کد خبر: 348499
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
بازدید 27
استفاده از کتاب در فرآیند انتقال دانش فراموش نشود

امام جمعه میامی گفت: کتابخوانی سلامت فکری را تأمین می‌کند و استفاده از کتاب در فرآیند یادگیری و انتقال دانش نباید فراموش شود.

به گزارش روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، حجت‌الاسلام محمد عزیزی، امام جمعه میامی در آیین گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی که به همت کانون پرورش فکری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان میامی در سالن همایش‌های فرهنگ و ارشاد این شهرستان برگزار شد، به اهمیت کتاب و کتابخوانی اشاره و اظهار کرد: تأمین سلامت فکری با کتابخوانی است.

وی تصریح کرد: اگر کسی می‌خواهد عمر طولانی داشته باشد و حتی بهره هوشی خود را در پیری از دست ندهد، باید به کتابخوانی توجه کند.

امام جمعه میامی همچنین از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان و اعضای این کانون که محفل را ترتیب داده بودند، تشکر و قدردانی و ابراز خرسندی کرد که در جمع نوجوانان و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی حضور دارد.

عزیزی با یادآوری خاطره‌ای از دوران جوانی‌اش گفت: یک روز در زمان شاگردی نزد حضرت آیت‌الله علامه سبحانی در مشهد، یکی از طلبه‌ها از ایشان سؤالی در مورد بهره هوشی در پیری پرسید پاسخ دادند که جسم انسان وقتی که ورزش می‌کند، آن قسمت که ورزش کرده، قوی‌تر می‌شود.این منوال در ذهن انسان هم صدق می‌کند. ذهن انسان هم نیاز به تقویت دارد و باید از آن مراقبت کنیم.

امام جمعه میامی با اشاره به اینکه انسان نباید با مغز بدون استفاده به دنیای آخرت برود، افزود: خدا مغز دست‌نخورده را دوست ندارد و باید مغز را با علم و مطالعه تقویت کرد؛ بنابراین یکی از بهترین روش‌ها برای حفظ و تقویت ذهن، کتابخوانی است.

وی همچنین از دست‌اندرکاران کتابخانه «کمال ترابیان» که موفق به کسب مقام اول در استان سمنان شده است، تقدیر کرد و گفت: این کتابخانه فضای بسیار خوبی برای مطالعه و یادگیری فراهم کرده است حتماً به کتابخانه مراجعه کنید؛ زیرا این امر باعث می‌شود که تعقل و تفکر شما درست و دقیق‌تر شود.

عزیزی با تأکید بر اهمیت استفاده از کتاب در فرآیند یادگیری و انتقال دانش گفت: اگر فکرمان را در فضای مجازی رها کنیم و به مطالعه کتاب نپردازیم، در آینده دچار مشکلاتی خواهیم شد.

امام جمعه میامی افزود: یکی از روش‌ها برای استفاده از کتاب این است که آن را خلاصه کرده و به دیگران انتقال دهیم. این کار در حوزه‌های علمیه نیز رایج است و بسیاری از طلبه‌ها از کتاب‌های خلاصه‌شده بهره‌مند می‌شوند.

وی همچنین توصیه کرد که دانش‌آموزان بعضی از کتاب‌ها را ترجمه کنند؛ همانطور که خود او در ابتدای طلبگی ۲ کتاب عربی را ترجمه کرده بود، این کار باعث می‌شود که انسان از نظر علمی رشد کند و بهره هوشی‌اش افزایش یابد.

امام جمعه میامی به یکی از ویژگی‌های مهم کتابخوانی اشاره کرد و گفت: هیچ‌گاه کتابی که در دست می‌گیرید، را دست کم نگیرید. حتی هزاران کتاب مجازی را با آن مقایسه نکنید. هیچ‌چیز حریف کتابی که در دست دارید، نمی‌شود.

عزیزی بیان کرد: قرآن را از روی گوشی خواندن خوب است؛ اما خواندن آن از روی کتاب برکت بیشتری دارد؛ زیرا وقتی کتاب را می‌خوانید، به طهارت و پاکیزگی نیاز دارد و برکت آن بیشتر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =