کد خبر: 351874
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۰
بازدید 18
قصه، مادر تمام فعالیت‌های فرهنگی و هنری است

رئیس بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با تأکید بر نقش اثرگذار قصه‌گویی در جامعه، گفت: قصه، جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و هنر دارد و به گونه‌ای مادر همه این فعالیت‌ها است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳، در نشست هم‌اندیشی دستگاه‌های مرتبط با برگزاری این جشنواره و اصحاب رسانه گفت: قصه از اهمیت بالایی برخوردار است، اگر بخواهیم آن را واضح‌تر توضیح دهیم، همان‌طور که در ورزش، دوومیدانی را مادر ورزش‌ها می‌دانند، قصه نیز مادر تمام فعالیت‌های فرهنگی و هنری است.

فلاح با تأکید بر جایگاه قصه‌گویی در فرهنگ ایرانی اظهار داشت: همه ما قصه‌هایی ساده و روان از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها شنیده‌ایم که بدون پیچیدگی، تأثیر عمیقی بر ذهن و دل ما گذاشته‌اند، کانون پرورش فکری به‌عنوان مجموعه‌ای که هدفش کار برای بچه‌ها است، در مسیر تقویت این سنت ارزشمند حرکت می‌کند زیرا می‌توان با کمترین هزینه، بیشترین تأثیرگذاری را از طریق قصه‌گویی داشت.

وی افزود: سیاست ما در این جشنواره به سمت عمومی‌سازی قصه است تا بتوانیم فرهنگ قصه‌گویی را در سطح جامعه گسترش دهیم، امروزه در دنیا از ظرفیت قصه برای بازاریابی و برندینگ استفاده می‌شود، از سال گذشته نیز قصه‌ها را در حوزه کسب‌وکار به کار گرفته‌ایم و امروز شاهد استفاده از قصه‌گویی حتی در حوزه درمان هستیم.

فلاح با اشاره به ثبت ملی قصه‌گویی گفت: باهمکاری وزارت میراث فرهنگی، قصه‌گویی را به‌عنوان میراث ناملموس به نام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به ثبت رسانده و در ادامه نیز با انتقال دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی به استان یزد به واسطه قدمت و تاریخ غنی این شهر، یزد را به‌عنوان پایتخت قصه‌ ایران معرفی کردیم.

 قصه، مادر تمام فعالیت‌های فرهنگی و هنری است

رئیس جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی درباره بخش‌های جدید جشنواره بیان کرد: اضافه شدن جایزه جهانی قصه‌گویی یکی از اتفاقات مهم این جشنواره از سال گذشته بوده است، هرچند در سال گذشته هیچ کشوری حائز دریافت این جایزه نشد، اما پیش‌بینی می‌شود امسال شاهد اهدای این جایزه جهانی باشیم.

وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره حدود ۳۵ هزار قصه‌گو شرکت کرده‌اند که نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل توجهی داشته است، جشنواره قصه‌گویی ایران دومین جشنواره بزرگ قصه‌گویی جهان است و در حوزه بین‌الملل نیز شاهد رشد صددرصدی مشارکت‌ها بوده‌ایم.

فلاح در بخش دیگری از سخنانش افزود: برگ زرین این دوره از جشنواره حمایت از کودکان و مردم مظلوم لبنان و غزه است و در همین راستا، جایزه ویژه مقاومت به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به پوشش رسانه‌ای جشنواره گفت: در جشنواره بیست‌وپنجم سال گذشته، ۸۹۰ دقیقه برنامه زنده از ۹ شبکه تلویزیونی پخش شد، امیدوارم در روزهای پایانی بهمن‌ماه امسال نیز شاهد پخش برنامه‌های این جشنواره از شبکه‌های متعدد داخلی و خارجی باشیم و صدای فرهنگ و هنر ایران‌زمین را از یزد به سراسر دنیا منعکس کنیم.

جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با هدف عمومی‌سازی و مردمی‌سازی فرهنگ قصه‌گویی، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور، امسال با شعار« راز قصه‌ها، ساز زندگیست» از ۲۷ تا ۳۰ بهمن‌ماه به میزبانی یزد برگزار می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =