کد خبر: 345266
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
بازدید 10
برگزاری نشست «بررسی نقش کانون پرورش فکری در کمک به تحقق سند تحول قضائی» در سمنان

نشست «بررسی نقش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در کمک به تحقق سند تحول قضائی» در سمنان برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی اداره‌کل کانون پرورش فکری استان سمنان، نشست «بررسی نقش اداره کل کانون پرورش فکری استان سمنان در کمک به تحقق سند تحول قضائی» با حضور مدیرکل کانون پرورش فکری استان سمنان، کارشناسان ستادی و رؤسای مراکز کانون در این استان به صورت حضوری و مجازی در سالن همایش‌های کوثر اداره کل کانون پرورش فکری استان سمنان برگزار شد.

برگزاری نشست «بررسی نقش کانون پرورش فکری در کمک به تحقق سند تحول قضائی» در سمنان

مرتضی مزینانی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در این نشست اظهار کرد: در جلسه همفکری و توجیهی که اخیراً با جناب آقای دکتر تبیانیان، رئیس گروه محترم فرهنگی و اجتماعی اداره کل بازرسی استان سمنان برگزار شد، یکی از موارد مهم مورد گفت‌وگو، سند تحول دستگاه قضائی و نقش دستگاه‌های دولت در راستای تحقق آن بود.

وی بیان کرد: از این‌رو، بر آن شدیم تا با برگزاری نشستی آموزشی و توجیهی، در راستای تبیین زوایای سند تحول قوه قضائیه و نقش اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در راستای تحقق آن گام برداشته شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان افزود: سند جدید تحول و تعالی قوه قضائیه که در تاریخ ۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده است، در تاریخ ۲۸ فروردین‌ماه توسط رئیس قوه قضائیه برای اجرا ابلاغ شد. مزینانی گفت: زمان اجرای این سند به‌گونه‌ای پیش‌بینی شد که از ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز و تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۵ اجرایی شود.

وی تصریح کرد: در مقدمه این سند آمده که «در تنظیم سند، به موضوعات مقابله با فساد و تحقق کارآمدی توجه ویژه‌ای شده» و بر این اساس و با در نظر داشتن این نکته که وجود تعارض منافع و عدم شفافیت ازجمله بسترهای اصلی ایجاد فساد در هر سازمان و تشکیلاتی است، توجه به موضوع شفافیت و عدم تعارض منافع امری است که امروز باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان ادامه داد: ساختار سند تحول و تعالی قوه قضائیه به شکل خاصی طراحی شده و این سند ۹۸ صفحه‌ای از یک مقدمه و چهار فصل تشکیل شده است.

برگزاری نشست «بررسی نقش کانون پرورش فکری در کمک به تحقق سند تحول قضائی» در سمنان

مزینانی یادآور شد: در بخشی از مقدمه این سند آمده است که «بر اساس اصل یکصد و پنجاه و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قوه قضائیه به‌عنوان پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت معرفی شده است که تحقق این مأموریت نیازمند «تحول» به معنای حرکتی جهادی برای حفظ نقاط قوت و اصلاح عیوب و نوآوری‌های پی‌درپی است.

وی تصریح کرد: از سند تحول قضایی به‌عنوان عالی‌ترین اولویت دستگاه قضایی کشور یاد شده است و در بخشی از مقدمه این سند آمده است: «در تنظیم سند، به موضوعات مقابله با فساد و تحقق کارآمدی توجه ویژه‌ای شده و بر اساس مفاد قانون اساسی، منویات امامین انقلاب و انتظارات مردم، پیامد نهایی تحول در قوه قضاییه دستیابی به عدالت و رضایتمندی مردم در نظر گرفته شده است».

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان افزود: فصل اول سند شامل کلیات است. این فصل در چهار مبحث به بیان تعاریف اصطلاحات مندرج در سند، پیشینه سند تحول قضایی روش‌شناسی و فرآیند تدوین سند و سیاست‌های تحول‌آفرین پرداخته است که هر یک خود دارای زیربخش‌هایی است.

مزینانی گفت: فصل دوم این سند «برنامه تحول» نام دارد که به بیان هفت مأموریت قوه قضاییه بر اساس قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام و نیز راهکارهای تحقق آن می‌پردازد.

بر اساس این سند، هفت مأموریت قوه قضاییه عبارت‌اند از:

مأموریت اول: رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات

مأموریت دوم: احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع

مأموریت سوم: نظارت بر اجرای صحیح قوانین

مأموریت چهارم: کشف جرم، تعقیب و مجازات و تعزیر مجرمان و اجرای حدود و مقررات مدون جزایی اسلام

مأموریت پنجم: پیشگیری از وقوع جرائم و دعاوی

مأموریت ششم: اصلاح مجرمان

مأموریت هفتم: حمایت از حقوق مالکیت اشخاص (سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری)

برگزاری نشست «بررسی نقش کانون پرورش فکری در کمک به تحقق سند تحول قضائی» در سمنان

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان اضافه کرد: فصل سوم سند تحول و تعالی قوه قضاییه تحت عنوان «نظام مدیریتی اجرای برنامه تحول» طی ۹ مبحث به توضیح وظایف نهادهای مربوطه در این موضوعات می‌پردازد. این مباحث عبارت‌اند از:
مبحث اول: برنامه‌ریزی، نظارت و سازماندهی
مبحث دوم: منابع انسانی
مبحث سوم: منابع مالی و فیزیکی
مبحث چهارم: قوانین و مقررات
مبحث پنجم: فناوری اطلاعات و ارتباطات
مبحث ششم: پژوهش و نوآوری
مبحث هفتم: تعامل با سایر قوا و نهادها
مبحث هشتم: ارتباط با مردم
مبحث نهم: رسانه  
مزینانی ادامه داد: فصل چهارم و پایانی سند «نظام راهبری و پایش» نام دارد. این فصل که مشتمل بر ۴ صفحه است، ساختارهای لازم و نظام برنامه‌ریزی مناسب جهت راهبری و پایش اجرای سند تحول را طی ۶ بخش ارائه می‌نماید.
وی تصریح کرد: کلیه همکاران اداره کل کانون پرورش فکری استان سمنان در سراسر استان نهایت توان و اهتمام خود را برای کمک به تحقق سند تحول قضائی به کار بندند و به‌ویژه در حوزه آموزشی و تبیینی اقدام کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =