کانون علوم و فناوری‌های نوین بچه‌ها را به‌سوی هوش مصنوعی می‌برد

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس هوش مصنوعی را جزو جدایی‌ناپذیر بخش‌های مختلف جامعه دانست و گفت: کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران بچه‌ها را به‌سوی هوش مصنوعی خواهد برد.

به گزارش اداره کل و روابط عمومی بین الملل کانون، علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در آیین گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران که روز 6 اسفند 1403 در سالن غدیر مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از تاسیس این کانون گفت: امیدوارم این حرکت کانون با سرعت بیشتر ادامه یابد چرا که ما از قافله عقب هستیم. زمانی که خاطرات وزیر مسکن و شهرسازی در دولت شهید رجایی را می‌خواندم، متوجه شدم کارهایی که امروز انجام می‌دهیم، آن‌ها آن زمان آغاز کردند و سرمایه‌گذاری خوبی روی نسل کودک انجام دادند.

شکلگیری زنجیره تامین آموزش یک‌پارچه در مجلس شورای اسلامی

منادی با اشاره به این‌که هفت و نیم میلیون کودک زیر ۶ سال داریم، بیان کرد: در مجلس اعتقاد داریم آموزش باید یک‌پارچه باشد. یکی از الگوهایی که زندگی ما را تغییر می‌دهد، الگویی است که جلوی چشم ماست و آن بدن ماست. فلاسفه می‌گویند:«وحدت عین کثرت است.»  بدن ما نمونه همین است، 9 دستگاه داریم اما همه یک هدف را دنبال می‌کنند. آموزش نیز چنین است.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در مجلس زنجیره تامین آموزش یک‌پارچه را شکل دادیم، عنوان کرد: به‌تازگی سازمان تعلیم و تربیت کودک را راه اندازی کردیم. در کشور ۱۷ میلیون دانش‌آموز داریم که در ۱۰۸ هزار مدرسه درس می‌خوانند. دو سه هزار دانشگاه داریم. آخرین زنجیره، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

 کانون پرورش فکری خزانه و نقطه فوران است

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی علم را مقدمه ثروت دانست و افزود: آخرین قطعه تامین آموزش، ثروت است. ۱۱ هزار شرکت دانش بنیاد داریم. در کشاورزی،  نشا و خزانه داریم. در آموزش اولین ایستگاه، خزانه است. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خزانه است زیرا محل تجمع انرژی‌هاست. در واقع کانونِ آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. کانون، نقطه فوران است.

منادی اظهار داشت: معتقدیم اگر کانون پرورش فکری در کنار سازمان تعلیم و تربیت کودک آغاز خوبی داشته باشند، پایان خوبی خواهند داشت. در نقطه‌ای قرار داریم که مردان بزرگ در عرصه‌های مختلف تحویل جامعه داده شده است. کانون علوم و فناوری‌های نوین بچه‌ها را به طرف هوش مصنوعی خواهد برد. سرعت هوش مصنوعی زیاد است. از طرفی بچه‌ها استعداد خوبی دارند.

ضرورت حرکت بچه‌ها به سمت فناوری

وی با اشاره به این‌که هوش مصنوعی جزو جدایی‌ناپذیر بخش‌های مختلف جامعه است، بیان کرد: بر این اساس باید درزمینه هوش مصنوعی برنامه‌ریزی کنیم زیرا در این عرصه عقب هستیم.هوش مصنوعی در آموزش ارزشمند است. برای فرهنگ خوب باید آموزش خوب داشته باشیم. از طرفی در کنار آموزش است که می‌توانیم پرورش داشته باشیم. بچه‌ها از همین الان باید به سمت فناوری حرکت کنند.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در کلاس چهارم به ما گفتند: «ما گل‌های خندانیم فرزندان ایرانیم/ آباد باش ای ایران آزاد باش ای ایران/ از ما فرزندان خود دلشاد باش ای ایران» برای همین همیشه می‌گویم باید ایران را آزاد و آباد کنیم.

کانون، جایگاه تربیت بزرگان است

 منادی بچه‌ها را خزانه‌ها و گنجینه‌های بی‌پایان کشور دانست و اظهار داشت: آقای علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز از خواجه نصیرالدین طوسی یاد کرد. نصیرالدین طوسی مغول‌های وحشی را آدم کرد. عقل ۱۰ باب دارد و خواجه نصیر باب یازدهم علم است. او پزشک، منجم و فیلسوف بود وصیت کرد او را در ورودی بارگاه امام موسی بن جعفر(ع) دفن کنند و بر روی قبرش بنویسند:» من سگ این آستانم.» ما باید ابن‌سینا زکریا، ابوریحان و خواجه نصیرها را تربیت کنیم. جایگاه این تربیت، کانون است و مربیان، علمدار کانون هستند.

بر اساس این گزارش، حسین شهرابی، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت دانش بنیان امید فضا با اشاره به اینکه دو ماهواره هدهد و کوثر را به فضا پرتاب کردیم، گفت: گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین را از ماهواره هدهد به کل جهان مخابره کردیم. رویکرد هدهد با رویکرد فناوری‌های جدید فضایی شکل گرفت.

سربازان عرصه نرم فناوری کم سن هستند

او با بیان این‌که ما نوآفرین و امیدآفرین هستیم، عنوان کرد: هدف‌گذاری ما امیدآفرینی است و به نسل جوان اهمیت ویژه می‌دهیم به طوری که میانگین سنی شرکت ما ۲۵ سال است. یک هفته بعد از پرتاب ماهواره‌ها نیوزویک گفت:« ایران وارد عرصه مسابقه فضایی شد». صنعت فضایی کشور در حال ورود به فصل جدیدی است.

بنیانگذار و مدیرعامل شرکت دانش بنیان امید فضا با اشاره به این‌که باید در عرصه بین‌الملل فکر کنیم، افزود: ذهن‌ها محدود به داخل نباشد. در سطح فراملی کار کنیم. امروزه فناوری‌ها از عرصه سخت به سمت نرم تغییر کرده است و سربازان عرصه نرم کم سن هستند.

اعتماد به جوانان ضروری است

شهرابی خاطرنشان کرد: هسته اولیه شرکت ما ۵ نفر از دانشجویان امیرکبیر بودند، کسانی که کارهای داوطلبانه می‌کردند. همین جوانان بودند که توانستند ماهواره‌های هدهد و کوثر را به فضا پرتاب کنند. تربیت و توکل بسیار مهم است و باید به جوانان اعتماد کرد.

سخنرانی علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش و حامد علامتی مدیرعامل کانون، رونمایی از سند و تمبر کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران، قدردانی از کوروش پارسی نژاد از اساتید هنر و حازم فری‌پور از پیشکسوتان تعلیم و تربیت، فیزیکدان و مخترع، اجرای سرود از گروه ابنا الخمینی، پخش نماهنگ گنبد مینا و برنامه آزمایش علمی از سجاد فری‌پور از جمله برنامه‌های آیین گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران بود.

بخش نمایشگاهی آیین گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران با حضور ۱۷ نهاد و شرکت هم‌چون سازمان انرژی اتمی ایران، ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، شرکت فن‌آموز، کیاست، پژوهشگاه رویان، شرکت امید فضا، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، شرکت مجیک پیک، باشگاه نانو، زانکو، شرکت لکوکاپ، رصدخانه ملی ایران، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، شرکت کهکشان، پژوهشگاه فضایی ایران و شرکت مجیک پیک برگزار ‌شد.

کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران با همکاری اداره‌کل آموزش و پژوهش کانون، مرکز علوم و نجوم کانون استان تهران، انتشارات کانون و اداره‌کل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هدف تعامل با حلقه‌های میانی علمی مانند نهادهای علمی، دانشگاه‌ها، ستادهای علمی معاونت علمی ریاست جمهوری و موسسه‌های علمی صبح روز 6 اسفند 1403 در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران گشایش یافت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =