به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این آثار قرار است از روز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به میزبانی همدان و در چهار بخش «خردسال»، «کودک»، «نوجوان» و «نمایشهای خیابانی» به رقابت بپردازند.
همچنین سه نمایش کانون پرورش فکری نیز در بخش جنبی بر روی تماشاخانه سیار کانون در روزهای برگزاری جشنواره اجرا میشود.
بر این اساس این خبر آثار نمایشی راه یافته از مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون به بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در بخش «خردسال» عبارت است از: «سفری درکاموا» به نویسندگی و کارگردانی سعید صادقی، «گرگ بلا جلوبیا جلوبیا» به نویسندگی افسانه شعباننژاد و کارگردانی سمیرا یزدانپژوه و «پدر چوب» به نویسندگی و کارگردانی مجید کیمیایی. در بخش نمایشهای «کودک»: «یارا و ماموریت عروسکی» به نویسندگی زیبا برجیفلاح و کارگردانی رحمت امینی و سمیرا طباطبایی، «هر روز نوروزه» به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین انصافی، «انگشتر اسرارآمیز» به نویسندگی آتسا شاملو و کارگردانی میثم یوسفی (این نمایش در طرح اجرای تناوبی تئاتر در تالار هنر اجرا شده است)، «کلاه جادویی گسن» به نویسندگی حامد مکملی و کارگردانی مرتضی نجفی، «هفتخوان کودکان» به نویسندگی و کارگردانی حسین مزینانی (این نمایش در طرح اجرای تناوبی تئاتر در فرهنگسرای نیاوران اجرا شده است) و در بخش «نوجوان» نمایشهای: «حکایت لوطیان مرد رند» از کانون پرورش استان قزوین به نویسندگی یدالله آقعباسی و کارگردانی کیوان حبیبی، نمایش «آتروپاتها» به نویسندگی عقیل جماعتی و کارگردانی حسین اسدی از خارک و نمایش «یاسای په لکه سووره کان» به نویسندگی و کارگردانی موسی هدایتی از کانون استان کردستان و برگزیده بخش نوجوان هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری.
در بخش نمایشهای «خیابانی»، نمایش «خواستگاری مبارک» به نویسندگی و کارگردانی رومینا خواجهنژاد، و بخش جنبی بر روی تماشاخانه سیار نمایشهای «ماجرای گلهی من» به نویسندگی و کارگردانی امیرمحمد انصافی و نمایش «یک موجود عجیب» به نویسندگی و کارگردانی پویا ششپری و نمایش «بچه زرنگ» به نویسندگی و کارگردانی مجید نصیری نمایش های حاضر در این جشنواره هستند.
راهیابی نمایشهای استانی به جشنواره با حمایت کانون
در این زمینه سعید زینالعابدینی معاون مرکز تئاتر کانون گفت: امسال علیرغم فاصله و بازه زمانی محدود از جشنواره سال گذشته، در بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان شاهد حضور پررنگ گروههای نمایشی مرکز تولید تئاتر کانون هستیم. به همین خاطر حضور نمایشهای کانونی از چند سو قابل اعتنا و توجه است.
وی ادامه داد: نخست حضور نمایشهایی است که در استانها با مساعدت و همکاری ادارههای کل کانون استانها تولید و اجرا شد. این آثار عبارتند از «کلاه جادویی گسن» و «حکایت لوتیان مرد رند» از استان قزوین و نمایش «یاسای په لکه سووره کان» از استان کردستان و نمایش «خیمه شب بازی خواستگاری مبارک» از استان خراسان رضوی و «نمایش آتروپاتها» با موضوع رشادتها و تلاشهای آتشنشانان در دوران هشت سال دفاع مقدس که به سفارش مستقیم مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون در جزیره خارک تولید و اجرا شده است.
زینالعابدینی افزود: مورد دیگر حضور دو نمایش از نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون به نام «پلک سوورکان» از کردستان و «خواستگاری مبارک» از خراسان رضوی است که اولی در بخش صحنه و دومی در بخش محیطی حضور دارند.
معاون مرکز تئاتر کانون بیان کرد: همچنین سه نمایش «ماجرای گله من»، «یک موجود عجیب» و «بچه زرنگ» از تولیدات مرکز تئاتر کانون به دعوت دبیر جشنواره در مناطق کم برخوردار و حاشیه شهرهای استان همدان اجرا میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش تصریح کرد: سیاستهای کانون امسال و سال آینده توجه به تولید نمایش در استانهاست که خوشبختانه با استقبال خوبی از هنرمندان استانها روبرو شده است و حضور چندین استان در جشنواره ۲۹ نیز تأییدکننده این مهم است. هم اکنون چندین کار در استانها در حال تولید است که قرار است تا پایان سال جاری اجراهای عمومی خود را انجام دهند .همچنین قصد داریم تا آخر سال ۱۰ مرکز تخصصی تولید تئاتر در استانها راهاندازی کنیم و این مراکز بهانهای است تا چراغ تئاتر در استانها همواره در ایام سال روشن باشد و خانوادهها بتوانند بچهها را برای تماشا به سالنها ببرند.
زینالعابدینی گفت: هدف ما تنها راهاندازی مرکز تئاتر و تئاتر عروسکی در استانها نیست. این تازه شروع کار ماست و برای تولید و اجرای تئاتر در استانها برنامه داریم و از هنرمندان خلاق و با اخلاق تئاتر کودک و نوجوان شهرستان حمایت میکنیم. بر همین اساس در سال آینده اجراهای تناوبی تئاتر را به شکل گستردهتری ادامه خواهیم داد که شامل اعزام گروههای نمایشی از تهران و یا شهرهای دیگر به استانهای مختلف است.
وی در پایان تأکید کرد: تئاتر هنری فاخر و تاثیرگذار است و در همه کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه به آن توجه ویژه میشود. ما نیز وظیفه خود میدانیم که ضمن امانتداری و حفظ میراث گرانقدر تئاتر کودک و نوجوان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آن را توسعه دهیم.
بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به دبیری امیر مشهدیعباس از سوی ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» در شهر تاریخی همدان برگزار خواهد شد.