به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، معرفی بازی فصلها و جشنها از میثم رجبی عضو مرکز شماره ۳ اسلامآباد غرب، در جهت بازیهای فلسفی و ایجاد خلاقیت در اعضای کانون کرمانشاه انجام گرفت.
هر کدام از بازهای ایجاد شده فلسفهای را دنبال میکنند که جدا از جنبه تفریحی جنبه آموزشی هم دارند و باعث یادگیری و افزایش قدرت ذهنی بازیگران میشوند. برای کودکان و نوجوانان بازیهای زیادی در سراسر جهان طراحی شده است و در صنعت بازیسازی هر روز بازیهای جدیدی مطرح میشود که آنها را در دو دسته بازیهای سنتی و دیجیتال تقسیم میکنند.
در فرهنگ ما ایرانیها بازیهای زیادی هست که امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرند و به خاطر شرایط زندگی شهری و ترویج بازیهای رایانهای به سمت فراموشی رفتهاند. اما از طرفی بخش اندکی از بازیهای سنتی که نیاز به داشتن موقعیت خاص ندارند توانستهاند مخاطب خود را جذب کنند و در بین کودکان و نوجوانان نسل جدید مورد استقبال قرار گیرند.
بازی فصلها و جشنها برای اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرکز شماره ۳ اسلامآباد غرب طراحی شده است که هدف از آن آموزش فصلها و جشنهای مهم ایرانیان به اعضا است. در این بازی کودکان و نوجوانان با هر فصل و جشن مهمی که در آن فصل وجود دارد، آشنا میشوند. همچنین ترتیب فصلها، نام فصل و نام جشنها را یاد میگیرند و تلاش میکنند با تمرکز بازی را به نفع خود به پایان برسانند.
در بسیاری از بازیهای سنتی از مکعب استفاده میشود و یا در بازیهای مطرح امروزی چون روبیک و... بازی فصلها و جشنها برگرفته از همان مکعبهای بازهای سنتی ایرانی است و به دو صورت طراحی شده است. برای کودکان با یک مکعب و برای نوجوانان از دو مکعب استفاده میشود:
بازی با یک مکعب: هر مکعب دارای شش ضلع است و روی هر ضلع به ترتیب نام یک فصل و جشن مختص به آن آمده است. به این صورت: بهار_ نوروز، تابستان_تیرگان، پاییز_مهرگان، زمستان_چله و در بازی با دو مکعب روی یک مکعب فصلها و روی مکعب دیگر جشنها آمده است. پس چهار ضلع با فصلها و جشنها اختصاص یافته و دو ضلع دیگر پوچ و برنده میباشند.
آغاز بازی از فصل بهار و جشن نوروز شروع میشود و در نهایت پرتاب آخر مکعب یا مکعبها ضلع برنده است. این بازی به صورت دو نفره یا بیشتر بازی میشود و بازیگران به ترتیب مکعب خود را پرتاب میکنند.
گفتنیاست اجرای این بازی در مرکز با استقبال اعضا واجه شده و در عین حال با آداب و سنتهای پیشینیان خود که در بازی و سبک آن نهفته است با راهنمایی مربی مرکز آشنا میشوند.