نام قم در بین چهار گروه علمی راه‌یافته‌ی کانون به فهرست پویش جست‌وجوی جهانی سیارک‌ها

چهار گروه علمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل بیست عضوِ نوجوان و مربی کانون با تلاش‌های پیوسته و داده‌کاوی‌های نرم‌افزاری در پویش جست‌وجوی جهانی سیارک‌ها توانستند نام خود را در فهرست پایانی تأییدشدگان از سوی اتحادیه بین‌المللی نجوم قرار دهند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی کانون پرورش فکری استان قم، امسال در پویش جست‌وجوی سیارک‌ها به‌عنوان یک پویش علوم شهروندی که از سال ۲۰۰۶ در جهان آغاز شده است نزدیک به ۲۵۰۰ گروه از بیش از ۷۰ کشور جهان شرکت کردند که پس از یک سال تحلیل روی داده‌های ارائه شده از سوی گروه‌ها، ۱۴۱ گروه، از سراسر دنیا از سوی سازمان همکاری بین‌المللی جست‌وجوی‌های نجومی lasc(زیر حمایت ناسا) فعالیت می‌کند به عنوان، کشف موقت و شناخته شده گروه سیارکی معرفی شدند.

در این میان نام ۱۴ گروه ایرانی نیز به چشم می‌خورد که در بین آن‌ها ۴ گروه شامل بیست عضوِ نوجوان و مربیان‌شان از استان‌های لرستان، قم، زنجان و خراسان شمالی توانستند به فهرست پایانی تأییدشدگان از سوی اتحادیه بین‌المللی نجوم راه پیدا کنند که قرارگرفتن نام منجمان و مربیان مراکز کانون در میان مراکز علمی معتبر دنیا افتخاری دیگر در حوزه نجوم و ستاره‌شناسی افتخار بزرگی برای کانون پرورش فکری و نشان‌دهنده ضریب نفوذ بالای فعالیت‌های علمی در مراکز کانون است.

بر این اساس سیارک‌ها اجرامی هستند که در مناطق خاصی از منظومه شمسی با رعایت اصول‌مداری به دور خورشید در حال حرکت هستند و ممکن است برخی از آن‌ها به دلیل احتمال برخوردشان در آینده به سیاره زمین برای ما خطرناک باشند. با شناسایی زودهنگام چنین سیارک‌هایی می‌توان به روش‌های مختلف تهدیدشان را رفع کرد.

پویش ملی جست‌وجوی سیارک که در ایران از سال ۱۳۹۳ آغاز شده است، حرکتی علمی است تا با تکیه بر توان علمی، همه شهروندان علاقه‌مند به شرکت در یک پروژه علمی، تا بتوانند سیارک‌های جدید را از میان صدها نقطه نورانی که در قالب عکس‌هایی خام از مسیر داده‌های تلسکوپ پن‌استارز است، شناسایی کنند.

این پویش ملی در ایران همگام با سایر کشورها برگزار ‌شد و گروه‌های علمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که به صورت هماهنگ شرکت کرده بودند پس از بررسی‌های تکمیلی در چند روز گذشته انتخاب شدند و توانستند افتخارآفرینی کنند.

بر اساس این خبر، طی سال‌های آینده مراحل رصدی تکمیلی این اجرام از سوی رصدخانه پن استارز برگزار خواهد شد.

طبق برآوردهای اتحادیه‌ی بین‌المللی نجوم، سیارک‌های ثبت شده باید برای بار دوم طی ۷ تا ۱۰ روز آینده رصد شود. اگر چنین باشد، تشخیص از سوی مرکز داده‌پردازی این اتحادیه به وضعیت موقت تغییر می‌کند. اکتشاف‌های سیارکی با وضعیت موقت برای سال‌ها در پایگاه داده این برنامه نگهداری می‌شوند تا زمانی که تعداد کافی مشاهده برای تعیین کامل مدار وجود داشته باشد.

این فرآیند معمولاً ۶ تا ۱۰ سال طول می‌کشد، در این مرحله سیارک نام‌گذاری شده از سوی اتحادیه بین‌المللی نجوم فهرست‌بندی می‌شود. سیارک‌های نام‌گذاری شده در این مرحله را به نام کاشفان شهروند-دانشمند آن‌ها نام می‌برند.

بر اساس این خبر نام جرم‌های ثبت شده و اسامی اعضای چهار گروه علمی کانون پرورش فکری به شرح زیر است:

نام جرم ثبت‌شده: (QG۸) آوا اکرامی‌فرد، آیناز عباسی، پرنیا رحمتی، سارینا نوری و فاطیما امیدعلی با مربی‌گری راضیه گلمرادی‌فرد از کانون استان لرستان

نام جرم ثبت‌شده: (۲۰۲۳ OB۳۱) مریم کریمی، محمدرضا مرادی‌گنجه، علی ضیائی و صدرا اخلاقی‌یزدی‌نژاد با مربی‌گری مریم فرطوسی و شهرزاد حدادپور از کانون استان قم

نام جرم ثبت‌شده: (P۱۱HNXs) سینا قصاب‌پور، پیمان نجفی و ایلیا زاهدی با مربی‌گری فاطمه هاشمی و سوسن بیهقیان از استان خراسان شمالی

نام جرم ثبت‌شده (LPM۱۳۸۲): محمد زلفخانی و سیدعلیرضا موسوی با مربی‌گری فاطمه افشاراحمدی از کانون زنجان

فهرست تاییدشدگان اتحادیه بین‌المللی نجوم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =