به عنوان یک برنامه اصلی تربیتی و آموزشی نهادینه شود.
غلامعلی حیدری افزود: برخی آمار حکایت از آن دارد که سرانه مطالعه و فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین خانوادههای ایرانی بالا نیست و باید این فرهنگ از سنین کودکی نهادینه شود.
وی اظهار داشت: بیتوجهی و کمرنگ شدن حوزه مطالعه و تالیف کتاب کودک یکی از مهمترین دغدغههای مسوولان فرهنگی است که باید با ترویج کتابخوانی در خانوادهها، فرهنگ کتابخوانی را از سنین کودکی نهادینه کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهترین مکان برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و باید ارتباط بین خانوادهها و کانون تقویت شود.
وی با اشاره به برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای گروههای سنی مختلف و همچنین پیوند بین خانواده و کانون اظهار داشت: باید برای افزایش ارتباط بین کودکان و نوجوانان با مراکز فرهنگی کانون از تمام ظرفیتها و فناوری روز برای تهیه تولیدات و محصولات فرهنگی استفاده شود.
استاندار چهارمحال وبختیاری با اشاره به محرومیتهای تاریخی که در این استان وجود دارد، گفت: مردم استان با بصیرت و بیداری بدون توجه به این محرومیتها همیشه پای نظام و انقلاب هستند و باید برای پاسداشت از تلاش مردم همه مدیران و دولتمردان از تمام توان خود برای توسعه و آبادانی استان استفاده کنند.
وی با اشاره به حضور پرشور مردم چهارمحال و بختیاری در آیین استقبال از رییسجمهوری در دور دوم سفر هیات دولت به استان و حضور ۵۲ درصدی مردم در پای صندوقهای رای افزود: مردم با بصیرت استان بهویژه عشایر غیور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در روز ۱۹ بهمن سال ۵۷ نیز به تهران رفتند و با امام راحل بیعت کردند.
حیدری با اشاره به نقش تاریخی بزرگمردان و شیر زنانی از جمله علیمردان خان و سردار بیبیمریم گفت: قبل از انقلاب این افراد در مقابل رژیم شاهنشاهی و انگلیسی ایستادگی کردند و این امر باعث شده بود که رضاخان اجازه ندهد که رفاهیات وارد استان شود.
وی به ظرفیتهای خوب استان از جمله گردشگری، تالابها و چشمهسارها اشاره و اضافه کرد: در دولت سیزدهم برای توسعه استان گامهای بزرگی برداشته شد و زیرساختهای توسعه استان فراهم شده است.
کانون ۳میلیون جلد کتاب منتشر کرد
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست با استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه مهمترین رویکرد و سیاست این مجموعه تقویت حوزه کتاب و ترویج کتابخوانی است، گفت: مهمترین دستاورد این مجموعه فرهنگی در سال گذشته چاپ ۳میلیون جلد کتاب بوده که در اختیار مراکز قرار گرفته است.
فرهاد فلاح اعلام کرد: سال گذشته با تلاشهای انجام شده هر هشت ساعت یک جلد کتاب به چاپ رسید که رکوردی جدید در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به شمار میرود.
وی در ادامه از موفقیت انیمیشن «بچه زرنگ» در اکران عمومی سال گذشته، آماده اکرانبودن برخی از فیلمها مانند باغ کیانوش، برگزاری سیزدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران با مشارکت ۷۰ کشور، حضور کانون بهعنوان نماینده جمهوری اسلامی در بخش کودکان و جوانان سازمان شانگهای و تلاش برای ایجاد اتحادیه کودک و نوجوان در این سازمان، حرکت بهسمت تولید محتوا بر اساس نیازهای کودکان و نوجوانان سخن گفت.
فلاح با بیان اینکه امروز کانون پرورش فکری در عرصه یک جهش جدید قرار گرفته و در تلاش برای ارائه خدمات به مخاطب است، افزود: بخشی از خدمات کانون محصولاتی است که مخاطب دریافت میکند و بخش دیگر نیز در واقع ارتباطی است که با مراکز و مربیان برقرار میشود.
وی تاکید کرد: مهمترین رویکرد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تقویت و گسترش نقش و حضور رسانهای خود است تا به این صورت زمینه استفاده از محصولات کانون برای مخاطبان فراهم شود.
بازارپردازی فرهنگی مهمترین اولویت کانون
وی همچنین با اشاره به اینکه موفقیت جشنواره قصهگویی، پویانمایی و خیلی از فرایندهای دیگر، محصول تعامل کانون پرورش فکری با صدا و سیما است، گفت: تهیه سریال بچه زرنگ مراحل پایانی خود را طی میکند و ۵۲ قسمت این سریال تاکنون تهیه شده است و در حوزه بازارپردازی هم ۴۰۰ محصول برای بچه زرنگ طراحی و بخشی از آن از جمله لباس، پوشاک و لوازمالتحریر با نشان بچه زرنگ در حال انجام است.
تشکیل شورای کودک و نوجوان
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: امروز در برخی از استانهای کشور شورای کودک و نوجوان به ریاست استاندار، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه و دبیری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تشکیل شده است و چهارمحال و بختیاری نیز ظرفیت تشکیل این شورا را دارد.
وی اظهار داشت: تلاش میشود با تشکیل شورای کودک و نوجوان تمام گروههایی که در بخش کودک و نوجوان فعالیت میکنند بهخط و همگرا شوند.
فلاح تاکید کرد: توجهدادن استانها به ظرفیت بومی آنها خیلی مهم است و تلاش میشود از ظرفیت مردمی در فعالیتهای تعلیمی و تربیتی استفاده شود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یادآورشد: برای فعالیتهای فرهنگی مربوط به کودکان و نوجوانان نباید منتظر جذب نیرو و استخدام بود، بلکه باید از ظرفیت گروههای جهادی و عمومی که وجود دارد استفاده شود.
وی افزود: هماکنون یک هزار و ۴۰ مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب مراکز ثابت، سیار و پستی در سطح کشور به کودکان و نوجوانان خدمات ارائه میکنند.