آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

در راستای بیست‌و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، رقابت ۱۰۵ قصه‌گو در بخش‌های مختلف جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه، در ۴ روز از ۲۴ الی ۲۷ آذر ۱۴۰۳ انجام پذیرفت و در آیین پایانی جشنواره برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، در راستای بیست‌و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، رقابت ۱۰۵ قصه‌گو در بخش‌های مختلف جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه، در ۴ روز از ۲۴ الی ۲۷ آذر ۱۴۰۳ صورت پذیرفت و در آیین پایانی جشنواره روز سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند و با اهدای لوح و هدیه از قصه‌گویان برتر تجلیل شد.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان ضمن اشاره به فعالیت‌های انجام شده در زمینه قصه‌گویی و برپایی باشکوه جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه بیان داشت: جشنواره امسال با حضور پر رنگ‌تر و طی مراحل رشد خودش نسبت به سال‌های گذشته برگزار شد. ما امسال با رشد حدودا"  ۳۰درصدی در دریافت قصه قصه‌گویان مواجه بودیم و تلاش کردیم علاوه بر جذب قصه‌گویان، به توانمندسازی این جامعه بپردازیم. از جمله اقداماتی که انجام شد، برگزاری بیش از ۱۶۰ ساعت آموزش برای گروه‌های مختلف بود تا از این طریق بتوانیم قصه‌گویی را به‌عنوان یک فرهنگ عمومی در جامعه نهادینه کنیم.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

وی افزود: از جمله کارهایی هم که امسال صورت گرفت، استعدادیابی‌های کودکان و نوجوانان عزیز بود؛ تلاش کردیم تا در واقع با شناسایی استعدادهای ویژه در این گروه سنی بتوانیم آنها را برای انجام فعالیت‌های قصه‌گویی آماده کنیم. جشنواره امسال به جهت اجرای برنامه هم گستردگی بیشتری نسبت به سال‌های گذشته داشت، ما امسال جشنواره را در ۴ روز برگزار کردیم، مخاطبان بیشتری هم در این برنامه دعوت شدند؛ البته به‌دلیل وضعیت آب‌و هوایی، ما در برخی از روزها موفق نشدیم که از دانش‌آموزان دعوت کنیم و مدارس حضور پر رنگی داشته باشند.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

زنجانی ضمن ارائه آماری از جشنواره، تصریح کرد: با بیش از ۱۵۰ مدرسه در این فرآیند ارتباط گرفته شد تا آنها بتوانند از جشنواره قصه‌گویی بهره بگیرند، از مجموعه کانون‌یاران خواسته شد تا در مدارس خود به تبلیغ جشنواره قصه‌گویی بپردازند؛ همچنین شبکه رسانه‌ای نوجوانان کانون کرمانشاه تلاش کردند که با اطلاع‌رسانی گسترده بحث جشنواره قصه‌گویی، گامی در مسیر توسعه و تقویت این جشنواره و فرهنگ قصه‌گویی بردارند. در مجموعه آموزش و پرورش نیز با قرار گرفتن و عضویت در شورای جشنواره و برگزاری دوره‌های ضمن خدمت برای معلمان و همچنین دوره‌های آموزشی برای دانشجو معلم‌ها، فضایی فراهم شد تا حضور پر رنگ‌تری از این عزیزان داشته باشیم. به همین دلیل هم ما بخش ویژه معلمان و دانشجو معلمان را در جشنواره قرار دادیم تا در این قالب بتوانیم از آنها تقدیر کنیم.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

مدیرکل کانون استان خاطرنشان کرد: جشنواره امسال پس از بررسی‌های صورت گرفته در بخش‌های مختلف اصلی و در بخش‌های فرعی هم برگزیده داشته و تلاش ما بر این است که قصه‌گویی صرفا" به‌عنوان یک رویداد جشنواره‌ای دیده نشود و اینکه در همه دوره‌ها و ایام سال بتوانیم جشنواره قصه‌گویی را برگزار کنیم و فرهنگ قصه‌گویی را به‌عنوان یک فرهنگ قالب در جامعه معرفی نماییم. روزهای اختصاصی قصه‌گویی هم در مراکز کانون کرمانشاه تعریف شده است و در برخی از مراکز ما به‌طور مستمر در روزهای پنجشنبه به‌عنوان پنجشنبه‌های قصه‌گویی، اعضا، والدین و علاقه‌مندان شرکت می‌کنند و به‌دنبال این هستیم که این فرآیند را فراگیرتر کنیم با هماهنگی‌های صورت گرفته ما به دنبال ثبت این رویداد در مراکز می‌باشیم.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

وی با توجه به فعالیت‌های انجام گرفته در زمینه قصه‌گویی ادامه داد: در همین‌جا، جا دارد از مراکزی که به‌طور ویژه به مساله قصه‌گویی توجه دارند از جمله مرکز روانسر و مرکز شماره ۱۱ که با دقت زیاد و با پیگیری زیادی این رویداد را به صورت هفتگی در حال برگزاری هستند، تشکر کنم. ان‌شاءالله در بعد از جشنواره هم تلاش ما این است که ظرفیت‌های ایجاد شده و استعدادهای شناسایی شده و فضاهای شکل‌گرفته در حوزه قصه‌گویی را نگه‌داریم، تقویت کنیم و بر پایه آنها برنامه‌ریزی‌هایی را در این حوزه داشته باشیم.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

این مقام مسئول عنوان کرد: جا دارد از همه برگزارکنندگان جشنواره امسال از جمله رابط و اعضای محترم شورای جشنواره، دبیران و داوران پایش اولیه، داوران نهایی جشنواره و همه کسانی‌که در برگزاری این جشنواره همکاری کردند تشکر ویژه داشته باشم، که به‌نظر می‌آید به‌جهت کمی و کیفی، ما رشد خوبی را در جشنواره داشتیم و فرآیند رشدی که در طول دو سال گذشته آغاز شده بود، هم‌اکنون نیز امتداد پیدا کرده و در حال طی مراحل رشد خودش هست. ان‌شاءالله که فرهنگ قصه‌گویی به‌عنوان فرهنگی ماندگار در جامعه ما مورد توجه قرار بگیرد؛ تلاش ما هم در استان پر رنگ کردن این فرهنگ در اقشار مختلف است.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

قصه‌گویی دو قصه‌گوی برگزیده به زبان خارجی و قصه‌گوی بین‌المللی، سرود، نمایش، پخش کلیپ جشنواره، مسابقه، اجرای زنده گروه موسیقی نوجوانان مرکز ثلاث‌باباجانی و... از برنامه‌هایی بود که در این آیین اجرا شد. در پایان نیز پس از قرائت بیانه هیات داوران از برگزیدگان بخش استانی بیست‌و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در کانون کرمانشاه، با اهدای لوح و هدیه تجلیل به‌عمل آمد.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

با مروری بر اتفاقات امسال بخش استانی بیست‌و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در کرمانشاه یادآوری می‌شود بخش استانی این جشنواره در ۴ روز از ۸ صبح تا ۷ عصر با حضور  ۱۸۰۰ کودک به‌عنوان مخاطبان برنامه در این ۴ روز برگزار می‌شود که اجرای ۱۰۵ قصه‌گویی از میان ۸۰۰ قصه حضوری ضبط شده با حضور ۱۵ قصه‌گوی بین‌المللی و قصه‌گویی ۴ قصه‌گو از استان‌های دیگر کشور در این رقابت‌ها، اضافه شدن بخش کودک در مرحله استانی با رقابت ۶ قصه‌گوی کودک در مرحله نهایی، اختصاص بخش ویژه جایزه لبخند و جایزه تفکر، اختصاص ۸ بخش ویژه به  همکاران کانون استان مانند بهترین کارگردانی، بهترین لباس، بهترین استفاده از ابزار و...، اختصاص جایزه  ویژه معلمان و دانشجو معلمان، برگزاری با رقابت بیش از ۱۷۰ قصه گوی دانشجو معلم و معلم، برگزاری بیش از ۱۶۰ ساعت آموزش در اقشار مختلف به صورت حضور و مجازی در سطوح شهرستان‌ها، استان و کشور، برگزاری دوره ضمن‌خدمت برای معلمان نیز؛ از ویژگی‌های جشنواره استانی قصه‌گویی در سال ۱۴۰۳ کانون کرمانشاه هستند و برگزیدگان که در آیین اختتامیه جشنواره استانی از سوی داوران جشنواره به‌عنوان منتخب از میان قصه‌گویان اعلام می‌شوند به بخش منطقه‌ای به صورت غیر حضوری راه‌پیدا کرده و پس از انتخاب قصه‌گوهای برگزیده در بخش بین‌المللی به استان یزد دعوت می‌شوند.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

گفتنی‌است قصه‌گوها در بخش‌های مختلف با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و به تمامی شرکت‌کنندگان لوح و یادبود جشنواره اهدا می‌گردد و علیرضا آقایی، منیژه‌السادات حسینی، ناهید مصطفایی داوران این جشنواره و از اساتید بنام قصه‌گویی هستند و الهه رزازیان هم به‌عنوان ناظر استانی بوده و رابط قصه‌گویی امسال نیز فرزانه لطیفی می‌باشد. 

