به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان، در گفتگویی با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) که با محوریت کتاب انجام پذیرفت، به تشریح برنامههای کانون استان نیز پرداخت.
محمد خیاط زنجانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، با اشاره به فعالیتهای متنوع فرهنگی و تربیتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، اظهار کرد: این نهاد فرهنگی از سال ۱۳۵۰ فعالیت خود را آغاز کرده و هماکنون استان کرمانشاه ۳۶مرکز ثابت، ۲مرکز سیار، یک پیک امید و یک مرکز پستی دارد و تعداد اعضای کانون در استان از ۲هزار و ۹۳۴عضو در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۳۳هزار عضو رسیده است.
وی با اشاره به اینکه میانگین عضویت در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کشور ۲.۵درصد است، افزود: اما آمار عضویت کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه در این نهاد فرهنگی ۱۰درصد است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه با بیان اینکه یکی از عمدهترین فعالیتهای فرهنگی این نهاد حوزه کتاب و کتابخوانی است، تصریح کرد: به صورت میانگین در مراکز کانون هشت هزار جلد کتاب وجود دارد که گنجینه گرانبهایی برای این نهاد فرهنگی است و چندین مرحله تجهیز کتابخانههای مراکز کانون در استان کرمانشاه انجام گرفته است.
زنجانی با اشاره به فعالیت مراکز سیار و پستی در استان کرمانشاه، بیان کرد: مراکز سیار به صورت منظم در روستاها، مناطق کمبرخوردار و حاشیهنشین حضور مییابند و کتابها را در اختیار کودکان قرار میدهند اما در کتابخانه پستی هر ۲ هفته یکبار یک کتاب برای درخواست کننده ارسال میشود و پس از مطالعه و ثبت خلاصه کتاب، کتاب بعدی ارسال میشود.
وی با اشاره طرح ابتکارانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه تحت عنوان کتابخانه دیجیتال، گفت: با تلاشهای صورت گرفته ۸۰۰ عنوان کتاب در اپلیکیشن طاقچه بارگذاری شده و در گام نخست ۱۵۰ نفر از اعضای استان میتوانند با دسترسی به این مجموعه به صورت گام به گام کتابها را مطالعه کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه با بیان اینکه قصهگویی بخشی از فرهنگ دیرینه ایرانیان است، خاطرنشان کرد: در جشنواره بینالمللی قصهگویی که به صورت استانی، منطقهای، ملی و بینالمللی برگزار میشود و با توجه به حضور قصهگویان برجسته در این استان بیش از یک هزار قصهگو در این رویداد از تمام استان شرکت کردهاند.
زنجانی با بیان اینکه باید با انجام اقدامات فرهنگی به کودکان و نوجوانان هویتبخشی کنیم، افزود: در این راستا جشنواره شعر و اعطای نشان استاد محبت در استان کرمانشاه به صورت ملی برگزار میشود که تاکنون آثار متعددی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و در ایام رحلت و بزرگداشت این شاعر برگزاری اختتامیه را خواهیم داشت.
وی با اشاره به ویژگیهای شعر استاد محبت، اضافه کرد: اخلاقمداری نقطه گمشده بسیاری از اشعار است و بسیاری از افرادی که پا در میدان شعر کودک و نوجوان میگذارند باید با روانشناسی کودکان و لزوم توجه به آموزههای اخلاقی توجه کنند زیرا ادبیات بزرگسال با کودک و نوجوان بسیار تفاوت دارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت ادبیات کودک و نوجوان، ادامه داد: این حوزه متأسفانه به دلیل مسائل اقتصادی تبدیل به ادبیات سطح پایین و کوچه و بازاری شده است و نیازمند دغدغهمندی خانوادهها برای انتخاب محتوای مناسب هستیم زیرا حجم بالای انتشار چنین کتابهایی سبب شده ادبیات فاخر و کتب ارزشمند در مرکز توجه قرار نگیرد.
زنجانی با بیان اینکه تشکیل باشگاه نویسندگان جوان یکی از برنامههای اصلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است، تصریح کرد: در همین راستا باشگاه نویسندگان قاف در سطح ملی و سیمرغ در سطح استانی راهاندازی شده که استان کرمانشاه دومین استان کشور در حوزه باشگاه قاف است و ۲۰۰نفر نیز در باشگاه سیمرغ عضویت دارند.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ هزینه نیست، بیان کرد: متأسفانه طی سالهای اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی خانوادهها از کتاب و کتابخوانی فاصله گرفتهاند اما باید بدانیم هیچ چیز جای کتاب را نمیگیرد و علاوه بر تامین نیازهای مادی فرزندان باید به نیازهای روانی و تربیتی کودک نیز توجه کنند و در همین راستا در مراکز کانون قفسههای کتاب بزرگسال را ایجاد کردهایم.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه با اشاره به انتشار کتابهای دیجیتال، افزود: بوی کتاب، ورق زدن کتاب، لمس کتاب هیچوقت فراموش شدنی نیست اما باید در صنعت چاپ به دنبال نوآوری باشیم تا بتوانیم اثرگذاری بیشتری را داشته باشیم و پاسخگوی سلایق مختلف باشیم.