به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، در راستای بیستو ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، آیین جشنواره استانی قصهگویی در کانون کرمانشاه با رقابت ۱۰۵ قصهگو در ۴ روز از ۲۴ الی ۲۷ آذر ۱۴۰۳ آغاز شد.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان ضمن خیر مقدم به حاضرین و ارائه گزارشی از روند بخش استانی جشنواره قصهگویی بیان داشت: به شما عزیزان برای حضور در جشنواره خودتان، جشنواره بزرگ قصهگویی که سالهاست به نام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در عرصه بینالملل برگزار میشود، خوشآمد میگویم و یکی از افتخارات کانون برگزاری این جشنواره است. قصهگویی جزء فرهنگ غنی و قدیم جامعه ماست و از دیرباز قصهگویی یکی از خاطرات همیشگی جامعه ما هست.
وی افزود: ما در آستانه شب یلدا هستیم که برای ذهن همه ما یک خاطره دارد و شعرهای حافظ و قصهگویی پدربزرگها و مادربزرگها خاطرهای ماندگار از شبهای یلدا در سالیان گذشته تاکنون است. شما باید قدر قصه را بدانید، قصه فقط یک بازی، یک لحظه خوش گذراندن نیست گرچه همه اینها در دل آن نهفته است، وقتی ما قصهها را میشنویم حالمان خوب میشود و دلهایمان جلا میگیرد، آرامش میگیریم و احساس لحظهای لذت در زندگی ما پیدا میشود.
زنجانی خاطرنشان کرد: قرآن کریم به ما میگوید که علاوه بر اینکه قصهها شادیآفرین و لذتبخش هستند و لحظههای قشنگی را میتوانند برای ما رقم بزنند، در دل هر قصهای، یک حرف نهفته است، در دل یک قصه دهها حرف، نکته پنهان، که ما وقتی پای قصه مینشینیم باید با تمام وجود آنرا گوش دهیم تا از این قصه عبرت بگیریم. قرآن کریم میفرماید "در هر قصهای خداوند یک عبرت گذاشته است." عبرت آن چیزی است که به آن نگاه کرده و در زندگی از آن استفاده میکنیم؛ پس قصهها لحظههای جاری زندگی هستند.
مدیرکل کانون استان تصریح کرد: قصهها میخواهند به ما نشان دهند که چطور باید زندگی کرد و چگونه باید زندگی ما انسانها لبریز از زیبایی شود، پس قدر این لحظههای قصهگویی را بدانید و از تمامی شما دعوت میکنم که در این چهار روز از جشنواره در کنار والدین خود میهمان ما باشید. زحمات رابط و اعضای جشنواره در استان جای تشکر دارد که بهصورت شبانهروزی در حال انجام کار بودند تا امروز ما شاهد قصههای متعددی باشیم. امسال در بخش حضوری برای کانون استان، بیش از ۸۰۰ قصه ارائه شدهاست که در طی سهسال گذشته حرکت رو به رشد خوبی را در جشنواره داشتیم و خوشبختانه امسال بهقدری این قصهها خوب، جذاب و دلنشین بودند که ۱۰۵ قصه انتخاب شد تا در مدت این چهار روز جشنواره روی سن اجرای آنها را ببینیم.
این مقام مسئول تاکید نمود: امسال با توجه به اینکه استان کرمانشاه بخش ویژه قصه کودک با جشنواره اضافه کرد تا تمامی کودکان بتوانند در جشنواره شرکت کنند و شاهد حضور کودکان نیز در جشنواره بودیم. انشاءالله که این روزهای قصهگویی روزهای قشنگی باشد برای همه کودکان و دانشآموزان سرزمین قشنگم کرمانشاه و امیدوارم لحظههای پرنشاطی برای شما رقم بخورد و در دل این قصهها عبرتهای خوبی را یاد بگیریم و فراموش نکنیم ما باید به بچههای غزه و لبنان و بچههایی که امروز در اقصینقاط دنیا بهخاطر ستم بزرگترهایی که با نامردی اقدامات ظالمانهای نمودهاند و آنها در شرایط بسیار طاقتفرسا و سختی قرار دادهاند، توجه داشته باشیم و به یاد این کودکان بخش غزه را در جشنواره قصهگویی امسال داریم و دعا کنیم که شرایط برای زندگی این عزیزان به روال خوب و عادی برگردد.
در آیین آغاز بهکار جشنواره استانی قصهگویی کانون کرمانشاه برنامههای مختلفی اجرا شد که مروری بر روند جشنواره قصهگویی سال ۱۴۰۳ در استان، رونمایی از شخصیت نمایشی شیطونک که در روزهای جشنواره همراه بخشهای مختلف برای اجرای برنامه با مجری است، شعبدهبازی، پخش کلیپی از روند جشنواره، قصهگویی مربی و عضو کانون و... از برنامههایی بود که اجرا شد.
با مروری بر اتفاقات امسال بخش استانی بیستو ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در کرمانشاه یادآوری میشود بخش استانی این جشنواره در ۴ روز از ۸ صبح تا ۷ عصر با حضور ۱۸۰۰ کودک بهعنوان مخاطبان برنامه در این ۴ روز برگزار میشود که اجرای ۱۰۵ قصهگویی از میان ۸۰۰ قصه حضوری ضبط شده با حضور ۱۵ قصهگوی بینالمللی و قصهگویی ۴ قصهگو از استانهای دیگر کشور در این رقابتها، اضافه شدن بخش کودک در مرحله استانی با رقابت ۶ قصهگوی کودک در مرحله نهایی، اختصاص بخش ویژه جایزه لبخند و جایزه تفکر، اختصاص ۸ بخش ویژه به همکاران کانون استان مانند بهترین کارگردانی، بهترین لباس، بهترین استفاده از ابزار و...، اختصاص جایزه ویژه معلمان و دانشجو معلمان، برگزاری با رقابت بیش از ۱۷۰ قصه گوی دانشجو معلم و معلم، برگزاری بیش از ۱۶۰ ساعت آموزش در اقشار مختلف به صورت حضور و مجازی در سطوح شهرستانها، استان و کشور، برگزاری دوره ضمنخدمت برای معلمان نیز از ویژگیهای جشنواره استانی قصهگویی در سال ۱۴۰۳ کانون کرمانشاه هستند و برگزیدگان که در آیین اختتامیه جشنواره استانی از سوی داوران جشنواره بهعنوان منتخب از میان قصهگویان اعلام میشوند به بخش منطقهای به صورت غیر حضوری راهپیدا کرده و پس از انتخاب قصهگوهای برگزیده به بخش بینالمللی در استان یزد دعوت میشوند.
گفتنیاست علیرضا آقایی، منیژهالسادات حسینی، ناهید مصطفایی داوران این جشنواره از اساتید بنام قصهگویی هستند و الهه رزازیان بهعنوان ناظر استانی بوده و رابط قصهگویی امسال هم فرزانه لطیفی میباشد.