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

لازم به‌ ذکر است طبق شیوه‌نامه جشنواره، مرحله استانی در ۱۰ بخش شامل قصه‌گویی سنتی‌ کلاسیک، قصه‌گویی مدرن و نوآورانه، قصه‌گویی آیینی‌سنتی، قصه‌گویی منظوم، قصه‌گویی دینی، قصه‌گویی قصه‌های پیشرفت و قهرمانان ایران، قصه‌گویی مینیمال (۱۰۰ ثانیه‌ای)، قصه‌گویی زبان اشاره، قصه‌گویی ایثار و مقاومت، قصه‌گویی علمی؛ به رقابت می‌پردازند. بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگی است با محوریت حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم فلسطین، غزه و لبنان ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در شهر یزد برگزار می‌شود.

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

* پس از قرائت بیانیل هیات داوران طبق آرا، در انتخاب برگزیدگان بیست‌و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون استان کرمانشاه بدین شرح می‌باشد:

*بخش استانی قصه گویان کودک(زیر ۱۲ سال)

- شایستگان تقدیر در بخش سنتی و کلاسیک:

_  امیرعلی جمشیدی با قصه "افسانه روباه حیله‌گر" از مرکز مجتمع شماره یک شهر کرمانشاه

_  نرگس خیراندیش با قصه "جوجه خیالی" از مرکز مجتمع شماره یک شهر کرمانشاه

_  رضا طاهری با قصه "شیر و روباه " از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

* برگزیدگان بخش سنتی و کلاسیک:

_ باران اسفند با قصه "شیر و الاغ"  از مرکز روانسر

_ رایا طاهری سرمد با قصه "خوشمزه‌ترین کلوچه برای مهربان‌ترین حیوان" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

_ عسل پیرانی با قصه ی "مرغ کشاورز" از مرکز روانسر

* شایسته تقدیر بخش آئینی و سنتی:

_ ارغوان اعظمی با قصه "رستم و سهراب" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

* برگزیدگان بخش آئینی و سنتی:

_ کیان مرادی با قصه "هفت خوان رستم" از مرکز هرسین

* بخش 100 ثانیه‌ای:

- شایستگان تقدیر:

_ نرگس فرخی با قصه "هر چه کنی به خود کنی" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

_ مهرسا جلیلوند با قصه "نبرد رستم و سهراب" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

_ آوان اله ویسی با قصه ی "الاغ و چاه " از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

- برگزیدگان:

_ رز السادات محمدی با قصه "خانه من کجاست؟ " از مرکز شماره ۴ شهر کرمانشاه

_ نجوا میرزایی با قصه "مورچه و گنجشک" از مرکز شماره ۲ کرمانشاه

_ نیایش نوری با قصه "خوان اول" از شهر کرمانشاه

* بخش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها:

- برگزیدگان:

_ترانه عابدی محتسب با قصه "جنگل کاج" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

_ملک‌آرا ترکمان با قصه "کچل تنوری" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

_ زیبا عفتی با قصه "قطره باران" از مرکز اسلام آباد شماره ۱

* بخش مقاومت و غزه:

- برگزیدگان در بخش نوجوانان:

_ آتوسا محمدیاری با قصه "قهرمان" از مرکز سرپل‌ذهاب

-برگزیدگان در بخش بزرگسال:

_مهناز افشاری با قصه "سیندرلا" از مرکز قصرشیرین

* بخش دینی:

- برگزیدگان بخش نوجوان:

_زینب گهواره با قصه "موشکا "از مرکز سرپل ذهاب

- برگزیدگان بخش بزرگسال:

_ امیرحسین طهماسبی باغینی با قصه "در ره عشق" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

_ منا رضایی با قصه " جیگی جیگی ننه خانونم" از مرکز شماره ۴ شهر کرمانشاه

*بخش پیشرفت و قهرمانان:

- برگزیدگان بخش نوجوانان:

_نازنین زهرا  ملکی با قصه "شهید فهمیده" از مرکز سنقر

- برگزیدگان بخش بزرگسالان:

در این بخش هیات داوران هیچ انتخابی نداشتند

* بخش علمی:

- بخش نوجوان:

شایسته تقدیر:

_ منتا کاکاوندی با قصه "ستاره" از مرکز مجتمع شماره یک شهر کرمانشاه

برگزیده:

_ پارمیس بابلی با "قصه اکسیژن و همبازی‌هایش " از مرکز سرپل‌ذهاب

* بخش منظوم:

- برگزیدگان بخش بزرگسال:

 _ بابک مجیدی با قصه "ابر مهربان" از حراست فیزیکی مجتمع آفرینش

_ کوثر ملک زاده ای با قصه ی "گره گشا " از مرکز ۸ شهر کرمانشاه

* بخش مدرن و نوآورانه:

- برگزیده بخش بزرگسال:

 _ رحمت غلامی با قصه "آب و خون" از مرکز مجتمع آفرینش

* بخش زبان اشاره:

- شایستگان تقدیر:

_ فاطمه مرادی چشمه کبودی با قصه "گردش کوتاه"

_کلثوم فخری با قصه "ننه کلاغ و روباه"

_ الهام ادیب‌آرا با قصه "قیچی که دنبال کار می‌گشت"

_ سکینه خدابخش با قصه "باغچه مادربزرگ"

- برگزیده:

_ غزل محمدی‌نژاد با قصه "نان و عسل"

* بخش ویژه معلم‌ها:

_ نرگس حشمت‌پناه با قصه "طوطی و بقال"

* بخش آیینی و سنتی:

- بخش نوجوان:

_ برگزیدگان:

_ باران اسکندری با نقل "اشکبوس" از مرکز سنقر

_ آنیسا برازی با نقل "سیاوش" از مرکز شماره ۴ شهر کرمانشاه

_ نیایش همتی با نقل "رستم و تهمینه" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

- بخش بزرگسال:

شایسته تقدیر:

_ عسل غیاثی با نقل "رزم سهراب و هژبر" از مرکز سنقر

برگزیدگان:

_ مرشد پویا بازرگان با نقل "رزم رستم و پولاد" از شهر کرمانشاه

_ آرش فتاحی با نقل "نبرد سهراب و گردآفرید" از شهر کرمانشاه

_ خانم سوگند میرزایی با نقل "دخت سمنگان" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

*بخش‌های ویژه:

- برگزیده بخش لبخند در قصه‌گویی: 

_ خیام احمدی با قصه ی "وصیت نامه" از مرکز روانسر

_ برگزیده بخش بهره‌گیری از قصه‌های شفاهی و عامیانه در اجرای قصه

_ وحید خواجوی با قصه "سنجدی" از مرکز شماره ۱۱ شهر کرمانشاه

* برگزیده بخش صحنه گردانی و اجرا در قصه‌گویی:

_ مریم محمدی با قصه ی "کفشدوزک" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

* برگزیده بخش تناسب قصه با گروه سنی مخاطب: 

_ مریم خزایی با قصه ی "آقای هزارپا و کفاش" از مرکز کنگاور

* برگزیده بخش بهترین انتخاب و پرداخت قصه: 

_ یاسین اعتمادی با قصه "ماه بود و روباه " از مرکز شماره ۳ شهر کرمانشاه

* بخش انتخاب موضوع تفکر در قصه و تناسب با شیوه اجرا: 

_ شایسته ی تقدیر: خانم آرینا اعظمی با قصه "خداحافظ راکون پیر" از مرکز سنقر

برگزیده :

 _ سوما مرادی با قصه "خداحافظ راکون پیر" از مرکز شماره ۴ شهر کرمانشاه

* برگزیده بخش پرداخت ضرب‌المثل‌های کهن در قالب قصه:

_ لیان ویس محمدی با قصه "خر ما از کرگی دم نداشت" از مرکز روانسر

*برگزیده توانایی خلق موقعیت‌های فی‌البداهه در قصه‌گویی:

_ هستی کاظمی با قصه "دختر دهقان" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه

* برگزیده بخش فضاسازی مناسب  اجرای قصه‌گویی

_ آیلین مرادی با قصه  "عدسک" از مرکز سرپل ذهاب

* بخش سنتی و کلاسیک:

- بخش نوجوان:

_شایستگان تقدیر:

_ مبینا عزیزی با قصه "خانم کوچیک" از مرکز ثلاث باباجانی

_ آتنا محمدی با قصه "کلاغ خنزر پنزری" از مرکز روانسر

برگزیدگان:

_ دینا خزایی با قصه "دختر دهقان" از مرکز کنگاور

_ فاطمه سرو جمعه با قصه "پسته و هفت برادر" از مرکز سنقر

_ ساکار ملکی با قصه ی "شهر پر سر و صدا " از مرکز روانسر

_ بخش بزرگسال:

_ برگزیدگان:

_ شکیبا فرخی با قصه "هدیه خوبان" از مرکز بیستون

_ مریم رستمی با قصه "یکی بود" از مرکز شماره ۳ شهر کرمانشاه

_ نازنین جان‌فشان با قصه "خواب جیرجیرک" از مرکز شماره ۲ شهر کرمانشاه 

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

آیین پایانی جشنواره استانی قصه‌گویی کانون کرمانشاه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =