کانون علوم و فناوری های نوین ایران نسخه عملیاتی تربیت علمی و فناورانه است

مدیرعامل کانون از اضافه شدن مرغک سومی به نام علوم و فناوری‌های نوین ایران به سپهر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: این کانون با استفاده از ظرفیت علم نسبت به تربیت نسلی متعهد، خلاق و نوآور تلاش می‌کند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، حامد علامتی، مدیر عامل کانون روز دوشنبه، ۶ اسفند 1403 در آیین گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران که در سالن غدیر مرکز آفرینش‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، با اشاره به پنجم اسفند سال‌روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی گفت: خواجه نصیرالدین طوسی کتاب‌خانه مراغه را تاسیس کرد و هزاران کتاب امانت داد. به همت او مراغه به یکی از مراکز نجوم ایران تبدیل شد. آن‌چه از خواجه نصیرالدین می‌آموزیم، سرمایه‌گذاری علمی است که نتایج آن در آینده به ثمر می‌رسد و شامل یک تمدن خواهد شد.

اضافه شدن مرغک «کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران» به سپهر کودک و نوجوان

 علامتی با اشاره به این‌که در دو سال گذشته شورای برنامه‌ریزی کانون دو گزاره مهم را پیش رو داشته است، بیان کرد: اول تاکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر توسعه علم  و دوم بیان ساحت تربیت علمی و فناورانه در سند بنیادی آموزش و پرورش را مدنظر قرار دادیم. مساله ما این بود که چگونه در این دو مساله مهم، برش کودکانه و نوجوانانه داشته باشیم.

او در این آیین که با حضور علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، خاطرنشان کرد: استقبال کودکان و نوجوانان از بخش رباتیک، ما را به این فکر واداشت که سکوی علم و فناوری داشته باشیم. تاسیس این  کانون نتیجه سال‌ها مطالعه و تحقیقات و برآیند انباشت چند ساله تلاش و کوشش‌های زیاد در عرصه علم است.

مدیرعامل کانون اظهار داشت: اگرتا امروز کانون پرورش فکری و کانون زبان ایران با مرغک پرمی‌کشید، امروز مرغک سومی به نام کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران به سپهر کودک و نوجوانان ایران زمین اضافه می‌شود که دورنمای آینده‌سازان کشور است. کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران باید به یک مجموعه خود اتکا و پیشرو برای کودکان و نوجوانان در عرصه علم و فناوری تبدیل شود.

کانون علوم و فناوری‌های نوین نسخه عملیاتی تربیت را فراهم می‌کند

علامتی با بیان این‌که کانون تاکنون افتخار داشته است در ارتباط با مدارس رخدادهای شیرینی رقم بزند، عنوان کرد: کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران درهای جدیدی را بر روی ارتباط دانشگاه‌ها با کانون و تعامل استادان با کودکان و نوجوانان خواهد گشود. کانون علوم و فناوری‌های نوین موظف خواهد بود فعالیت در رشته‌های مختلف علوم را برای کودکان و نوجوانان فراهم کند.

او در این آیین که علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشت با اشاره به هفته تعلیم و تربیت اسلامی خاطرنشان کرد:  کانون علوم و فناوری‌های نوین با استفاده از ظرفیت علم نسبت به تربیت نسلی متعهد، خلاق و نوآور تلاش می‌کند. این کانون نسخه عملیاتی تربیت را فراهم خواهد کرد.

تقاضای رتبه‌بندی مربیان کانون

مدیرعامل کانون از همه کسانی که برای شکل‌گیری کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران زحمت کشیدند، قدردانی کرد و خطاب به رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: کانون 6هزار مربی دارد که آن‌ها مانند معلمان زحمت می‌کشند. از شما تقاضا دارم که رتبه‌بندی برای مربیان کانون نیز مانند معلمان، اعمال شود.

بر همین اساس علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در سخنرانی خود در این آیین و در پاسخ به درخواست حامد علامتی گفت: مجلس موضوع قرار گرفتن مربیان کانون در شمول طرح رتبه‌بندی معلمان را به‌صورت جدی پیگیری می‌کند. 

سخنرانی علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش و دکتر حسین شهرابی، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت دانش بنیاد امید فضا ، رونمایی از سند و تمبر کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران، قدردانی از کوروش پارسانژاد از اساتید هنر و حازم فری‌پور از پیشکسوتان تعلیم و تربیت، فیزیکدان و مخترع، اجرای سرود از گروه ابنا الخمینی، پخش نماهنگ گنبد مینا و برنامه آزمایش علمی از سجاد فری‌پور از جمله برنامه‌های آیین گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران بود.

بخش نمایشگاهی آیین گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران با حضور ۱۷ نهاد و شرکت هم‌چون سازمان انرژی اتمی ایران، ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، شرکت فن‌آموز، کیاست، پژوهشگاه رویان، شرکت امید فضا، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، شرکت مجیک پیک، باشگاه نانو، زانکو، شرکت لکوکاپ، رصدخانه ملی ایران، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، شرکت کهکشان، پژوهشگاه فضایی ایران و شرکت مجیک پیک برگزار ‌شد.

کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران با همکاری اداره‌کل آموزش و پژوهش کانون، مرکز علوم و نجوم کانون استان تهران، انتشارات کانون و اداره‌کل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هدف تعامل با حلقه‌های میانی علمی مانند نهادهای علمی، دانشگاه‌ها، ستادهای علمی معاونت علمی ریاست جمهوری و موسسه‌های علمی گشایش یافت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =